ITF 16.-17.11.2013 Bratislava (report)

19 November, 2013 – 23:05

Príprava na turnaj začala už asi mesiac pred ním, keď sme sa dohadovali, či budeme nejako na tom FUN turnaji aj vyzerať. Dohodli sme sa, že skrášľovaniu sa medze nekladú a 30 minút pred prvým zápasom sa už striekali vlasy (a plešinky) na zlato, modro, medenno a všelijako inako. Taktiež aj dočasné tetovania nepodareného frizbistu s peništekom, ovečka/obláčik a podarený nápis NEVER GIVE UP sa objavili na končatinách, krkoch a iných výrastkoch tela. Ešte podotknem, že hralo sa na piesku, formát 4v4, aspoň jedna baba, continous. Jedno z netradičných pravidiel bolo, že pull môže byť len upside-down hod, čiže over-head/scoober, čo sa podarilo Kesovi nejako opomenúť v jednom zo zápasov ;-).

Rozpis nám bol v sobotu naklonený a mali sme prvý zápas až o 12stej s behavým Baník-om z Prievidze. Piesok im však nerobil moc dobre a vyhrali sme hladko. Malá prestávočka a hneď o 13:00 zápas s obstarožným ale nie-do-železa-súcim Storm-om. Nenechali sme sa zvábiť ich hrou na dlhé a drsne (=nie až tak hladko) vyhrali. Kebyže si pamätám aj skóre tak ho sem napíšem.

Nasledovala väčšia prestávka, ktorú sme využili na malý obedík v Tenis clube. Ďalej nasledovali Špačinčani UFO o 16stej, ktorým tiež piesok nerobil dobre, a chýbal im aj Kušo, ktorý prišiel až nedeľu. Poslednú výhru sme utŕžili od OldsCool, čo bol konečne nejaký zápas s neslovenským teamom a pre mňa asi jeden z najlepších (keďže sa mi podarilo už vytriezvieť z piatku aj stráviť obed 😉 ) a samozrejme sme ho (netradične) vyhrali.

Večera bola v znamení Talianska – pizza, rizotko a cestoviny v pizzérke poblíž. Potom nasledovala party, kde sme však na môj vkus nepobudli dlho, malo to však jeden nepekný dôvod – starý schedule sa zmenil a hráme nie o 10tej, ale o 8smej :-/, to bolo prvé a zároveň veľké sklamanie turnaja. Navyše party práve gradovala, keď sme odchádzali, ale to možno bola len korelácia s mojím promile v krvi.

Budíček ráno bolel. Neviem ako vás, mňa hej. Ranný zápas bol s maďarskými SixtyForty a rozhodoval o postupe do prvej trojky (tradičný systém ITF, že prvý team z každej skupiny postupuje a tvoria prvé tri miesta, o ktoré sa pobijú systémom každý s každým). Tento sme po útrpnom raňajšom boji vyhrali a velice rýchlo sa rozpŕchli (niektorí sme si ešte zahrali s PickUpom, takže to nebolo až tak rýchlo), keďže sme mali 7 (!!!) hodinovú prestávku. Takže naspäť domov a spať. Druhý krát som sa zobudil na budík o 13:00, v princípe vtedy keď sa Dušan, môj spolubývajúci, zobudil ešte len prvý krát, špina jedna.

V prvej trojici boli organizátori Mental a ešte rakušania SoulGringos. Dostali sme podporu, prišla Ajka a s nadšením sa pridala do našej údernej, teraz už, 15stice. Zároveň s ňou si na posledné zápasy všetci doniesli aj svoje frajerky/priateľky/manželky, takže motivácia sa snažiť nechýbala. Zápas s Mentalom sme sa držali a nenechali sa strhnúť ich rýchlou hrou (teda trochu aj nechali, ale rýchlo sme sa ukľudnili) a vyhrali. Ďalší zo super zápasov. Posledný zápas (v princípe o prvé miesto) sa však niesol v inom duchu – zo začiatku sme začali prehrávať a SoulGringos si držali náskok o 2 body počas celého zápasu. Zmena mohla prísť po time-oute (soulgringos), kde sme mali 3 krát disk, ale ani raz sa nám nepodarilo si udržať trpezlivosť a s kľudom to dopraviť do zóny. Vždy to tam niekto zakyslený zadrbal over-headom alebo inou pi.. prihrávkou. Update: po pozretí si videjka a počítaní bodov sa musím opraviť. Zápas sme zo začiatku vyhrávali, doťahovali sa so Soul Gringos o 1-2 body. Zvrat prišiel až keď po nevynútených chybách sa skóre preklopilo zo 4:3 pre nás na 4:7 pre SG. Čiže 4 body po sebe pre gringov. Zobudili sme sa, dotiahli na 7:6, dostali bod na 8:6. SG si vzali time-out a nasledovali posledné 3-4 minúty stretnutia. V tomto, rozhodujúcom bode sme ale zakyslení nedokázali s kľudom pretlačit disk do zóny ani na druhý pokus (gringovia boli zakyslení tiež a disk veselo padal na zem). Takže 9:6, záverečná zvučka, posledné 3 hody, kde sa gringom ešte podarilo potvrdiť na 10:6 úplne posledným hodom. Nakoniec sme teda okúsili aj ako chutí prehra a odnášame si celkom fajn druhé miesto.

Spokojnosť s turnajom veľká, organizačne pekne zvládnuté, piesok fajný – super turnaj, môžete ľutovať všetci, čo ste neboli. Pred rokom tretí, teraz druhí, tešte sa na nás budúci rok!!!

 

  1. 4 Responses to “ITF 16.-17.11.2013 Bratislava (report)”

  2. super report, akurát nesúhlasím s tým, že finálový zápas sme prehrávali celý čas. sám som bol prekvapený, keď som kukal videjko, ale na začiatku to bolo 3:1 pre nás a dokonca bola aj remíza 5:5… ten koniec nám ale ušiel riadne 🙁

    By skrecok on Nov 20, 2013

  3. ty vole fakt? ja by som prisahal ze sme prehravali stale… taky mam z toho pocit doteraz, pozrem video a opravim

    By Marcel on Nov 20, 2013

  4. Ach jaj chlapi, vazne sme neprehravali, zaciatok sme mali velmi dobry. Preto ma velmi hnevalo ako sme mali kratke zavahanie a rakusania si zapas otocili

    By Keso on Nov 20, 2013

  5. Hmm, až teraz som si pozrel to video a je to veľká škoda. Štyri chyby za sebou a z vedenia o jeden-dva body zrazu prehrávame o dva body. A Gringos pritom nepodali žiaden excelentný výkon, aj oni robili chyby a dávali sme im obrany.

    By Mesi on Nov 27, 2013

Post a Comment