CEL finals 2005

7 September, 2008 – 20:57

Finálne kolo CEL

Takže dlho očakávané finále je tu a počasie sa na nás pripravilo ako sa patrí. V piatok bolo ešte pekne, ani slnko nepieklo, ale v sobotu a v nedelu sa pekne vyzúrilo. Sobota dážď a zima, v nedelu len zima a silný vietor.

sobota:

Skupinu sme dostali podľa nasadenia, nič veselé nás nečakalo. Rakúska Upsa, český TMPD a maďarský Hallodigaze. Skupina to silná, ale čo by človek očakával od CEL finals. Prvý zápas hráme proti Upse. Upsa nie je v tak silnej zostave ako v Budejoviciach. Zápas sa hrá v pokludnom tempe, hrajú to čo potrebujú. Z našej strany to tiež nie je nič výnimočné. Prehrávame tuším 7:13. Ďalšia hra hra proti TMPD nie je vôbec podľa našej predstavy. Dostávame parádnu nakladačku 2:15. Radšej zabudnúť. Posledný zápas proti Hallodigaze, ideme na doraz, chceme aspoň jeden zápas vyhrať. Proti Hallodigaze sa nám v poslednej dobe veľmi nedarilo. Našťastie tu sme si to odčinili. Výhra o 3 či 4 body, nikto si už nepamätá. V kruhu nám slubujú odvetu v boji o 5te miesto. Veď uvidíme. Čakáme na večeru a fičíme každý domov. Nikto z tímu nezostáva na párty, máme toho dosť a radšej sa poriadne vyspíme doma.

nedeľa:

Na nedeľu nastupujeme s mínus jedným hráčom. Paradoxne aj v Budejoviciach sme prišli o pár hráčov. Mate sa rozhodol, že zvyšok turnaja zvládneme odohrať aj bez neho. Vonku síce neprší, ale je o to zimšie a veterno. Prvý zápas by mal byť bez problémov. Hráme proti Ufodz, ktorý majú veľmi mladý tím a na jarnom kole CEL v Lábe sme ich parádne rozbili. Trošku som sa mýlil. Vyhrať sme síce vyhrali, ale celkom nás potrápili. Alebo sme sa potrápili sami ? Neskutočne veľa osobných chýb, dropov a zlých hodov nám skomplikovalo život. Naštastie všetko dobre dopadlo a povinné víťazstvo bolo naše. Hallodigaze porazili v druhej cross game Wunder team a tak nás čakali v hre o piate miesto ako slúbili v sobotu. Na zápas sme nastúpili optimisticky. Hráme bez Dušana, ktorého sklamal chrbát. Posilnil nás Branko, ktorý aj napriek inekcii proti žltej zimnici skúsil trošku pobehať a pomôcť. Pomoc to bola výdatná. Síl už nebolo veľa a v tomto zápase sme sa parádne trápili. Každý siahol až na dno svojich síl. Celý zápas sme prehrávali a snažili sme sa stiahnuť dvoj bodový rozdiel. Zápas sa blížil ku koncu a my sme stiahli na jeden bod a vynútili sme si hru v cape. V cape sme zabrali na 110% a “športové štastie a vačšia vôla po víťazstve” sa prejavila. Podarilo sa nám potvrdiť víťazstvo zo soboty a tak smutných maďarov som už dávno nevidel. Celkovo som s výsledkom veľmi spokojný, ukázal sa progres oproti minulému roku a treba sa držať tejto cesty. Hra nebola podľa mojich predstáv. Na môj vkus sme dosť kazili a hra nebola “pekná”. Dá sa povedať, že sme odstránili “umieranie na krásu” a konečne začíname dosahovať nejakých výsledkov. Celkový komentár k finále:
Ihrisko bolo celkom fajn. Problém bol s oznamovaním času, nebolo hlásených last five minutes, nebol captains meeting. Proste prišlo mi to ako nejaký obyčajný turnajík. Zázemie ako sprcha, toalety boli tiež za -5 bodov. Jediné čo vyzdvihnúť bola super cigánska v bufetíku. Už len dodám, víťazom sa stal Four Fingers pred TMPD. V boji o tretie miesto vyhral Bigez nad Upsou a spirit putuje do maďarska s tímom Ufodz.

Post a Comment