Adventure Cup 2008 woman

1 December, 2008 – 0:27

6.00 hod ráno a mne zase zvoní ten odporný nenávidený zvuk budíka. Dobaľujem veci, chystám sa na odchod, pričom zlé správy číhajú na každom kroku. V mobile SMS-ka, že máme o hráčku menej. Pozriem vonku a počasie tak zlé, že mam chuť opäť zaľahnúť do milovanej teplej postieľky. Vzhľadom na zostávajúci počet 5 hráčiek pri hre 5 na 5, nič moc. Mariške je zle, tak sa turnaja nezúčastní.
To snáď nebudeme hrať v tomto daždi a kose vonku (píše sa 29. novemeber 2008). Znechutená idem po Dadu a Kaju smer železničná stanica, kde sa máme stretnúť s Kesom a juniormi.
Po úvodných stresoch pri pokladni s kupovaním lístkov naskakujeme na takmer idúci vlak (ešteže si tetuška pri okienku švihla). Po hodinke príjemnej cesty vláčikom vystupujeme vo Viedni a na naše potešenie zisťujeme, ze neprší a že už ani nie je taká kosa. Juniori hrajú hneď zatiaľ čo my baby máme prvý zápas až o 12tej.
Pred prvým zápasom na našu veľkú radosť došli posily od juniorov Dada s Bekou.

Spindarella

Prvý zápas hráme proti Spindarella, čo je ženská odroda viedenského SPINu. Moje obavy z veľkej zimy a s tým idúcim veľkým počtom dropov a turnoverov sa nepotvrdzujú. Práve naopak, hráme pekne, s flowom, skúšame longy,ktoré vychádzajú, žiadne zbytočné dropy. Veľmi príjemná hra. Využívame toho, že niektoré hráčky nevedia hodiť forhend. Výsledok si nepamätám, ale vyhrali sme približne o 5-6 bodov. (Asi niečo ako 9:3 to mohlo byť.) Od ženského Spinu dostávame ešte pohár punču a hneď sa chystáme na ďalší zápas.

Lemminge

Z názvu ani na prvý pohľad nemám šajnu o koho ide. Až v prvom bode som pochopila. Baby zo sadu si došli zahrať alťáč na miesto, kde je napísané frisbee tournament. Tak tá hra aj vyzerala, baby z parku hrali ako baby z parku. Samé si zaberali priestor, nevedeli si ani vykročiť, nie to ešte prihrať. S radosťou dávame body jeden za duhým. Po 5 bodoch však pricháda chvíľka, kedy si asi myslíme, že je to v suchu alebo čo, alebo, že ich nemusíme brániť, alebo ja neviem čo, ale naša hra ide dolu vodou. Nebránime, Máme zbytočné dropy, čo využívajú a premieňajú na svoj jediný bod. Za podpory so sajdlajny od Brankiho, Kesa a stáda juniorov sa naša hra lepší. Možno nám pomáhajú hecovačky Kesa “Rýchlo 15 bodov to musí byť šup šup”, alebo Brankiho “Callahana, CALAHANNA”. Končíme hru so skóre 14:1, ale spirt aj so znalosťou pravidiel bol asi ako teplota vonku. BLížiace s k nule, dobre že nie záporné.
Máme dve hodiny času do ďalšieho zápasu. Neviem ako ostatné baby, ale s Dadou sme si pozreli viedenské vianočné trhy na Rathausplatz.

Eyecatchers
Po prechádzke romantickou Viedňou nás čaká súpre Eyecatchers.
Táto hra bola podľa mňa najspiritovejšia. Tu sme sa aj niečo nabehali a niečo sme aj zahodili. Súpre však robil také isté chyby, z ktorých sme sa my stihli rýchlo poučiť na rozdiel od neho. Po bode so strašne veľa turnovermi a time oute sme Útok zlepšili a potom už len strážili výsledok. Skončilo to 6:2 myslím.
Už je to jasné, finále nás neminie. S radosťou po vyhratom zápase si dávame víťazný taneček:)

FináLOL

Posledný súper maďarský LOL
Zisťujeme, že nás čakajú dva rovnaké zápasy s tým istým súperom, čo je pre nás nezmyselné, tak sa snažíme o zahranie iba finále.
Čo na moje absolútne nepochopenie maďarky odmetajú, silou mocou nástoja na tom, že si chcú zahrať oba zápasy po sebe.
Nakoniec ich ukecávame a z pôvodne 25 min zápasu sa stáva 35 min fnále. Ale finále ako sa patrí a vo veľkom. Hráme za umelého osvetlenia a ešte väčšej zimy, ale s o to väčšou chuťou a nasadením. Naše útoky nám vychádzajú, všetko je super, aj obrana sa niekedy zadarí a tak sa dostávame do vedenia o dva body. Zápas s pár naozaj peknými akciami, super dlhé, Ľudke ide karta a chytá všetko čo sa dá. Maďarky sú nervózne, tak si hlásia pár neopodstatnených callov. Napriek tomu dávaním svojich útokov potvrdzujeme, že pravda a aj víťazstvo je na našej strane. Kľudnou trpezlivou hrou, zopár vydarenými dlhými, flowom a niektorými naozaj krásnymi akčnými frisbee momentami finishujeme hru do nášho víťazného záveru v pomere 10:5 (existuje aj fotodokumentácia). Samozrejme nesmiem zabudnúť na obrovskú pomoc od cheerleadrov zo sajdlajny, ktorí boli našim 6tym hráčom na ihrisku.
Po víťaznom tanečku a radovaní sa z víťazstva trávime posledné chvíle v bufetíku a dojedáme posledné zvyšky zásob. Prvou cenou bolo veľké perníkové srdce. Aj keď ešte sladšou odmenou bol pocit, že slovenské frisbeeženy to vedia aj v zahraničí súperom natrieť.

Zloženie: Beatka, Čolka, Dada, Kaja, Ľudka + juniorské posily Dada a Beka

Report by Čolka

  1. One Response to “Adventure Cup 2008 woman”

  2. no pekne Outsisterz, skoda ze ten vitazny tanec bol taky kratky ale o to povabnejsi. Musim povedat baby ze ste vsetky do jednej hrali super a preto nebudem nikoho menovat aby sa ta druha neurazila 🙂

    By Keso on Dec 1, 2008

Post a Comment