Mixové regionals 2015

28 September, 2015 – 11:43

Klubové majstráky Európy sú už tento týždeň a nie je nič lepšie, ako keď vám tam niektorý zo spoluhráčov donesie bonboniéru. Je to jednoduché ako facka, stačí napísať report z turnaja, z ktorého report mešká a bonboniéra je na svete. Tak poďme na to (díky Foxo). Outsiterz a mixová regionálna kvalifikácia v moravských Veľkých Bíloviciach, z ktorej štyri tímy postúpili ďalej medzi 12-člennú elitu na spomínané klubové majstráky Európy do Poľska.

Začnem malou historickou exkurziou. Sľubujem, že nebude dlhá. Písal sa rok 2014, keď náš tím absolvoval asi najbrutálnejšiu sezónu v jeho histórii. Príprava na klubové majstráky sveta a samotné WUCC (v mixovej kategórii) dali zabrať. Natrénovali sme toho dosť a posunulo nás to pekne dopredu. No a keď sa už písal rok 2015, chceli sme tento posun ďalej zužitkovať. Ako cieľ sme si stanovili postup na EUCF z kvalifikácie vo Veľkých Bíloviciach. Termín na konci augusta nebol ideálny, viacerí mali za sebou repre sezónu, do toho sa miešali prázdniny, nedostatok prípravných turnajov sme si vynahrádzali aspoň tréningami a kvalifikačnými či priateľskými zápasmi s Mentalom a UFO. Napriek tomu, že situácia nebola ideálna, tak…

Sobota

…poďme pekne po poriadku. Pred samotným turnajom som vôbec netušil, čo od toho mám čakať. Nemali sme vôbec žiadny “reality check” s českými či poľskými tímami, ktorých bolo v Bíloviciach neúrekom. Aj preto som sa donútil v sobotu ráno vstať o troška skôr než bolo treba a ísť si spolu so skautovacou posádkou pozrieť si popri raňajkách (díky Kjara za rožky priamo k fieldu :)) vzájomný zápas oboch našich skupinových súperov – muJAHedinov dysku z Varšavy (poľskí mixoví vicemajstri) a Terrible Monkeys z Prahy. “Reality check” dopadol dobre, oba zápasy budú hrateľné, pomaly došli aj ďalšie posádky.

Založili sme si v začínajúcom úpeku základný kemp v jednom z párty stanov a šup rozcvičovať sa. Teda, hľadať aspoň nejaké vhodné tienené miesto pod stromami, kde by sa to aspoň ako tak dalo. Normálne mi v tomto počasí začala chýbať Kodaň, kde by už medzitým aspoň troška spŕchlo a schladilo sa… Ako prví nás čakali muJAHedini, ktorí mali niekoľko dobre handlujúcich chalanov a cez baby toho hrali pomenej. Obrannej lajne sa podarilo hneď vygenerovať pouchovanou obranou viacero turnoverov – s útokom po nich to bolo ale horšie. Škoda, hralo by sa nám potom v útočnej lajne ľahšie. Tam sme si žiaľ povyberali pár chýb, ešte to nebolo zďaleka ideálne. Celé to bolo také nejaké rozpačité, nepredviedli sme dokopy nič extra, len taký mdlý výkon. Poliaci naopak mali kopec šťastia, ale na to sa vyhovárať je dobrá blbosť. Záverom prehra 12:14 s tímom, ktorý napokom skončil na turnaji až dvanásty…

Po malej prestávke sme si naše zlé pocity z predošlého zápasu “vyliali” na Terrible Monkeys. Na postup do power poolu (kde sa stretli víťazi základných skupín) sme potrebovali výhru aspoň o 4 body. Na začiatku zápasu však takéto veľké oči a počítanie bodov do kolečka nerobí vôbec dobrotu, hlavne hrať a sústrediť sa na každý jeden bod. Naša junková obranná taktika fungovala na mladých handlerov Terrible Monkeys až prekvapivo dobre, dokonca sa obrane darilo získané turnovery aj premieňať na body. Útok si hral svoje a 4-bodový náskok bol na svete. Potom však prišlo pár nepochopiteľných hodov do ani nie fifty-fifty súbojov s Čégom a podobne a zrazu sme boli o bod dole. Našťastie sme sa nenechali znechutiť a opäť sme si vybudovali náskok. Baby hrali middlov/longov ozaj pekne, chalanom sa stačilo odpratať na handle, nech tam nezavadzajú v strede ihriska chalani obrancovia Monkeys. Na konci času 13:10, hra do 14 a útok. Troška som sa nechtiac prekecol, že tento bod musíme dať. Našťastie sa z toho nikomu neroztriasli kolená a premenili sme.

Prvé miesto v skupine bolo teda realitou, čakali nás tri fajnové zápasy v power poole, kde prvý a druhý hrajú finále (a majú postup vo vrecku), tretí a štvrtý z power poolu musí ešte miestenku do Wroclawi obhájiť proti “vyzývateľovi zdola”. Na záver soboty Yellow Block. A tu končí časť reportu, ktorú som mal napísanú už pred dvoma týždňami a začína lovenie z pamäti – pardón, ak to bude nepresné alebo stručné…

Yellow Block. Mali nás teda pekne prečítaných, Čolke a Kesovi sa na handli v útočnej lajne dýchalo len ťažko preťažko. Napriek tomu to nejak išlo, hlavne vďaka tomu, že Yellow Block boli troška nekoncentrovanejší než by asi chceli byť. Obrannej lajne sa podarilo do polčasu skonvertovať tieto chyby na slušný, možno päťbodový náskok. Do druhého polčasu však súperi prišli s upratanejšou hlavou a začali dobiehať. Náskok sa zmenšoval a zmenšoval, útočilo sa ťažšie a ťažšie. Zrazu stav 14:14 a do universe pointu sme šli s obranou. Kusal som si nechty na sideline. Nejaká biela šmuha nabieha na give-go po čiare a v zóne vysmiata Dáška kontroluje, aby nepodskočila. Nepodskočila a chalan za ňou nestihol. Weheeeej! Okrem Dášky sme boli vysmiati aj ostatní, tak sme rýchlo robili team foto (ak by to zajtra s postupom náhodou nevyšlo, tak nech nemáme zamračenú…).

 

Večera bola snáď jediná malá smietka na inak vyblyšťanom štíte organizátorov – bola síce chutná, bola priamo v areáli, ale bolo jej dosť málo… Nevadí, v bufete sa dalo dotlačiť hotdogmi, ktoré nás už párkrát zachránili (napríklad keď sme boli večer počas repre kempu jesť v dedine a mali len tortu). Osobne som mal pekne vypálené z celodenného slnka a tak po nájdení idylického miesta na stanovanie, pár kofolách, nanukoch a jedných ulepených kockách šup spať.

Nedeľa

Ráno sa mi podaril troška prúser. Hrali sme už o nekresťanských 8:00, k tomu hodina rozcvička. Nikto sme netušili, kde má Čolka postavený stan a nejakou náhodou meškala na zraz. Tak reku zavolám jej s nejakým šťavnatým pokecom. Namiesto toho som zavolal domov Katke, ktorá samozrejme žiadny dôvod na skoré nedeľné vstávanie nemala. Ouč.

Radšej k veci. Ďalší zápas v power poole proti poľským Grand Master Flash a.k.a európskym vicemajstrom z minulého roka. Troška sme sa trápili v útoku, middle nám odbiehal strašne ďaleko, chýbali nám nábehy dovnútra. Namiesto poriadnych cutov sme si s rýchlymi Poliakmi dávali preteky na rýchlosť. Obranná lajna sa ale chytila a útočila lepšie než my. O poriadne zdramatizovanie inak relatívne vyrovnaného zápasu nás pripravila séria troch nevydarených dlhých hodov, kedy bolo z cca 8:8 niečo ako 8:11 v náš neprospech. Podarilo sa nám to ešte trošku stiahnuť, ale GMF si podržalo výhru 13:15.

Neostávalo nám na postup do finále a priamy postup do Poľska nič iné, než v poslednom zápase power poolu proti 3SB zvíťaziť a dúfať v správny výsledok zápasu Yellow Block – GMF. Výhra proti 3SB sa podarila a s hrou jednotlivých lájn to bolo troška naopak. Vo veternom zápase si útok hral svoju pohodovú hru, po vetre lietali pekné longy a celkovo sme mali možno jeden turnover za zápas (snáď nie sú moje spomienky príliš optimistické). Obrana si vždy nejaké turnovery vynútila, ale premeniť ich bolo trápenie (hlavne preto, že šli väčšinu času proti vetru). Aj preto síce výhra, ale len o dva body 12:10… Tmavá škvrna na tomto zápase je zranenia Pinďa, ktoré ho napokon vyradilo na dlhšie, než sme dúfali. Vraj mu v nemocnici nechceli veriť, že si to privodil sám.

Na vedľajšom ihrisku však zápas Yellow Block – GMF správnym výsledkom neskončil a z druhého kolečka na turnaji sme nevyšli tak dobre ako z prvého. Takže tretie miesto v power poole a obhajovať svoju miestenku do Poľska budeme proti víťazovi zápasu Mental Discorders – Prague Devils. Bol to zápas asi s najkratším universe pointom ever. Frankie šupol po zlom pulle z polovice ihriska z čiary rovno do zóny na ich najlepšieho receivera a bolo vymaľované. Slovenská bratovražda sa nekonala.

Záver turnaja, opäť pekný úpek a zápas o postup na európske finále. Išlo to o dosť ľahšie, než sme čakali. Pouchovaná obrana napriek tomu, že sme ju stále nehrali ideálne, na Prague Devils zafungovala asi najviac zo všetkých teamov, proti ktorým sme ju hrali. Vytvorili sme si pekný náskok a zápas sa už len v relatívne kľudnom tempe dohral. Výhra 15:8 a ide sa do Poľska! Weheeej! Už tento týždeň…

 

Naša zostava:

Ajka, Čolka, Dáška, Doro, Kika, Kjara, Maťa, Sonka, Beren, Emil, Foxo, Keso, Luky, Marcel, Maťo, Miki, MišoK, Pinďo, Škrečok

Report by Škrečok, bonboniéra by Foxo (nemám rád orieškové!!!!!!)

  1. 4 Responses to “Mixové regionals 2015”

  2. Odo mna to boli proti TM skor hody do suboja so zemou 🙂

    By Beren on Sep 29, 2015

  3. Ale z mojej skúsenosti musím dodať, že zem býva niekedy najťažší súper.

    By tmalec on Sep 29, 2015

  4. to sa Beren schovávalo pod tým “a podobne” 😉

    By skrecok on Sep 29, 2015

  5. Páčilo sa mi ako sme makali až do konca. So Zimnicou takmer stratené víťazstvo (z našeho pohľadu 11:6, 13:10, 13:14), ale na konci sme to dokázali zvrátiť na svoju stranu – 15:14. Proti GMF z 11:14 na 13:15 (alebo až z 10:14?) – čo mohlo byť dôležité, aj keď nakoniec nebolo.

    Proti 3SB sa sice obrana trápila s premieňaním turnoverov, na druhú stranu tie rozhodujúce dva breaky na začiatku zápasu urobila. Útok to už len doťukol dokonca 😉 – asi tak 60 minutovým chladnokrvným premieňaním útoku za útokom.

    By tmalec on Sep 29, 2015

Post a Comment