Majstrovstvá Slovenska 2018 (Open) očami Kika

23 October, 2018 – 11:57

Počas posledného septembrového víkendu sme zavítali do Špačiniec na turnaj, na ktorý sme sa už dlho tešili – openové “majstráče” Slovenska. Naša cesta začína netradične až v deň turnaja – sobotu. Hodinka cesty je v spojení s turnajom naozaj netradična kombinácia, no nesťažujem sa. Po prechode bránou do areálu futbalového ihriska v Špačinciach nás privítava menší vietor, no hlavne pekné slnečné počasie. Všetko nasvedčuje tomu, že sa blíži víkend plný dobrého ženského a openového ultimate.


Rozpis poznáme a sme veľmi radi, že turnaj môžeme začať súbojom s bratislavskými Mentalmi. Aby som však nepredbiehal, dali sme si rozcvičku a predturnajový pokec. Povedali sme si, že od začiatku ideme naplno s cieľom turnaj vyhrať a tak zároveň obhájiť minuloročný titul. Nič prekvapivé, vzhľadom na formu prípravy, akú sme pár týždňov pred turnajom mali. Shoutout Miki & Škrečok.

Do úvodného zápasu vstupujeme naozaj sebavedome a ak sa nemýlim, prvý polčas uzatvárame v prospech 8:1 pre nás. Každý z nás si však je vedomý, že Mentolky sú tím, ktorý dodáva comebacky ako na bežiacom páse (alebo tak som počul) a teda zápas ešte nie je vyhratý. Nebudem klamať, ale potom, čo nám dali tri-štyri body po sebe hneď na začiatku druhého polčasu sa nám môžu naskytnúť rôzne scenáre. Našťastie sme im však túto ofenzívnu vlnu dokázali včas ukončiť a z prvého zápasu si nakoniec vedieme (na pohľad) pohodlnú výhru 12:6.

Poriešime spirit a poflausíme na malej tribúnke, ktorá nám počas celého turnaja verne slúžila ako šatňa. V ďalšom zápase čelíme plastovej bande okolo Suryho. S početnosťou majú trošku problém, je ich asi iba 8 alebo 9, čo nám nahráva do karát. Samozrejme ich však nemienime podceniť. Z tabuľky vyťahujem údaj, že sme vyhrali 14:2. Úprimne povedané, hlavnou vecou, čo si zo zápasu pamätám je to, ako sme sa s Dominikom každý bod naháňali :). Incut, long, repeat. Fakt sranda. Výsledok je určite podmienený našou početnou prevahou, no aj tak bol zápas relatívne vyrovnaný a zábavný.

Popri pozápasovej kombinácii spirit & flaus niektorí chalani na svojich taškách zaspávajú a ja sa k nim pridávam. Pred sebou máme posledný skupinový zápas proti domácemu UFO Špačince. Je zrejmé, že na domácej pôde chcú za spoločnosti rodiny a fanúšikov ukázať čo najlepší výkon. Povedal by som, že tento zápas sme považovali v skupine za najťažší.
Konzistentnou hrou sa nám však darí celý zápas viesť a pohodlne si dokráčame pre víťazstvo 14:2.

Prvý hrací deň hodnotí väčšina z nás pozitívne, aj keď sa dá nájsť aj veľký priestor na zlepšenie. Držali sme sa však nášho goalu na turnaj a to je prebojovať sa až do a vyhrať finále. Teda ani za stavu, kedy sme vyhrávali o viacero bodov sme nemenili handlerov a ani neskúšali nič nové. Keďže sme vyhrali skupinu, tak nás zajtra čaká už rovno semifinále zhruba o nejakej tej 11, ak si dobre spomínam. Je teda čas dobre sa vyspať a aj pozerať cross-game, ktorá rozhodne o našom súperovi – jednom z dvojice UFO/Paskudy.

Na druhý deň ráno pri cross-gameoch zjeme naše raňajky a nasleduje rozcvička. Na tej by sme si asi mali dať záležať, keďže budeme hrať proti UFU, ktoré porazilo Paskudy a už má za tento deň čo-to v nohách.

Pred odvetou s UFOm sme si povedali, že tento zápas bude úplne odlišný od toho včerajšieho. Že nám nič nedajú zadarmo a že nemôžeme čakať ďalší výsledok typu 14:2. A tak aj bolo. Prvých 5 bodov trvalo fakt dlho – fúkal vietor, no obom tímom sa podarilo ich jednotlivé útoky premeniť. Za stavu 3:2 pre nás sa nám ale podarilo dať break. Od tohoto momentu zápas vyzeral úplne inak a nakoniec aj napriek očakávaniam dopadol podobným výsledkom ako včera – 15:3. Trošku smola, keďže zo začiatku to malo fakt extrémne grády. Ocitáme sa teda vo finále proti Baníku z Prievidze. Očakávame najvyrovnanejší zápas doposiaľ – ich výsledky na turnaji boli naozaj presvedčivé. Rozcvička, predzápasový talk, cheer a ideme na to.

Zápas vyzerá tak ako by finálko malo – oba tímy si nič nedali zadarmo, tradeujú si útoky a sú neúnavní v obrane. Za stavu 5:5 sa im však dokážeme odtiahnuť a polčas vyhrávame 8:5 – Beren sa trošku opustil a na dlhé sa dokázal viackrát po sebe krásne uvoľniť a dať bod. Baníci však do druhého polčasu vstupujú chladnokrvným útokom a hneď na to nám aj nasolia break. Ak ma pamäť neklame, tak v tomto momente to bolo 8:7 a náš súper bol na koni. Veci im fakt vychádzali. Niektorí z mojich skúsenejších spoluhráčov vyzerali úplne v kľude, no ja som sa takto fakt necítil a vedel som, že v nasledujúcich bodoch sa zápas zlomí. Naozaj dlhý bod s veľa turnovermi sa nám podarilo premeniť v náš prospech čo zastavilo útočný flow Baníkov. Hra bola naďalej veľmi vyrovnaná, no nám sa podarilo, hlavne longami naše útoky premienať a postupne sme si dokráčali k titulu výhrou 14:8. Zápas bol však veľmi vyrovnaný a spiritový. Naozaj sme si ho užili.

Mikiho “stick to the plan” sa osvedčil, aj keď poturnajové traumaty odhalili aj nejaké nezhody názorov, no hlavným bodom bolo splnenie stanoveného cieľa, čím bolo vyhrať turnaj. To sa nám podarilo a teda za to by sme mali byť radi.

Za mňa osobne si myslím, že turnaj bol veľmi dobre zorganizovaný a každý zo zápasov som si naozaj užil. Preto teda ďakujem chalanom za víkend, snáď takých ešte bude 😉

Zostava:

Outsiterz Open MSR 2018

Horný rad zľava: Combo, Emil, Beren, Keso, Timo, Miki, Dima
Dolný rad zľava: Bus, Lukáš, Škrečok, Kiko, Bolvo, Marcel, Pinďo
Na fotke chýba Mesi, ktorý už v nedeľu poobede doma prebaľoval čerstvý prírastok.

Report by Kiko

Post a Comment