HMSR open 2018 očami Filipa

20 February, 2018 – 22:40

Tento víkend (10-11.2.2018) sa uskutočnili dva turnaje. Prvý bol open turnaj v maďarskom Godollo, na ktorý išla väčšina skúsených hráčov a druhý turnaj boli Halové majstrovstvá Slovenska v Hlohovci, na ktoré sme vycestovali my.

Prvý zápas sme hrali proti Kusu plastu. Vyhrali sme flip a teda sme mali útok. Po kompletnom rozobratí súperovej obrany sme dali bod, čo nás prekvapilo nielen Kus plastu, ale aj nás. Začali na nás hrať tesnejšiu obranu, v dôsledku čoho sme urobili pár chýb/dropov a dostali sme 7 bodov po sebe. Nezapasoval nám ani systém hry continuous. Pravdepodobne aj vďaka zlým striedaniam sme dostali toľko bodov. Pár krát sa nám stalo, že sme dostali bod hneď po tom čo sme dali bod my, pretože sme si zabudli zobrať protihráčov zo striedačky. Naše nábehy vyzerali tak, že buď bežali všetci alebo ani jeden. Postupom času v ďaľších zápasoch sa to postupne vylepšovalo. Napriek tomu, že sme aj my dali pár cenných bodov, na víťazstvo to bohužiaľ nestačilo. Zápas skončil 26:7 pre Kus plastu. Bol to pre náš prvý a zároveň rozohrávajúci zápas, pri ktorom sme sa naučili ako striedať 🙂

Ďalší zápas sme išli hrať s vôbec nie ľahším súperom Iron Horse. Pred zápasom sme si povedali svoje vlastné predsavzatia, čo chceme zlepšiť z minulého zápasu. Iron horse proti nám hral zónovú obranu, proti ktorej sme ešte nevedeli hrať. Po prvom polčase sme už prehrávali 12:0. Bolo to troška deprimujúce, no dali sme si za ciel dať aspoň jeden bod. Nakoniec sme ich dali až 4! Výsledok zápasu 25:4 pre Iron Horse.

Tretí zápas sme hrali s Discreditom. Tiež hrali zónovú obranu, no už sme vedeli lepšie ako proti nej hrať. Zápas to bol dobrý, skoro vyrovnaný. My sme dali bod, oni dva. Boli to skúsený hráči a vedeli ako nás majú brániť. Výsledok 20:10 pre Discredit.

Posledný zápas soboty sme hrali proti Mentalu. Medzi časom im prišiel hráč a hrali v plnej zostave. Kajo znova vyhral flip a začali sme útokom. Dali sme úvodný bod podobne ako proti Kusu plastu až na to, že sme im obránili útok a dali ešte ďalšie dva body. To že budeme vyhrávať nad Mentalom 3:0 sme naozaj nečakali. V priebehu ďalších troch minút však stav zvrátili na 3:5. Neskôr sme pochopili, že longy nám nefungujú a dostávame z nich iba body. Mental hral statickú zonovú obranu. Zápas skončil 20:7 v prospech Mentalu. Výsledok nezodpovedá tomu ako dobre sme si zahrali, no skúsenosti a milimetrové nasieracie overheady, im vyhrali zápas. Tento zápas ja osobne považujem za najlepší.

V nedeľu sme hrali hneď prvý zápas proti Expendables. Hrali zónovú obranu. Nám chýbali nábehy a nahrávky na stred ponad cup. Skoro celý zápas viedli len o 2 body, ale ku koncu prišli malé chybičky a nepresné prihrávky a utrhli sa na rozdiel 6 bodov.

Posledný zápas turnaja sme hrali znova proti Mentalu. Medzitým im prišiel nový hráč, tak už hrali šiesti. Naše nábehy neboli moc efektívne proti ich zónovej obrane. Hrali taktikou, že čakali pokiaľ neurobíme chybu. My sme ich urobili hneď niekoľko. Začali sme byť netrpezlivý. Skúsili sme hodiť pár longov, ktoré nevyšli a dokonca sme z nich dostali ešte viac bodov.

Zostava: Lukáš, Bolvo, MaťoL, MaťoS, Filip, Kajo, Frogi

Report by Filip

(tu je aj alternatívny report o HMSR 2018 open)

  1. 2 Responses to “HMSR open 2018 očami Filipa”

  2. Môj pohľad na posledný zápas: nábehy boli v prvom polčase veľmi efektívne a výborne ste nimi rozoberali ich zónovú obranu. Potom nastala zmena. Možno to bola otázka kondície, možno len nedôvera vo svoju hru. Ale ten prvý polčas bol z útočného pohľadu naozaj parádny.

    By tmalec on Feb 21, 2018

  1. 1 Trackback(s)

  2. Feb 21, 2018: Outsiterz » Blog Archive » HMSR open 2018 očami Bolva

Post a Comment