Prague Winter in Budapest – Women

7 March, 2015 – 18:09

Viacerí ste sa asi čudovali, kde je report z Prague Winter in Budapest z pohľadu báb. Ospravedlňujem sa za meškanie – tak aspoň teraz doháňam staré resty a tu vám ho ponúkam.

Turnaju v Budapešti predchádzala snehová kalamita v Bratislave, ktorá nás však neodradila a v piatok (30. januára) šťastne a bez ujmy na zdraví  dorazila na miesto prvá časť posádky.  V sobotu prifujazdila druhá časť vrátane mňa a turnaj sa mohol začať.

Najprv sme si samozrejme zložili veci a pozreli si zápas našich chalanov, ktorí začínali skoršie ako my. Trochu sme sa rozhádzali, prezliekli sa a ako to už býva zvykom a neoddeliteľnou súčasťou – začala sa rozcvička. Ak ma pamäť neklame, prvý zápas sme hrali proti tímu Box z Rakúska. Prehrali sme. Niet sa čo čudovať, veď sme sa len rozbiehali :).  V ďalšom stretnutí sme si porovnali sily s Veľkou Moravou. Tú sme však zdolali a skóre bolo jednoznačne v náš prospech. Toto boli zápasy v základnej skupine.

Nasledovalo veľmi dôležité stretnutie s Bambi, domácim tímom. Od neho závisel postup do najlepšej 8. Bol to veľmi vyrovnaný a napínavý zápas, ktorý našťastie skončil našim víťazstvom. Prežívali sme veľkú radosť a vlialo nám to novú nádej do srdca. Ďalšou  pridanou hodnotou bol aj fakt, že keby sme s Bambi prehrali, museli by sme v ten deň čakať a odohrať ešte jeden zápas. Keďže sme sa však už všetci tešili na večeru, celkom nám tá výhra bodla :).

Osprchovali sme sa a mohli vyraziť za vytúženým jedlom. Nájsť vhodnú reštauráciu bol chvíľu problém, no nakoniec sa nám to podarilo.  Pamätám si, že sme si viacerí objednali obrovské pizze, ktoré sme dojedali ešte na ďalší deň, kedy musím povedať, že nám celkom padli vhod.

Po večeri sa tí, ktorí prišli v sobotu, ubytovali, ostatní to stihli už predtým. Na izbách sa rozprávalo, oddychovalo a išlo sa spať, aby sme aspoň ako tak v nedeľu vládali. Na párty sme tentokrát nešli (teda možno niekto šiel, neviem :)).

Nadišiel nový deň a s ním aj veľa otázok, ako to celé dopadne. Chalani opäť začínali skôr, ale z ubytovania sme odchádzali všetci naraz, veď nech držíme pokope ako tím. Dali sme si raňajky, ktoré nám tam ponúkali. Pochutila som si! Nám dievčatám zostalo dosť času na vytrávenie, tak sme to patrične využili. Pozreli sme si a povzbudili náš Open tím, rozhádzali sa, rozcvičili a hor sa na zápasy.

Priznám sa, už si moc nepamätám všetky, ale viem, že sme sa opäť stretli s Box. Mali sme pred nimi veľký rešpekt, lebo sme vedeli, ako to dopadlo deň predtým. Skúsenejšie baby nás však povzbudili a ozaj sa už tento zápas niesol vo vyrovnanejšom a bojovnejšom duchu. Nepamätám si, či sme vyhrali alebo nejak tesne prehrali, ale viem, že nás ich hovorkyňa v kolečku pochválila a že bolo cítiť zmenu. Vo všeobecnosti sme skúšali buď techniku solničky a peperničky, alebo útok diamant (inak známy ako aj útok p***) a klasika, nejaké sedmičkové cuty. V obrane sme si precvičili aj zónu. V zápase proti ZUF (Švajčiarsko) sme nazačiatku trochu spali, kým to bolo 0:5, potom sme sa prebrali a začali hrať. Skončilo to nejak okolo 5-bodového rozdielu, čiže škoda toho začiatku. Posledný zápas bol však jednoznačne najkritickejší. Doteraz nechápem, čo sme robili zle, aj som sa snažila psychicky odpútať od toho nešťastného skóre, ale nič sa nezmenilo. Skončilo to výraznou prehrou. Nakoniec sme teda skončili 8.

