Winterliga 2013 – Report

23 April, 2013 – 23:44

Píše sa február 2013. Som na výmennom štúdiu v Holandsku a plánujem na víkend pozrieť Slovensko.
Checknem turnajový kalendár, a tu Winterliga, blízky a vždy nejakým spôsobom fajný jednodňový turnaj.
Zatiaľ tam nikto nie je zapísaný, tak pohaluzím a zapíšem sa.
O týždeň sme boli piati a o mesiac nás už bolo desať. Rád žijem v tom, že som spôsobil davovú psychózu, tak mi to prosím neberte 😛

Zažil som viaceré Winterligy, až ma chytá nostalgia. Na mojej prvej som v jednom bode štyrikrát dropol v zóne a tak dorovnal Škrečkov “rekord” (na piatykrát som to už od Haga chytil :P). Na druhej tak fúkalo, že si to nepamätám a na tretej fúkalo tak, že Marcel mal problém s pool-om trafiť nieto na naše ihrisko, ale často prestrelil aj to vedľajšie 😛
Tentoraz bolo počko až letné, takmer žiadny vietor. Už chýbalo len more.
Páčilo sa mi, že sa turnaja zúčastnili aj výberi Slovenska dievčať aj chlapcov do 19 rokov. Ja som ani nevedel, že toľko mladých talentovaných hráčov u nás na Slovensku hrá.

Cestou na turnaj Poli zohnal skororužovú feldu a ja som si požičal Bubkiho pán all-time random hits CDčko. Po vypriahnutých rakúskych dedinách sme jazdili s Mesiho autom vedľa seba a tancovali autami na hudbu vydávanú pán sound systémom skororužovej feldy. Bolo to ako pravé leto :). Keď sme dorazili na miesto vidíme vystupovať bežiace z auta LayD’s. Bodaj by nebežali, keď majú na rozcvičku len 3 minúty.

Náš tím pozostával z dvoch lájn. Prvá, “(ne)istý útok” zo skúsenejších hráčov: MišoH, MaťoB, Petrž, Edo, MišoK a druhá lajna: “mladí dravci a Mesi, dáme obranu a pohaluzíme útok”: Mesi, Virgo, Miki, Matuš, Poli. Čaká nás 6 zápasov a niektorých z nás aj úpal, keďže sme po dlhej zime zabudli na Slnko.

Hráme na oslavu Kesovho životného milestone-u, a pre túto príležitosť sme zvolili cheer: “Kesova opica” (na sedem dôb).

Prvý zápas sme hrali s rakúskym tímom Augertner. Pohodový ranný zápas. Moc sme do rozcvičky neinvestovali, tak to tento zápas vynahradil.
Robili sme dosť chýb a hlavne riskantných rozhodnutí. Proti tomuto tímu to nevadilo, vieme, že sa máme do ďalších zápasov zlepšovať. Vyhrali sme pomerne hladko 13:5.

Pauza jeden zápas. Druhý zápas sme hrali s DiscoboysEZ (BigEZ). Jeden zo šiestich tímov BigEZ. BigEZ (citujem) urobili turnaj aby si zaplatili tréning. Bolo to náročnejšie, ale celý zápas sme neprehrávali. Vyhrali sme 10:6.

Pauza jeden zápas. Tretí a posledný skupinový zápas s 2EZ. Ako už meno naznačovalo, bolo to “to easy”. Bolo vidieť pekný flow disku, raz za čas sme to preniesli na druhú stranu a ihneď skórovali. Vyhrali sme hladko 11:3 a tým aj našu skupinu.

Vybavili sme si odklad nasledujúceho zápasu, inak by sme hrali hneď po sebe. Slnko pripeká, pivo sa chladí a disky lietajú. Príjemná atmosféra turnaja je oživená OK hudbou. Taktická porada. Hráme ako doteraz, dvaja handleri a traja vo vertikaly. Obrana napravo vždy.

Hráme s LOL na čele s maďarskou superstar Gáborom. Gábor hlavne koučoval a ostatným to pri našej tvrdej behavej obrane padalo. Vyhrávame 9:6 a postupujeme do semifinále. Gábor v kolečku prezentuje svoju slovenčinu a pozýva nás na zmrzlinu – nezrealizovalo sa to.

Dva zápasy voľno pred kľúčovým seminifinále s AgentForest (BigEZ). Najdlhšia pauza, tak sa poriadne najeme a napriek pečúcemu Slnku stihneme vychladnúť. Tento zápas bude najcitovanejší v našich interných traumatoch. Hneď na začiatku dostaneme 3 rýchle body na 3:0. Potom sa zobudíme a tento rozdiel udržiavame. Veríme, že keďže sú len piati a hrajú savage tak sa unavia. Majú tam takého vysokého típka na ktorého si viaceri spomínajú z Prague Winter, kvôli našej obrane toho teraz pochytal menej.

Myslím, že naša “mladá” lajna hrala lepšie. Nebojácne to hádzala hocijako ale hlavne rýchlo a dopredu a darilo sa im takto meniť útoky. Pochvala našej “mladej” lajne, bolo spektakulárne pozerať na trajektóriu disku. Na druhej strane naša “skúsená” lajna dala skoro zakaždým obranu, dokonca aj handblok by MišoK v súperovej zóne, ale útok odflákla. Ak si dobre pamätám tak dala len dva útoky zo siedmich. Myslím, že išlo o dlhé váhanie a málo istoty – resp. žiadny break. Ja pravda, že markovali tvrdo ale uvoľniť sme sa vedeli.

