We are the Champions alebo MSR 2014

4 November, 2014 – 17:34

SOBOTA

Je sobota ráno 13. septembra a tento víkend bude v znamení vrcholu outdoor ultimatu na slovenskej scéne. Už počasie ráno a predchádzajúce dni naznačuje, že celý víkend budeme mať mokro v kopačkách. Moje auto sa stretáva v Mlynskej doline, kde vyzdvihujem zvyšok posádky. Chýba už len Miki… Volám mu, že kde je. Hovorím si, no jasné, tí čo to majú najbližšie štandardne prídu ako posledný. Miki mi zdvihne a vysvetľuje mi, že je vymknutý, že sa odtiaľ tak skoro nedostane a že nech teda ideme bez neho. Neviem, či sa mám z danej situácie smiať alebo plakať, ale tak teda vyrážame smer Prievidza.

Náš prvý zápas hráme proti senickému Kus Plastu. Senica zrovna nepatrí medzi ašpirantov na titul. Napriek tomu z ich strany pekná hra. My sa ešte nejako hľadáme a ani zďaleka sme nezapli na aspoň priemerný výkon. Druhá polovica zápasu už vo väčšej miere v náš prospech. Vyhrávame stavom 14:9 a ideme sa občerstviť do bufetu.

Druhý zápas a oproti nám sa stavajú UFO Špačince. V tíme majú veľmi dobrých hendlerov. Sú známy svojou precíznou taktikou, využívajú veľa báb a veľmi často hrajú zónovú obranu. Inak to nie je ani v tomto zápase. Hráme zónovu obranu s osobkou na vybraných hráčoch. Cieľom je odstaviť ich kľúčových hráčov. Zápas nevyzerá až tak jednoznačne, no skóre hovorí za všetko. Ďalšia výhra na našom konte v pomere 15:6.

Chillujeme v bufetiku, hráme hry a zrazu pozeráme, že z väzenia bol vypustený Miki a nejakým nedopatrením sa dovliekol až do Prievidze. Príjemné potešenie, že máme posilu. Ešte nejaký ten anjelský driilik na rozhýbanie a hybaj do zápasu.

Posledný zápas dňa nás čaká Sky Up. Pomerne mladý ale ambiciózny tím z Košíc pod vedením Lukáša. Pozitívne hodnotím fyzicikosť a perspektívnosť hráčov a hlavne veľa hráčiek, ktoré v tíme majú. Skúsenostne ale musia ešte dozrieť. Efektivita nášho útoku sa stupňuje a miestami skórujeme veľmi rýchlo. Je vidieť, že ideme suverénne cez každého súpera a hráme si svoju hru. Posledné víťazstvo toho dňa 15:5 nás umiestňuje na prvú priečku v skupine. Ako víťaz skupiny máme isté zajtrajšie ranné semi a ostáva nám len počkať si na nášho zajtrajšieho súpera z dvojice Mental Discorders – Sky Up. Tu sa žiadne prekvapko nekoná a Mental sa jednoznačným víťazstvom pasuje za nášho zajtrannejieho súpera.

Nasledujú všetky tie povinnosti ako sprcha, večera, presuny a bla bla. Z kuloárov vysvitla zaujimavá informácia, že v Prievidzi sa tento víkend koná jarmok a tak si hovoríme, že tam nesmieme chýbať. Po dlhšej prechádzke, ktorú Škrečok nevydržal dorazíme na vytúžené miesto. Hudba, burčiačik, kolotoče, závany všakovakých smakôt, všetko jak má byť. Ochutnávame jednu fľašu burčiaku za druhou a nálada graduje. Moja zvedavosť mi nedala a tak som prebehla trhom a spravila prieskum. Objavila som stánok s cukrovou vatou a tak som na ochutnávku doniesla našemu osadenstvu čo to na okoštovanie. Kesko jak to videl, zažiarili mu očká a hneď sa vrátil do starých detských čias. Ešte nejaká tá ochutnávka jarmočných jedál, spláchneme to vínom a burčiakom a ide sa na party.

Po príchode na párty, ktorá je v plnom prúde zisťujeme, že sme prvú kapelu premeškali. Nevadí, stále je tu druhá a tiež dobrá. Všetci sa bavia, skáčeme a Ajka nám svojim šarmom a konexiami vybavuje prídavok u basáka.

 

NEDEĽA

Semifinále hráme s odvekým rivalom Mentalom, ktorí prišli na turnaj v celkom slušnej zostave. Bilancia vzájomných zápasov je dovolím si tvrdiť v náš neprospech. Pokračujeme v efektívnom útoku zo soboty a hráme sebavedomo. To nám veľmi pomáha. Mental robí chyby, ktoré my využívame. V obrane vytvárame tlak, ktorý je miestami sprevádzaný skvostnými obrannými zákrokmi. Celkovo predvádzame veľmi tímovu hru, ktorá nás privádza do víťazného záveru 13:6. Takéto jednoznačné víťazstvo nad Mentalom o tom sa nám ani nesnívalo. Čakáme na výsledok z druhého semifinále UFO Špačince – Mortens Trnava. V universal pointe vyhrávajú Špačince, čo vedie k výbuchu radosti, pretože to znamená ich premiérovú účasť vo finále na MSR.

Finále

Pred začiatkom zápasu nás prišiel aspoň morálne podporiť zranený Bubuo alias Bachroš. Snaha Špačiniec o revanš bola veľká o tom niet pochýb. Ale naša útočná sila, istota s diskom, sebavedomie po WUCC, zohratosť a celoročná drina na kondičných tréningoch sa teraz ukázala v plnej miere. Zo začiatku ešte ako tak držia krok, ale v neskoršej fáze suverénne vedieme a toto víťazstvo si už nikým nenecháme vziať. Skóre 15:7 a titul majstra Slovenska je náš. Weheeeej. Po 5 rokoch získavajú Outsiteri znovu titul Majstrov Slovenska.

