Report napísaný už pred turnajom?

21 March, 2014 – 13:00

Už dlhšie som nosil v hlave nápad, že aké by to bolo megacool napísať report z turnaja už pred jeho začiatkom. Tak som pred turnajom vo Weizi napísal aspoň pár odstavcov, ktoré by som napriek Pinďovmu reportu chcel zverejniť ako výstrahu pre tých, ktorí by dostali rovnaký megacool nápad…

V piatok večer sa naša zostava vyberá na tradičný halový fun turnaj do rakúskeho Weizu. Tento rok sa má niesť v znamení osláv jubilejného 10-teho ročníka, čomu je prispôsobená aj téma párty = oslava 10-tych narodenín, kde sme tentokrát netradične nezáhaľali a hlavne vďaka Petržovym motivačným obrázkom sme sa nachystali aj na tento dôležitý aspekt. Poďme ale pekne poporiadku. Asi prvýkrát v histórii nikto na zraz nemešká ani minútu a odchádzame nachlp presne. Všetci sa tešíme, že napokon ide aj Zuzka, hoci to s jej členkom vyzeralo kadejako.  V aute už môj klasický spolujazdec a DJ Beren púšťa rôzne perly. Dúfam, že sú nahraté aj v našom DJ disku z Budapešti a bude môcť pokračovať pekná (zatiaľ jednorázová) tradícia, že naša šatňa je predsa tá, z ktorej sa rozlieha hlasná vôňa (populárneho songu) fernetu cez internetu.

Skladáme sa v hale, poniektorí zájdu na welcome party, ďalší si míňajú zlé hody už pred turnajom a my s Mišom ideme pohľadať takto proti noci nejaké kešky. Nachádzame asi tri, proste dobre, že Pedro nešiel, minulý rok sme nenašli ani jednu.

Noc pokojná, tentokrát mi žiadny Polik nebral  (moju vlastnú) vetrovku spod hlavy, že to je jeho. V sobotu nás budí klasický jemný hlások taxikára, ktorý nám nežne oznamuje, že už je osem a ležíme v ceste babskému zápasu. Budí nás ale práve včas na to, aby sme rýchlo natlačili raňajky a dali si klasickú “Weizovskú” fun rozcvičku – rozbehanie a zopár hodov v úzkych chodbách pod telocvičňou spojených s rozbíjaním svetiel na nízkom strope.

Prvý zápas proti AmPullen sa vyvíja zaujímavo, na začiatku sme im šupneme po ich chybkách pár rýchlych bodov, potom však rýchlo pochopia, ako treba na našu zatiaľ nie celkom zohratú zónovú obranu a darí sa skórovať aj im. Postupne sa ale zlepšujeme, učíme sa efektívne striedať v continous hre a zohráva sa aj zónová obrana. Zápas vyrovnaný až do konca, kde sa nám podarí (aj vďaka Maťovmu spektakulárnemu catchu Pinďovho vypasovaného overheadu) odskočiť na dva-tri bodíky. Prvá výhra vo vrecku a vyzerá, že sa počas hry budeme baviť viac ako pri minuloročnom pamätnom zisku predposledného miesta. Len to nezarieknuť.

Po krátkej pauze nás čaká chorvátsky FDK Zagreb, kde štatisti sentimentálne spomínajú na naše doterajšie jediné vzájomné stretnutie na WinterCEL 2010, kde sme pohodovo vyhrali. Prenieslo sa to žiaľ aj do zápasu, za tri či štyri roky sa dá zlepšiť tak, že nás to dosť zaskočí. Hrajú stále taký ten svoj “Discredit style”, ale úspešnosť tohto štýlu nám robí problémy. Spamätávame a otriasame sa až v dvoch tretinách zápasu a snažíme sa dohnať, čo sa dá, tesne však prehrávame.

No ešteže som to nedopísal dokonca, lebo by to s tými škrtancami bolo ešte horšie… Proste Maťo sa v čase zrazu napchával v jedálni večerou, Zuzka žiaľ zdravý členok nevymodlila, nešli sme na welcome party (Pinďove jedno pivo sa hádam nepočíta) ani hľadať kešky s Mišom (okrem jednej, ktorú sme našli cestou na benzínke). Noc nebola vôbec pokojná, keďže vynovená-uber-mega-plnoautomatická telocvičňa fičala asi ešte na Windows 95 a o pol tretej rozsvietila počas Pinďovej cesty na záchod všetky svetlá naplno, pričom vypínač sme viacerí hľadali neúspešne. Čiže v sobotu ráno sme už všetci boli dávno hore ešte predtým, než to prišiel taxikár svojim nežným hlasom oznámiť. No a prvý zápas proti amPullen sa “vyrovnaným” a “o dva-tri bodíky” dá nazvať len s veľkou dávkou predstavivosti, keďže zóna a jej občasné striedanie s osobkou im robili veľké problémy, proste výhra 18:8. V druhom zápase sme súpera vôbec nepodcenili, síce sa nám troška rozmnožili chybky v útoku, ale dohnali sme to zase super obranou a vyhrali sme 12:8. No a napokon, fernet cez internet som tento turnaj nepočul ani raz…

Uvítam diskusiu na tému, ako napísať report už pred turnajom bez toho, aby ho bolo treba škrtať a prerábať.

Škrečok

  1. 5 Responses to “Report napísaný už pred turnajom?”

  2. Nechcem diskutovať o reporte pred turnajom. Ale musím sa brániť nepriamym obvineniam z rozsvietenia telocvične. Tretina telocvične už svietila (tá naša). To ma aj zobudilo. Svojou prechádzkou som toto šťastie len doprial aj zbytku telocvične. Škoda, že v chdbičke v “podpalubí” nikto nespal. Tam sa svetlá tiež rozsvecovali pekne postupne.

    By tmalec on Mar 21, 2014

  3. vieš prečo ťa musím takto nepriamo obviňovať? lebo tú prvú tretinu telocvične som rozsvietil ja 😛

    By skrecok on Mar 21, 2014

  4. Takže Outsiteri pokazili noc celej telocvični, všetci sa sťažovali organizátorom, do Weizu nás už nevezmú a nabudúce pôjdeme do Šušňovca. Škrečok, o tom napíš report už vopred, buď macher 🙂

    By Mesi on Mar 22, 2014

  5. Spalo sa úplne v pohode, len treba ísť do stredu telocvične – lebo pod najväčším svetlom je najväčšia tma 😉

    A kto inak vyhral našu súťaž? Podľa mňa 42 z Eyecatchers.

    By Petržlen on Mar 27, 2014

  6. zaujimave citanie 🙂

    By Silvia on Mar 28, 2014

Post a Comment