Päť minút pred koncom Poli dal dlhú a dotiahli sme na 8:5. Dali sme naozaj rýchlo ďalší bod a hneď sme aj ubránili. Útok na 8:7 sme už nedali a súper potom s prehladom udržal na 10:7. Boli sme naozaj smutný, lebo sme mali na to vyhrať. Myslím, že rozhodla zaspatosť na začiatku – takže nabudúce si dáme šprintíky. AgentForest nás nakoniec pochvália, že to bol ich výrazne najnáročnejší zápas. Spotené tváre a sedavé kolečko hovoria za všetko.

O tretie miesto hráme s AmPullen. Hrajú len v šiestich a zvolili taktiku istý útok a “koľko vládzeme v obrane”. Naša “skúsená” lajna robí reparát a v tomto zápase dáva tuším všetky útoky len s minimálnym počtom chýb. Flow je výborný, disk prenášame a zbytočne neriskujeme. Keby sme tak hrali aj minulý zápas! Naša “mladá” lajna maká, ale s ňou maká aj súper. Bolo vidno rozdiel v nasadení AmPullen a do 5:5 sa držali, keď sme dali break na 7:5 a zvýšili na 8:5. Tento rozdiel sme udržali až do konca a vyhrali sme 11:8. Tretie miesto je OK, ale vieme, že sme mali na prvé a to náš štve.

Z nadhľadu to bol dobrý turnaj – myslím že naši “mladí” sa naučili hrať za seba a dúfam, že my “skúsení” sme pre nich boli inšpiráciou a poskytovali sme im dobrý feedback. Pre mňa to bol jeden z prvých turnajov, kde som patril k najskúsenejším. Je pekné vidieť, že tím postupne buduje novú základňu hráčov, ktorá postupne nahradí ženatých, ako Škrečok, a starých capov, ako Mesi 😛 a Kesa, ktorý už spadá do oboch kategórií 🙂

Report by Petržlen.

  1. 14 Responses to “Winterliga 2013 – Report”

  2. Starých ženatých capov, dobre im nakladáš 😀 A z reportu na mňa opäť zavanula pohoda tejto Winter (alebo skôr Summer) ligy.
    Mladých dravcov musím pochváliť, zopakovali dobré výkony z ligy a tak som im to mizernými longami, ktoré chytali spektakulárnymi kečmi, kazil len ja 🙂

    By Mesi on Apr 24, 2013

  3. Super report, super turnaj, nabuduce uz ideme vyhrat

    By mato on Apr 24, 2013

  4. Takže “starých ženatých capov”? V týchto dňoch sa ujasňuje súpiska Outsiterz Classic na Manic Miner. Petrž, Tvoje šance sa práve prudko znížili 😉

    Pekný report. Vyzerá to, že ste si dobre zahrali.

    Tiež som si zaspomínal na winterligy. K “drop rekordom” by som pridal spomienku na Romana z (myslím) roku 2007. Tam sa Branki rozhodol, že bod proste musí dať Roman, ale hádzať mu bude len poriadne šupy.

    By tmalec on Apr 24, 2013

  5. PETRŽ!!! normálne mi zdvihlo tlak, keď som si prečítal ten záver. ženatý cap, to beriem bez mihnutia oka, ale STARÝ? ja mám ešte zľavu do 26 rokov, tak aspoň dovtedy, kým ju mám, si toto označenie vyprosím… a zaradenie do rovnakej generácie ako Kesa takisto, však ja som ešte ani na strednú nechodil, keď vznikli Outsiterz…

    a Mesi, zrovna na Tvojom mieste by som sa veľmi nesmial.

    😉

    By škrečok on Apr 24, 2013

  6. cháchá Mesi, cháchá…

    dík Petrž za update 🙂

    By škrečok on Apr 24, 2013

  7. Petrž, tak toto si si pokašlal. Že sa takto zľakneš Škrečkových kecov, tak to je veľmi smutné. A podotýkam, že dôležitý je najmä služobný vek, takže Škrečok, už patríš k tomu najstaršiemu 😀

    By Mesi on Apr 24, 2013

  8. Dôležité je ako sa kto cíti. A v tomto smere Mesi ty jednoznačne vyhrávaš. Veľmi často ťa je počuť ako si starý. Jediný kto Ti šlape na paty je Dan

    By Keso on Apr 24, 2013

  9. Keso, to si strelil capa, lebo cítiť a vravieť sú často diametrálne (alebo aspoň radiálne) odlišné veci 🙂

    By Mesi on Apr 25, 2013

  10. no vidíš Mesi, patrím k tomu služobne najstaršiemu, ale napriek tomu ma ešte nepreradili do starého classic železa 😛

    By škrečok on Apr 25, 2013

  11. “Služobný vek” nemá v nominácii classic veľkú váhu. To by sa tam väčšina hráčov nemala šancu dostať cez aktuálnych Outsiterov. Napríklad 2 odohrané turnaje mimo Manic Miner sa nedajú považovať za veľké skúsenosti, ale iné okolnosti zaručujú jednoznačnú a nespochybniteľnú nomináciu 😉

    By tmalec on Apr 25, 2013

  12. Napríklad nosenie piva v termoske a ponúkanie spoluhráčov a prínos v beer race sú určite významným faktorom 😀

    By Mesi on Apr 25, 2013

  13. Áno. Peňažné dary, službičky, príbuzenský vzťah a podobne môžu veľmi pomôcť.

    By tmalec on Apr 25, 2013

  14. Pardon. Tento rok nemáme mafiánsku tématiku. Tak teda: znalosť kúziel, distribúcia čarovných nápojov a elfská krv v žilách môžu veľmi pomôcť.

    By tmalec on Apr 25, 2013

  15. elfská krv, no určite milí trollovia a skřeti…

    By škrečok on Apr 26, 2013

Post a Comment