Secret Santa 2023

18 December, 2023 – 22:49

O dva dni mám zápočet z finančka, o tri skúšku z cenných papierov a preto som sa rozhodol dať dokopy report z turnaja Secret Santa 2023. Vraj mám za 2023 odohraté všetky turnaje čo Outsiteri šli, tak by som reku možno mohol opäť prispieť do kroniky. A prispejte aj vy! Je to celkom sranda.
Pred 5 rokmi som si v tejto budapešťskej bubline prvýkrát vyskúšal ľahučký otras mozgu, pred 4 zase hru za dva tímy na jednom turnaji. A aj tento rok som si vyskúšal niečo nové (ale neprezradím, zistite si – návod v reporte máte).

Tento rok začal skutočne zábavne. V pondelok som sedel v posilke a písal chalanom, že nás už je v turnajovom dokumente na 5v5 turnaj až až (12). Vo štvrtok som sa pýtal Imra, či náhodou nemôže, pretože nám jeden chalan vypadol. O poslednom odpadlíkovi sme sa dozvedeli niekde pri Györe, pričom šlo o šoféra (ďakujeme ochotným rodičom našich Outsisterz, bez vás by to bol veľký prúser). Finálna bilancia bola na turnaji bola 7 chlapov. Že ja som vôbec niečo o počtoch hovoril.

Prvý zápas na turnaji sme plánovali hrať proti tímu, ktorý neprišiel. Schedule sa zmenil a náhradníkmi boli rakúski Moskiddos (pozn.: slovná hračka z názvu tímu Mosquitos). Po pár nevynútených chybách a klinickom premieňaní breakových šancí sme viedli o 5 bodov, a zvládli sme si bez väčších problémov náskok udržať.

V druhom zápase sme podcenili súpera, čo znamenalo, že ako papieroví favoriti sme nakoniec vyhrali len o dva body. Pickup tím Cuz si zvládal prechádzať našimi zónami rýchlejšie než Moskiddos a nás to mierne zaskočilo.

Prišiel zápas proti tímu Meteor, pri ktorom sme moc nevedeli čo čakať, keďže sme nepoznali ani názov tímu a ani hráčov z videnia. Nakoniec bol zápas veľmi tesný, skončil (ak si správne pamätám) o 2 body a rozhodovala primárne fyzická kondícia. Môžte si tipnúť, aký bol dôvod toho, že ani takí svetobežníci a legendy hry ako zástupci Outsiterz nepoznali zjavne kvalitných hráčov, ktorí v tíme hrali – na správnu odpoveď sa ma môžte prísť spýtať osobne (nehryziem) 😊

Posledný skupinový zápas bol proti Freebees, ktorých poznáme. Skóre si nepamätám, len viem, že už som toho mal v siedmich ľuďoch celkom dosť a zápas nebol ani na hlavu úplne ľahký. Celý čas sme ťahali za kratší koniec, ku koncu sme zatlačili a takmer vybojovali universe.

Posledný zápas dňa bol proti Mosquitos. „To znamená, že prišlo aj Áčko?“ pýta sa čitateľ. „Nie“, odpovedá Bolvo. Vysvetlím. Keďže vypadol jeden tím, títo chalani sa rozhodli, že pošlú na turnaj cca 14 kúskov, a odohrajú to celé. Akože, každý zápas. V oboch skupinách – len si v každej dali iný názov. A že nám to štvrťfinále nedali vôbec ľahké. U nás (u mňa) zahrali trošku nervy a mali sme (mal som) dosť individuálnych chýb (vraj som mal 3, ja si pamätám 2), ale aj pohyb a herný prejav bol neistejší. Rozhodoval v universe Keso na Maťa overom zo zóny na 7 stall. (ngl) Už som mal aj príjemnejšie konce zápasov.

Večeru sme mali v Maharaja Lounge. Tam sme zviedli zápas s obsluhou, respektíve obsluha sama so sebou, ale v dobrej viere a nálade a nakoniec (takmer) všetci dostali čo si objednali. Našťastie sme s jedlom nakoniec súboj zvádzať nemuseli, ale podľa recenzií sme šli celkom do rizika. Kyseline zdar. A taktiež, drahí Outsiteri, informácie o ostrosti sa v indických reštauráciách neignorujú.

Nedeľné semi opäť proti Freebees. Zápas dobrý, obetavé výkony podali oba tímy. Spirit mi neprísluší komentovať – ale nakoniec sa (myslím) nikto ukrivdený necítil a všetci sa usmievali. Universe dobrý, aj sme mali disk, ale nie veľmi dlho. Tak nabudúce.

O tretie miesto proti hádajte komu. Hrať s jedným tímom dvakrát na turnaji ešte ok, ale trikrát? To už je za hranicou dobrých mravov (to nás učia v škole, je o tom kopa rozsudkov). Chalani hrali pätnásty (či štrnásty? Neviem, nie som najlepší matematik Slovenska do 30 rokov) zápas v 14ich. My siedmy zápas v siedmich. Kto z koho nakoniec dopadlo v náš prospech. Prvých pár bodov veľká tesnota, potom sme sa utrhli a intezitou štípancov sme sa presunuli zo sféry „štvrtočný tréning v júli na NŠK/Plastic cup večer“ niekam do januára. Inak sa nič extra mimoriadne nestalo – spýtajte sa Mimi, Hanky, Čolky (a myslím ešte nejakej baby, ktorá tam akurát sedela? už si nepamätám, prepáč).

Tak dovidenia vo februári, Budapešť!

Bolo nás jedenásť a.k.a. Sedem statočných: Maťo, Leo, Cyril, Dima, Keso, TomiC a Bolvo

Autor: Bolvo

  1. 5 Responses to “Secret Santa 2023”

  2. Keby posledný zápas natáčali na kameru tak to nič extra mimoriadne od Bolva mohlo skončiť v najlepších frisbee highlight’och.

    By Kashtan on Dec 18, 2023

  3. Ešte poprosíme zostavu, alebo fotku. Parádny report. Vďaka.

    By Ajka on Dec 19, 2023

  4. Nech sa páči, Ajka.

    By tmalec on Dec 19, 2023

  5. Over na Mata bol velky risk, zo zony do zony, na statickeho hraca so statickym obrancom. V tom zapase vyslo par dlhych na Mata, tak som mal istotu. Risk vyšiel, ale už to deti milé viac krát nerobte.

    By Keso on Dec 19, 2023

  6. Taká nevyužitá šanca napísať syntakticky aj obsahovo správne vety: “Hrali štrnásti štrnásty zápas. My siedmi siedmy.” Inak super report!

    By Marcel on Dec 19, 2023

Post a Comment