Prague Winter in Budapešť

16 February, 2015 – 12:47

Dva týždne po turnaji a nikde žiadny report?
Smutné, veľmi smutné. Poďme to napraviť.
Myšlienka spravit Prague Winter turnaj v Budapesti vznikla po nedohode pražských organizátorov s majiteľmi ihriska a Petra z Budapešti na to promptne zareagovala. Rýchlo sa spýtala na záujem tímov prísť do Budapesti a na tom istom mieste ako zvyknú organizovať BubblePest zorganizovala turnaj 5 vs 5 pre Open a Women divíziu. Nakoniec to bol celkom veľký turnaj. 16 open tímov, 13 women a spanie v hotely je celkom šmak.

Ja sa budem venovať hlavne tej otvorenejšej časti našej výpravy. Početne nás nešlo veľa, bolo nás 6. V konečnom dôsledku to až tak nevadilo, nakoľko nám počet jasne určoval taktiku do obrany a v podstate aj do útoku. Nejak extrémne vymýšlať sme mohli akurát tak s časom medzi zápasmi.

Ha musím spomenúť cestu na turnaj, ktorá začínala chaosom v Bratislave, keďže super celý deň snežilo a nikto nevedel ako to bude vyzerať na ceste do Budapešti. Nakoniec chaos a zlé počasie bolo len na Slovensku a kúsok za hranicami. Za Gyorom už všetko v pohode.

Čiže dorazili sme v pohodičke na miesto určenia, ubytovali sme sa v jednohviezdovom hotely a išli spať.

Prvý zápas sme mali pekne skoro, o 8:00 proti DiscoBoys. Pár hráčov odtiaľ som poznal, očakával som urputný boj. Ako to bolo si už nepamätám, ale vyhrali sme 11:8. Pekne na úvod. Mohli sme si dať s väčšou chuťou raňajky.
Druhý zápas sme mali proti Londojour, čo je spojenie skúsených maďarských hráčov plus chalanko z INNSiders a pobehoval tam ešte típek z Claphamu. Parádny zápasík to bol. Naša nezvyčajná obrana celkom fungovala a boli sme stále v kontakte, škoda úvodu kde nám páni trošku odskočili. Nakoniec to bolo 12:13 pre Londojour. Nie zlé.
Medzitým Discoboyz porazili HeyChiripones 15:10. V prvom zápase Hey Chiripones boli porazený aj Londojour 6:15, tak sa nám to javil ako ľahko hrateľný súper. Opak bol pravdou. Neboli to až tak skúsení hráči a tak na nich naša obrana až tak nefungovala. Predsalen sa nepohybovali po ihrisku tak ako sa sluší a patrí na skúsených hráčov ultimate. Naopak my sme čo to pozahadzovali a tak sa schylovalo k dráme. A to sme ani nevedeli, že na vedľajšom ihrisku zaváhali Londojour s Discoboys a prehrali 11:12. Priznám, vážnosť situácie sme si až tak neuvedomovali, len sme chceli vyhrať a vyhrali sme. Ten víťazný bod som dal dokonca ja! Neviem kto, ale prihral mi takú šipkú do zóny kde som ju ja po chvíľke behu zchmatol a bolo. Vyhrali sme 12:11. Paráda, ono ak by sme prehrali, tak sme v skupine až niekde dole, niekto nech v komente povie. Takto sme skupinu vyhrali a bolo.

Popozerali sme ešte naše slečny a potom, že niečo do brucha. Trochu sme sa pomotali autami v okolí, zastavili, trošku sa prešli a zakotvili v takej divnej pizzerii. Tí čo si dali mäso boli spokojní, tí čo mali pizzu rozčarovaní. Ale veď pohoda. Párty bola niekde v downtowne a to sa nám nechcelo. Čiže na hotel a spať.

Prvý nedeľný zápas bol proti amPullen. Tento tím som relatívne poznal a neočakával som niečo extra. Vedel som, že ak budeme hrať svoju hru tak by sme to mali dať. Výsledky žial nemám poznačené, len viem, že proti nám hrali nejakú zóničku, čo nám veľmi ale veľmi vyhovovalo. Dokonca až tak, že som bol tak uvoľnený, že keď som sám chytal swingový over tak som si podvrtol členok. Zvuk veľmi nepríjemný, len bolesť neprichádzala. Bolo to už ku koncu zápasu a chalani to v pohode vyhrali aj bez mňa.

Do semifinále sme dostali český Frkot a ja krásnu ružovú tejpu na členok od Mesiho. Tento zápas bol už o niečom inom. Videli sme ich hrať proti SalaspilsWT a hrali fakt pekne behavo až strach. Zápas to bol pekný, vyrovnaný aj pár callov sa vyskytlo. Mne sa podarilo chytiť zas koniara do vnútorného stehna od jedného z týchto behavých típkov no strach. Nakoniec asi nervozita, alebo ich únava nám pomohla k víťazstvu. Spravili pár fakt nepochopiteľných dropov a my sme boli hore o cca tri body.

Takže finále. SalaspilsWT udivovali halu veľmi peknou halovou hrou. Mladíci hrali naozaj s veľkým nasadením, layout sem, sekera tam, všetko strašne rýchlo ako by schellinger povedal Hrr na ně! V podstate skoro každému nadelili o nejakých 10 bodov, boli ich 10 čiže striedali cele päťky, no výhliadky ako z rozhladne.

My sme nemali veľmi čo vymyslieť, hlavne sa sústrediť na náš útok a uvidíme, čo z toho bude. Začali sme dobre, boli sme hore o bod, spravili brejk hore o ďaľší bod paráda. Mohli sme ísť až o dva hore, len to už trošku zabrali aj oni. Nechali sme sa jemne strhnúť ich tempom hry a na to sme už fyzicky nemali. Chvíľku trvalo kým sme sa znormalizovali a začali naspäť hrať svoju hru. Na víťazstvo to ale nestačilo. Prehrali sme 11:15 škoda začiatku a toho poľavenia. Neviem ako by sa zápas vyvýjal ak by sme hlavu udržali dlhšie chladnú.

Zápas to bol vraj celkom pozerateľný. Už sa mi dlho nestalo aby po zápase neznámy človek prišiel a vyjadril uznanie nad našou hrou.

Naša zostavička: Emil, Beréň, Škrečok, Marek, Mesi a Keso

.. a paradoxne aj pár fotiek v galerke.

 

Report by Keso

  1. 4 Responses to “Prague Winter in Budapešť”

  2. yes indeed the pink tape looked really good on you. you should wear more pink 😉
    nice report. and well written for google translator as well.
    what happened to the girls report. that also needs to be fixed!

    By Doro on Feb 16, 2015

  3. you can write it and earn box of chocolates from Pata.

    By skrecok on Feb 16, 2015

  4. Ak by sme s Chiripones prehrali, boli by sme poslední (štvrtí) v skupine a teda maximálne deviate miesto. Boli dosť zle rozložené skupiny, z našej a Salaspils-ovej boli prví štyria a po tri tímy v prvej osmičke (aj to len vďaka systému, Chiripones by možno zdolali aj iné tímy. Parádička turnaj, na to, že sme odchádzali šiesti, z toho pár nachcípaných a Keso si ešte pýtal zranenia, sme sa super hecli 🙂

    By Mesi on Feb 16, 2015

  5. este pridam jeden random fact z turnaja: Keso, Beren a ja pouzivame momentalne uplne rovnaky odtien zubnej kefky Curaprox.

    By skrecok on Feb 17, 2015

Post a Comment