Po dohraní zápasov sa uskutočnili majstrovstvá Slovenska v Individuals. V mužskej kategórií sa na 1. mieste umiestnil Aďo Németh (MD) 84 m, za ním New-new s 80,5 m a tretí skončil Dablin s odhodenými 79 m. Kategóriu ovládli chlapci z Mentalu. V ženách vyhrala Dáška Legenyová so vzdialenosťou 56,5m, druhá Peťuš 50,5 m a tretia Čolka so vzdialenosťou 50 m. Odkaz pre Peťuš…idem hádzať do medickej a ten pol metra ti nabudúce nedarujem:P

 

Zostava: Skrecok, Keso, Mata, Ajka, Colka, Combo, Kuzmo, Joey, Tomas #11, Miki (keď sa odomkol), Marcel, Mesi (nedeľa)

 

Čolka

 

Ešte na záver zo súdka: „Vyjadrili svoje traumaty“:

 

Škrečok

„…tak asi nikto nemá traumaty 😉 ja jeden mám, ale netýka sa ultimate – že som bol v sobotu lenivý prejsť ešte tých pár sto metrov na jarmok a prišiel tak o super večer.“

 

tomas#11
Nebude to znieť skromne, ale inak sa to napísať nedá: Suverénne víťazstvo. Najviac bodov (9) nám dal Kus Plastu. Nikto nemusel predviesť nadpozemský výkon, ale každý hral vysoký štandard a spolu to dalo výborný tímový výkon a výsledok.

 

Keso

K hre samotnej, hlavný rozdiel oproti ostatným turnajom bola sebadôvera v útoku a ešte brutálnejšia v obrane. Tak sa potom dobre hrá keď viete že ak aj niekedy nejaká chybka sa vyskytne tak ju vieme zvrátiť.

 

Mesi

Prekvapilo ma, že keď som v nedeľu ráno prišiel, nič v našom tíme mi nepripomínalo MSR, pomalé šuchtanie, individuálne rozcvičky na poslednú chvíľu, skoro žiadne motivačné reči. Ale bola pohoda a ta zostala aj na trávniku.

 

Čolka

Najviac čo si vážim je najkomplexnejší tímový výkon aký kedy Outsiterz mali.

 

BONUS

Výlet do Bojníc v zložení Joey Maťa a Čolka

Po dohranej nedeli v znamení víťazstva sme mali vďaka štátnemu sviatku voľný pondelok. Už pred majstrákmi Maťa avizovala, že by sme tento deň mohli využiť na nejaký príjemný výletik do kopcov. Počasie ale neprialo a tak sme sa užšia skupinka ľudí rozhodli spraviť si pohodový sviatkový pondelok v Bojniciach.

Ja osobne som v Bojniciach nikdy nebola a lákalo ma pozrieť si romantický zámok, počvachtať sa vo wellnese, či len tak sa prejsť bojnickou ZOO. Bojnice sú od Prievidze niečo menej ako 10 km a tak sme tam boli co by dub. Naše prvé kroky viedli do ZOO, kde sme po príchode zistili, že je otvorená ešte tak necelú hodinku. Nemáme sa kam náhliť a dovolenkovo – vychádzkovým tempom sme sa prechádzali cez ZOO. Nasledovala večera v štýlovej reštike a nájsť nocľah. Ubytovala nás miestna teta, ktorá poskytuje privát a zároveň pracuje na zámku. Unavení po prevedenom výkone sme ihneď pospali. Ráno sme si dali prehliadku zámku a poobede sme nasledovali Maťin plán ísť na filmový festival do Piešťan. Prvý alternatívny film podľa Matinho výberu bol sarkasticky spracovaný pohľad na ľudí – vozičkárov z francúzskej produkcie. Prestávku medzi filmami sme vyplnili miestnou cukrárňou. Druhý na pláne bol experimentálny film, ktorý ani po krutých 10 minútach pozerania nedával nikomu zmysel a tak sme dali zase prednosť cukrárni. A neboli sme samy. Nazdávam sa, že tam bolo celé kino. Vyrelaxovaný a s dobrým pocitom z posledných dní sa vraciame do uponáhľanej Bratislavy.

  1. 4 Responses to “We are the Champions alebo MSR 2014”

  2. no neviem, ako toto klasifikovať – na report neskoro, na historickú ságu priskoro 🙂 každopádne som si pekne zaspomínal. len s tými vyjadreniami “aký kedý” opatrne…

    btw. už aj prievidzský trávnik je OK a na podujatie iba (asi nie v najlepšom) spomína.

    By skrecok on Nov 5, 2014

  3. juj a Mikiho Calehen nic? Chudak chlapec na co sa tam hadza…. Coli?

    By ajka on Nov 6, 2014

  4. Ups…jasne, na to som zabudla. Tak to je dan za to oneskorene pisanie. Jasne doplnam Mikiho callahena ale popravde uz ani neviem v ktorom zapase. Viem ze to bolo v nedelu a este aj suprovu obranu tam mal v nedelu v layoute.

    By colka on Nov 10, 2014

  5. bolo to v zapase s Mentalom, ked uz sa trosicka dostavali na kona (rozumej “dali par bodov”), tak toto ich opat zabrzdilo

    By skrecok on Nov 11, 2014

Post a Comment