Weiz & Yellow Submarine 2014

10 March, 2014 – 10:03

Takto pekne spolu krátky sumár z dvoch víkendov strávených halovými fun turnajmi. Prvým z nich bol jubilejný 10-ty ročník turnaja vo Weizi, kde sme sa zúčastnili aj s jednou nežnejšou posilou v open kategórii. V sobotňajšej skupine nám tri výhry a jedna prehra v zaujímavom zápase s Innsiders zaručila druhé miesto a priamy postup do nedeľňajšieho štvrťfinále. Tam sme stretli neskorších finalistov Styrian Hurricanes a v zápase (po sobote netypicky) plnom našich útočných chýb sme žiaľ neuspeli. V semifinále druhej štvorice proti GTV Open sme neuspeli tiež, preto sme si vybojovali v napínavom zápase aspoň siedme miesto proti Upsadaisy, nech sa lepšie cestuje domov.

Troška podobný scenár, len o týždeň neskôr, sa odohral v Plzni na mixovom turnaji Yellow Submarine. V sobotňajšej skupine sa nám darilo, po dvoch výhrach a dvoch remízach sme ju vyhrali. Highlightom bol určite zápas proti úradujúcim mixovým halovým majstrom ČR Kulatej šachovnici, s ktorou sme zohrali super tesnú partiu a tešili sa z víťazstva o jeden bod tesne po siréne. Čiže už v sobotu okolo druhej sme mali opäť istotu štvrťfinále a mohol tak nasledovať nabitý kultúrny program. V nedeľu sa žiaľ zopakovala aj tá časť scenára, ktorá sa opakovať nemusela – prehra vo štvrťfinále s Terrible Monkeys a následne aj v odvete proti nemeckým Gspusies. Naopak, čo sa zopakovať mohlo, ale nezopakovalo sa – prehrali sme aj zápas o siedme miesto proti rakúskym Two Shoes.

Na záver jedna perlička – každý z týchto štyroch turnajových dní sa nám podarilo skórovať callahan (postupne CD, Virgo, Ajka a Edo). Dúfajme, že Blowout túto zaujímavú štatistiku nepokazí.

Viac z Weizu už čoskoro v reporte od Pinďa, o Yellow Submarine niečo napíše Pedro.

Post a Comment