Odry, druhé kolo českej ligy

8 June, 2009 – 17:14

Nuda nad nudu. Trošku nuda v práci tak využijem na niečo aspoň trošku zmysluplné. Možno. Druhé kolo českej ligy sa odohralo v mestečku Odry neďaleko Olomouca. Trinásť tímov, z toho len deväť českých, dva zo slovenska a dva z Poľska. Pre náš TOP tím je česká liga prioritou a snažíme sa ju odohrať v COEDovom zložení. Žiaľ táto posledná liga, čo do obsadenia, to nepotvrdzuje a dievčatá proste neboli v dostatočnom počte. Naopak nás posilnil Aďo aby sa s nami aspoň trošku zohral pred Windmillom.

Príchod do Odier sme mali neskorý, pretože sme sa rozhodli ešte trošku potrénovať v piatok na Drieňovej. Postavím stan, idem si po posledné veci do auta, kde stretnem Aďa, ktorý sa akurát vybral na prechádzku. Tak som sa pripojil ku nemu, dali sme si nightwalk po mestečku a asi po 30tich minútach sme našli aj M-club, kde sa mala odohrávať welcome párty. Na to že bolo už po polnoci v klube bolo celkom veľa hráčov. My sme si dali jeden nápoj podiskutovali o všetkom možnom a išli naspäť.

Noc celkom pokojná až na pár prebudení ako prichádzali jednotlivé posádky z nočnej jazdy. Pamätám si aj na reči typu „poďme sa hneď rozhádzať“ a podobne. Ráno chladné, našťastie neprší. Okolo deviatej prichádza naše posledné auto a tam sme komplet.

Prvý zápas hráme proti domácim, Veľká morava. Priznávam ani neviem ako prebiehala hra. Vyhrávame a čakáme na ďalší zápas tentokrát s PD 2. Medzi zápasmi je nejaká zvláštna pauza vraj ALL STARS proti Silence, zmysel mi uniká ale je to celkom idealne ako rozcvička pred zápasom.

PD 2 sú slabšie PD pod vedením Tomášeka a Heru. Hrajú celkom koncentrovane, zápas je vyrovnaný ale nakoniec sa Škrečok presadil proti Tomašekovi po Jožkovej prihrávke na stredne dlhú. Presne podľa motta, bolo to super ale už to viac krát nerob.

Posledný zápas nastupujeme proti PeaceEgg. Mára neprišiel a tak súper nekladie veľký odpor našej zónovej obrane vyhrávame v pohode a nasleduje dlhočizná pauza.(3,5h)

O postup do semifinále dostávame poliakov. Behajú ako blázni, bránia divný pouch a prehrávame o dva body. Teda na začiatku zápasu, my sme trošku prispatý. V polovici zápasu je to našťastie ináč a vyrovnávame. Koniec sme už len udržiavali výsledok a vyhrali sme o tuším dva body.

Na sobotu viac menej všetko, chceme ísť do spŕch ale „trošku“ spŕchlo tak prečkáme búrku v stanoch a potom už šupšup na večeru. Večera o.k, kurací rezeň v robotníckom dome je chutný a ochutnávam špeci pivo Master. Vraj rezané priamo z pípy od Radegastu.

Žúr je znovu v M-Clube. Presúvame sa tam, čašník je otrasný, pivo otrasné, mňa berie spať. O jedenástej odchádzam, nebaví ma to tam, ostávajú Jožko, MatoS a Branki.

V nedelu hráme až o 12:00 takže môžeme spať dlho. Zobúdzame sa do teplejšieho dňa. Semifinále klasicky proti PD 1, ktorý si poradili so Zimnicou. Dnes na rozdiel od soboty fúkalo a fúkalo parádne. PD má útok proti „vetru“ a ten celkom s istotou dávajú. Vietor si v tomto bode dal pauzičku. Máme my útok proti vetru, tento krát vietor neabsentoval a my kazíme, je to 2:0 pre PD. Snažíme sa a dorovnávame. Body sú dlhé a vietor robí problém obom tímom. Nakoniec PD ustrážili víťazstvo. Znovu je to o bod.

Hra o tretie miesto, znovu PD, tento krát PD 2. Menej skúsenému tímu PD vietor robil veľký problém a naša vylepšená zóna ich nútila robiť chyby. Nemôžem nespomenúť aj Tomašekov drop pool. Vyhrávame až veľmi ľahko.

Vo finálne PD 1 porazili veľmi sympaticky hrajúci FUJ. Spirit získal FUJ.

Keso

Nedá mi ale poznamenať, že úroveň českej ligy akoby stagnovala. Nejde tak ani o zabezpečenie, to bolo na dobrej úrovni, ale o kvalitu hry. Nie je veľmi vidieť rozdiel v hernom nasadení medzi napríklad turnajom v Chrasti a touto českou ligou.

  1. 6 Responses to “Odry, druhé kolo českej ligy”

  2. A nevravíš ty sám, že máme makať na každom turnaji? Možno sa toho držia aj oni 🙂

    By Mesi on Jun 8, 2009

  3. to “ale už to viackrát nerob” si myslel Jožkovi, však? ja to chytím aj nabudúce 🙂

    By škrečok on Jun 9, 2009

  4. áno áno, ty už viac krát nerob, že nechytíš krásnu rovnú 🙂

    By Keso on Jun 9, 2009

  5. Ale ale bavme sa tu skorej o peknych momentoch napr. ako som hodil taky stredne dlhy hod proti vetru, ktory skoro cely cas letel mimo ihriska a Ktistina ho mohla bloknut, ale divaci jej tam zavadzali tak to vyslo 🙂 som sa na tom dost pobavil ako sa rozculovala ze “dejte si ty zidlicky daaaal!!!!” 🙂

    By Branki on Jun 10, 2009

  6. a najlepšie na tom je, že aj ona tak furt posedáva :))

    By škrečok on Jun 10, 2009

  7. 🙂 “Nemôžem nespomenúť aj Tomašekov drop pool.”
    To sa vyhrava lahko, ked si super pohadzuje bazen namiesto disku.

    By riso on Jun 11, 2009

Post a Comment