Manic Miner 09 – RIPrt

12 November, 2009 – 19:27

Toto nie je report z Manic Mineru. Toto je reflexia faktov a dojmov, ktoré mi po 2 mesiacoch z neho zostali. Sú to spomienky na emócie a konštatovania, ku ktorím som v priebehu tohto obdobia dospel, keď som sa vracal k faktu, že by som mal napísať report. Je ľahko možné, že čo tu píšem vôbec neprebehlo tak ako som to zaznamenal. Pamäť založená na faktoch a pamäť založená na emóciách nemusia súvisieť.

Tento turnaj som si šiel zahrať, po prvý krát, ako Outsiter. V 2007 som hral skoro sevege s hŕstkou z Mentalu. Ročník 2008 som pre zranenie a starostlivosť o osoby mne najdrahšie zrušil. Tento rok som išiel do neho ako bielo červeno čierny.

Príchod sme mali na sobotu ráno. Skvelá voľba, cesty smer BB boli prázdne. Bod pre argument do debaty či vyrážať alebo nevyrážať na turnaje v piatok večer.

Stan – ranná sociálna hygiena – pokus o raňajky – rozbehanie– rozcvičenie a pred nami stali

Dendas (chorche)
Netuším akú prípravu si dali predchádzajúci večer, ale čo proti nám hrali, bolo ťažko pod ich úroveň. Pokiaľ si spomínam, mali problém vôbec postaviť proti nám prvú čiaru. Podarilo sa nám využiť ponúknutú výhodu. Dnes si z toho pamätám, že sme nepovolili v tlaku a daril sa nám útok z obrany (ináč povedané nekazili sme si to). Všetky hry sa hrali bez Braňa, Beatky (majstrovstva deutchlandu) a Kesa. Z toho sa stal Miloš Mečíř (nehrajúci kapitán). V tomto, sám sebe ver, set up-e sme boli schopný neprekvapiť samých seba nestratiť ponúknutú príležitosť. Na Dendas to v tom momente stačilo. Vyhrali sme.

(V zvyšnom texte sú hry zoradené podľa náhodného poradia)

GMF
Poliaci proti ktorým vyhrali veľmi suverénne Škorpión. Mali 2och kvalitnejších rúčnikov a jednu skúsenejšiu dievku. Keď sa na nich hrala zóna zahadzovali. V osobke stačilo strážiť 2och ľudí na telo. Hrali proti nám 4 cap s pouachom na čiare. Zo začiatku, sme sa na to nevedeli adaptovať.

Škorpióni ich uhrali rýchlosťou, my sme najprv potrebovali potrápiť samých seba. Detaily už vyprchali ale čakal som jednoduchšiu hru z našej strany. Komunikácia a rotácia hráčov v poli zostali zabudnuté v preklade. Ako dôsledok sa ukázal rozdiel v skóre. Nepodarilo sa nám vyrovnať škorpiónov.

Škorpióni
(Run and Gun)
Škorpióni to postavili na rýchlom flow-e. Dovolili sme im hrať ich hru a presne tak to aj dopadlo. To čo sa podarilo v hre s Dendas NÁM, IM sa podarilo v tejto hre s nami. Individuálne sme vyvinuli slabý tlak a osobné chyby urobili zvyšnú časť práce. Že team je silný len tak ako dokáže podržať svojich najslabších hráčov si budeme musieť vytetovať na zápästia.

No effort no fun.

GA
Štandardná zostava, štandardná stratégia a naša hlúpa prehra. Hlúpa, keďže všetko, čo sme potrebovali zvládnuť na výhru sme poznali. Vedeli sme ako to zahrať tak, aby sa ich prípadné fyzické výhody a skúsenosť eliminovali. Napriek tomu sme to nezahrali. Predviedli sme porážku, nie súboj. To že sme sa individuálne snažili, nič nemení na fakte, že sme zlyhali pri dodržaní celkovej stratégie. Celá ta kaskáda prejavov, gradujúca sa počas nezvládania problému, sa začala pomaly kondenzovať v každom z nás. Individuálne chyby, frustrácia, agresivita voči spoluhráčom, strata iniciatívy v súbojoch atď. Kuslo nás to a každý v sebe prehral svoj vlastny súboj zo sebadôverou. Povedané slovami básnika: Ťahali sme sa po ihrisku ako sople po rukáve.

PIESOK
Prehra vo veľmi podobnom štýle ako proti Moravciam. Hralo sa to ako posledný zápas v sobotu a nám už vyplo všetko čo malo pracovať. Pritom to bola cross game. Žiadna snaha, žiadna iniciatíva vymyslieť a vyriešiť. Prispôsobili sme hru súperovi a pohodlne upravili štandard aby vyhovoval každému z nás. Už nebolo potrebne vyprovokovať sa prekonaniu svojich individuálnych limitov. Aj Piesok aj GA neboli príliš veľké prehry. V priebehu zápasu sa nám darilo držať rozumný kontakt. Nebolo však vidno, že by medzi nami niekto chcel ísť na ihrisko strhnúť ostatných.

Možno je to návyk, na Braňové štandarky na dlhú alebo spoliehanie sa že si to skusenejší (iniciatívnejší) medzi sebou poprehadzujú a ja sa nemusím viac starať.

Nikto z nás nič poriadneho neponúkol.

Vďaka Čolke, Kesovi, Filovi a všetkým dobrovoľníkom za zvládnutie outsiterzskej časti menu. Raňajky boli simply fabulous, každý mal šancu si nájsť to svoje. Kajine bábovky rules. Home made pomazánky a šaláty si na dnešných ultimatových turnajoch nedáte hocikde. Varená kukurička počas dňa, za nekresťansky lacný peniaz to dáva všetko do kolien.

Podobne, čo sa kvality týka, by sme sa mohli baviť o fieldoch. Tráva aj povrch mali skvelú kvalitu. Pri všetkých turnajoch čo som si dal, som porovnateľne komfortný trávnik zažil len v Kundly na Indian summer.

DIKI

thanks chetan

cyr0

  1. 6 Responses to “Manic Miner 09 – RIPrt”

  2. Tak prvý odstavec ma dostal zvyšok som si užil

    By Keso on Nov 12, 2009

  3. Kazdy dobry artikel na disclaimer a/alebo abstrakt. Bolo zvazene, zachovat to stylovo ciste.

    By cyr0 on Nov 13, 2009

  4. Aaaa, Cyril, úplne si ma dostal 🙂
    P.S. Ešte tam chýbala nejaká kontemplácia na tému súcna 😉

    By Mesi on Nov 13, 2009

  5. sucno konci bankrotom a infarktom, stacil jeden heideger

    By cyr0 on Nov 13, 2009

  6. No mne by trvalo tiez 2 mesiace kym by som napisal nieco aspon z casti dosahujuce kvality clanku… Cyril ako R.E.S.P.E.C.T. Ked budem niekedy v buducnosti zakladat casopis o ULtimate si prva volba na sefredaktora…

    By MatoS on Nov 30, 2009

  1. 1 Trackback(s)

  2. Mar 28, 2011: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment