24. ročník Chrast

1 May, 2017 – 21:43

Kultový turnaj a popravde neviem ktorý iný turnaj má takú zvláštnu atmosféru. Možno Whose Baby, ale tam som bol len raz. Proste Chrasť je len jedna.
Preto aj tento rok, keď sme dostali spot bol som veľmi rád. Trošku horšie to bolo už so zostavou, nakoľko nás čakajú ťažké turnaje v najbližších týždňoch, museli sme si požičať hráčov z Baníku. Čo sa nakoniec ukázalo ako super nápad a chalani boli fantastický.

Cesta na turnaj sa menila až do poslednej chvíle keď “baníci” zahlásili, že si zohnali auto, tým sme my mohli jedno auto škrtnúť a ísť v podstate dvomi autami. Naše auto, malo neskorší odjazd, nakoľko Emil nemohol skôr. Neskôr vyvstalo, že Emil nemal pracovné povinnosti, ale bol sa zabávať! Ešteže sa k tomu Emil zachoval chlapsky a celá posádka mala od neho drink podľa vlastného výberu po príchode do Chrasti. Cesta ubiehala rýchlo i keď ani zďaleka nie ideálne. Ešte na slovensku sme dostali potvrdenie o rýchlosti, následne v čechách sme minuli odbočku a potom nás waze povodil po cestách kam ani líšky nechodia dávať späť. Beren sa celý čas obával, aby nestaval stan v daždi a tak začalo snežiť. Ono fakt si treba dávať pozor na to čo si človek kedy želá.

Príchod do Chrasti a párty, aj napriek nie ideálnemu počasiu (cca 1 stupeň, jemný dážď) bola v plnom prúde. Niektorí jedinci boli tak namotivovaní, že skúšali layouty v rôznych smeroch a uprostred debaty. Divná to cháska, hráči ultimate. Nás ale viac zaujímalo kde zohnať Dejva, nakoľko on mal kľúče od chatky kde sme mali štyria späť. Všetci nám tvrdili, že Dejv je “tu” alebo maximálne pri bare, ale ani “tu” ani pri bare nebol. Našťastie sa cca o hodinu t.j 1:00am objavil a my sme sa mohli pobrať do chatky. Noc bola na nás prísna, kto nemal dobrý spacák veľa nepospal. Aspoň nezmeškal na prvý zápas, hneď o 9:00.

Kto mal ale “fajnovú” noc boli “baníci”. Nechcelo sa im ísť v piatok, tak vyrážali až v sobotu “ráno” t.j cca 3:30? Mladosť pochabosť. Raňajky klasický fajnové. Nie extrémne ako voľakedy, ale všetko podstatne tu bolo. Chýbalo možno niečo extra ako zvyklo byť v Chrasti zvykom. (neboli domáce koláče, ani Carlos nerobil vajíčka ako na banána cupe, ale mňa potešil Pribináček).
Prvý zápas a hneď “černé svine” aspoň tak si voľakedy vravel Atruc. Teraz som z toho tímu nepoznal nikoho, len jeden chalanisko mi bol povedomý. Aj to nie herne, vídaval som ho so zlomenou kľúčnou kosťou couchovať CZ women juniors. Bolo vidieť, že zápas je ranný, ale viac to akoby vadilo našemu súperovi. Výsledok 12:7 pre nás, ideme ďalej. Dávame si veľkú pauzu. Nasledujúci zápas sme mali až po 12tej. Tím We Love Monkeys, sama skúsenosť a vekový priemer znižovali len dvaja mladý chalani. Prvé dva body, také bomby, že som nechápal. Našťastie pre nás, len prvé dva body. Potom to už bolo v lepšom tempe a pre nás v pohode. Výsledok si nepamätá ani internet. Žraloci Sobín, jednoznačne najrozžúrovanejší tím v extra kostímoch. Pár kvalitých hráčov, nekonvenčný prístup k hre a ťažký zápas. Nakoniec 9:7 pre nás, ale bolo treba zabrať a nenechať sa strhnúť. Posledný zápas dňa proti Prague Devils. PD bez nováčikov tuším s dvomi slečnami pekná zostáva, Frankie, Héra, Dred, Bobeš atď. Zahrali na nás ich variant Mega a bolo vymaľované. Nevedeli sme ako proti tomu hrať. Nábehy boli také ako obrancovia potrebovali, dlhú nám úplne vypli a tomu odpovedalo aj skóre 4:7 pre PD.