Neostávalo nám nič iné, ako sa ísť schladiť do sprchy a ísť s novým entuziazmom povzbudzovať našich chlapcov vo finále! Bolo sa na čo pozerať, hrali perfektne. Škoda len toho počtu, keďže ich súperi mohli striedať celé zostavy. Ako iste viete, skončili nakoniec druhí, čo je teda veru úctyhodné miesto. Aj tak si myslím, že naši boli morálni víťazi, minimálne v počte fanúšikov 😉

Na záver by som sa chcela poďakovať všetkým zúčastneným za skvelý turnaj a hlavne svojím spoluhráčkam, ktoré ma podržali keď som to potrebovala – Ajke, Čolke, Doro, Lucke, Dáške, Lei, Kjare a Soničke, ale aj ostatným, ktorí sa mi snažili pomáhať a radiť mi počas striedania, napr. Mesi :)!

Paťa

  1. 10 Responses to “Prague Winter in Budapest – Women”

  2. Toto je vzdycky fajne, ked docitam report a zacnem rozmyslat, ze kto ho pisal 🙂

    By MisoH on Mar 8, 2015

  3. Ok, uz som si spomenul, ze kto tam chyba :)…

    By MisoH on Mar 8, 2015

  4. myslela som si, ze to tam automaticky napise, kto to pisal… 😀 nevadi, pre ostatnych pisala som to ja (Paťa) 🙂

    By Pata on Mar 9, 2015

  5. Lajkujem:) Neskoro ale predsa:)

    By colka on Mar 9, 2015

  6. vyborne Mesi 😉 Diky moc…

    Actually the playoffs for the first 8 places were held in 3team groups as well, were the first to went up. So we played against Bambi and right after that with no break against YAKA. Very strong team, but we played nicely, sometimes a little unconcentrated. YAKA won, but it was only by 4 points or so… It´s just such a long time ago.
    And second day against BOX, we lost. But it didnt matter because we played really nice and showed them compared to the first game on Saturday that we can also play Ultimate.
    The last game… I dont know what happened.. We all agreed that we only played two and not 3 games on Sunday.

    And I also have to add it was nice watching the guys, but they also did a great job in return, watched our games, cheered for us and gave us good tipps. It was a really nice tournament, I enjoyed it a lot and there is a lot of development for the future for the Outsisterz team

    By Doro on Mar 9, 2015

  7. hahha sorry Pata, google translator was weird and I thought Mesi was writing it, which was making no sense to me first 😉

    By Doro on Mar 9, 2015

  8. You’re welcome, Doro, I expect a sweet-box 😀

    Pati, rado sa stalo, bolo super sledovat, ako sa zlepsujete a hrate s chutou, hoci obcas aj cez slzy ci vycerpanie. A aj bez party to bola sranda a super team-building 😉

    By Mesi on Mar 10, 2015

  9. Ďakujem ešte raz, že som si mohla s vami zahrať. Zápas od zápasu to bolo stále lepšie a lepšie!:) Kolektív úplne úžasný, skvelo sme si rozumeli:)Zahrala som si s novými ľudmi a nabrala nové skúsenosti!:)

    By SonkaUFO on Mar 10, 2015

  10. It’s okay Doro, I had fun reading these comments ;)… for other readers I added my name at the end 🙂 (finally)

    By Pata on Mar 12, 2015

  11. Hehhee… well… what should I say…
    And Sona it was great that you played with us, I really enjoyed it!

    By Doro on Mar 24, 2015

Post a Comment