Skončiť sobotné zápasy o 16:30 to sa podarí málokedy. Tak sme si dali, nie teplú ale ani nie studenú sprchu a “tešili” sme sa na Guts.Nikto z nás to ešte nehral a tak bol problém prehovoriť dostatok ľudí. Nakoniec zostavička, Slavo, Paľo, Lukáš (chalani nemali na výber), Kuzmo a Keso. Do Guts sa prihlásili štyri tímy. PD, Atruc, Frozen Angels a my. Prvý zápas bol PD vs Atruc. PD vyhralo, ale nebolo to nejaké na pohodu. Potom nás zápas proti Frozen Angels. To bolo na pohodu víťazstvo. Musím povedať, že nakoľko ten Guts vyzerá úchylné, akonáhle to človek hrá je to fakt zábava. Finále PD vs Outsiterz. Jerryho komentár, naša nahecovanosť dávala zabrať PD. Priebeh zápasu bol vyrovnaný, dokonca sme viedli, len záver som pokazil. Easy drop, následne hodený áut a bolo vymaľované. PD zvíťazili.
Tento rok v Chrasti upustili od tradičného divadelného predstavenia, ale spravili tzv. tímovú hru, aká team beer race. Keďže nie sme žiadne mäkkýše, išlo nás 10. Štartovalo sa 10x zelená a presun na prvé stanovisko. Prvé stanovisko, roztrhať noviny na čo najviac kúskov, ale len za pomoci nôh. Niečo sme dali, vypili extra zelené a išli ďalej. Druhé stanovisko, sadnúť si spoluhráčovi v kruhu na nohy a posúvať sa. Nechce sa mi to opisovať, proste blbina, niečo sme dali, vypili zelené a fičali ďalej. Hudobní kvíz, resp. znelky z filmov. Zas tak isto, tuším dve z piatich sme nedali, nevadí, vypili sme trestné zelené a fičali ďalej. Posledné stanovisko, zo šiat spraviť čo najdlhšiu “šnúru”. Fakt motivačné v tých cca 5 stupňoch. Nevadí, vypili sme zas bonusové zelené a fičali do cieľa kde sme si dali po zelenej. Najväčšia show ale mala len začať. Zápasenie bojovníkov na fólií poliatej mydlovou vodou. No show dobrá, rozumu malo, diváci sa bavili, Dima za nás bojoval ako lev i keď zápas prehral. Škoda, že sme si druhý deň nepozreli výsledky ako sme dopadli, asi to nebolo nič extra. Teda, aspoň na vyhlasovaní výsledkov nás nevyhlasovali v tejto disciplíne.
Po súbojoch, pokračovala klasická Chrasť párty. Pre nás tím to znamenalo, že “baníci” po dlhom dní zvädli a išli spať, ja, kuzmo a pedro sme si ešte dali po pive a išli tiež slušne okolo 12tej spať.
Nedeľa ráno, možnosť cesnečky na raňajky a ide sa na zápasy. Nás čakal posledný skupinový zápas proti Trúbkam. Mal to byť ľahký zápas a nemal o ničom rozhodovať. Trúbky zrejme vynechali včerajšiu párty a hrali dobre. Prvých pár bodov som si vravel, že bude treba niečo vymyslieť aby sme sa od nich odpútali. Hrali to pekne mixovo, našťastie pre nás po pár bodoch poľavili v sústredení a začali kopiť chyby. Výsledok 10:3 sa mi až nechcel v kolečku uveriť. Mali fakt smolu, že sme ich každú chybu brutálne trestali.
Druhá skupina bola kúsok zamotaná a tak sme do semifinále dostali Dream Team. Dream Team žuroval o poznanie menej ako Chlupatá žaba a keďže ich vzájomný zápas bol v nedeľu ráno, o výsledku sa nedalo pochybovať. Dream Team poznám ako tím, ktorý celkom pravidelne chodí ku nám na Manic Miner, ale tam má často hosťujúcich hráčov. Tu som v podstate nikoho nepoznal a pár krát sa mi to vypomstilo. Hlavne jeden rýchlonohý chalan spravil dve obrany na moje finálne hody. Našťastie zvyšok nášho tímu hral super a DT sme porazili 7:4. Na vedľajšom ihrisku si PD poradilo s domácimi Terrible Monkeys a tak sme sa vo finále tešili na odvetu.
Finálový zápas pre nás nezačal úplne ideálne. PD hralo sidestack a útok im vychádzal perfektné. Prvý svoj premenili, následne ja som hodil trošku unáhlenú na Dimu a hneď to bolo 0:2. Tento náskok sme dokázali v priebehu hry zrovnať, ale šancu na víťazstvo sme si zmarili dropom v zóne, čo malo byť na 9:9. Nakoniec to bolo 11:9 pre PD. Pekný zápas to bol i keď škoda, že organizátor musel skracovať zápasy a aj finále sa nehralo cap 1 skrz lokálne futbalové derby.
Čo povedať záverom? Škoda, že nebolo divadlo. Škoda, že večera bola priamo na ihriskách a tak odpadla nutná prechádzka do centra mesta. Teda pre ostatné tímy, my sme sa medzi ultimate a guts prešli krásnou alejou. Taktiež škoda, že Jerry začal komentovať v nedeľu až okolo 11:30, holt nikto z nás nemladne a nájsť silu vstať je niekedy veľmi ťažké.

 

out_chrast

Zostava: Lúčka, Marek, Beren, Kuzmo, Dima, Slavo, Lukáš, Paľo, Pedro, MisoK, Emil a Keso

Report by Keso

  1. One Response to “24. ročník Chrast”

  2. treba povedat, ze ranajky si veru Keso dobre nepamata, lebo domace kolace boli obidva dni a aj viac druhov(ja som videl a chutnal tri) a navyse ho nepotesil Pribinacek ale Lipanek 😀

    By Marek on May 2, 2017

Post a Comment