HOTRF Ózd 2010

16 January, 2010 – 23:04

Z Bratislavy sme vyrazili deviati v dvoch autách, v Lučenci sa k nám pridala Bea. Akosi nepochopila, že má napiecť koláče, preto ich kúpila v cukrárni. Cesta prebehla bez problémov, prišli sme okolo jedenástej, hala je hneď vedľa tesca, takže sme trafili.

Sobota:
Outsiterz – MUF
Vyhrali sme, ale nebolo to jednoduché. Niektorí postarší hráči sa pohybovali lepšie, ako by sme očakávali.

Outsiterz – Old Boys 4:8 ?
Táto postaršia partia s hromadou skúseností hrala celkom lenivo vo svojom prvom zápase, no teraz proti nám vydali zo seba všetko a dokázali nám kaziť útoky spoľahlivou zónovou obranou. Bolo to veľmi vyrovnané, škoda tejto tesnej prehry.

Outsiterz – FreeBees 6:12 ?
Favoriti v žltočiernych dresoch hrali oveľa lepšie ako my, preto aj zaslúžene vyhrali. Tiež hrali zónu. Najväčším prekvapením bol pre nás malý Tomi, ktorý bol veľmi malý, mal asi 12 rokov, pomaly behal, no vedel sa uvoľniť a dobre a presne hádzal. Bola škoda, že sme im síce dokázali kaziť útoky, ale nedokázali sme ich úspešne premieňať.

V základnej skupine sme zo štyroch skončili tretí, takže na prvé štyri miesta sme už mohli zabudnúť. Aby sme mohli bojovať o piate miesto, museli sme v postupovej skupine skončiť prví. Inak by sme bojovali o deviate miesto, ako sa to podarilo Morthens. V postupovej skupine sme mali Morthens a Gyerejólesz.

Outsiterz – Morthens 11:8
Od začiatku sme vyhrávai, ale Morthens malo zopár dobrých momentov. Za stavu 8:8 nám veru nebolo všetko jedno. Našťastie sme sa ale vzchopili a dotiahli sme zápas do víťazného konca.

Outsiterz – Gyerejólesz 12:6 ?
Modré dresy so zváštnym znakom na hrudi pôsobili celkom skúsene, a na začiatku s nami celkom držali krok, ale potom sme zápas vzali do vlastných rúk a celkom jednoznačne sme vyhrali.

Večera bola vynikajúca, Ózdska špecialita (nejaké mäso so smotanovohríbovou? omáčkou, kúsky slaniny, opekané zemiaky, ryža…delikátne). Skočili sme do tesca po pivo, aby sme v nedeľu nepozerali finále nasucho. Spať sme šli okolo jednej.

Nedeľa:
Semifinále, 5.-8. miesto

Outsiterz – LOLKA 8:6
Dôležitý zápas protí skúseným hráčom (teraz som zistil, že vyhrali nejaké maďarské súťaže). Gábor je vraj najlepší maďarský hráč. Konečne sme zvládli úvod zápasu, z čoho sme ťažili v podsate celý zápas. Zápas trval dlhšie ako predchádzajúce, 5 minút pred koncom Keso takticky zobral timeout, keď sme viedli o 3 body. Nakoniec sme teda vyhrali, čo bol dosť veľký úspech.

Outsiterz – Turul 10:17
Už sme si verili, že skončíme piati, no čakal nás súper, ktorému sa doteraz darilo rovnako ako nám – prehrali základnú skupinu, potom všetko vyhrali. Štýl hry mali tiež podobný nášmu. Mali zopár vysokých atlétov, ktorý chytali disky 3 metre pred zónou tak, že doskočili rovno do zóny – naši obrancovia skoro nemali šancu (určite mali, len o tom nevedeli:) ). Toto bol zápas s najvyšším počtom bodov – oba tímy hrali hlavne na útok, no Turuli ho mali lepší.

Takže sme nakoniec skončili šiesti, čo nie je zlé – je to v prvej polovici, je to lepšie ako sme dopadli minulý rok a je to lepšie ako dopadli Morthens. No mohlo byť aj lepšie. Potom sme si už len vychutnali freestyle a finále Freebees proti UFÓzdu, ktoré bolo veľmi napínavé, ale nakoniec vyhrali FreeBees. Z našej pôvodnej skupiny teda boli Freebees prví, Old Boys tretí, my šiesty a MUF jedenásty. Bola to smola byť v takej skupine smrti.

Zostava: Keso, Joe, Maťo, Bea, Fajo, Marta, OndroM, Miško, MišoH, MišoK

Nominovali sme sa aj v turnaji Flubber guts, dvojice Mišo & Mišo, Keso & Ondro, Fajo & Bea, Maťo & Marta. Do druhého kola postúpili len prvá a štvrtá dvojica. Do štvrťfinále postúpila len prvá dvojica(aj keď len kontumačne, ale to nevadí:)). Bola to posledná nádej Slovenska. No bohužiaľ nás rozbil taký týpek z FreeBees, aj to potom celkovo vyhral.

MisoK

  1. 10 Responses to “HOTRF Ózd 2010”

  2. wow 🙂
    report napísaný v rekordne krátkom čase

    By rrunnerr on Jan 17, 2010

  3. a toto zas bol rekordne rychly comment:)

    By Miso on Jan 17, 2010

  4. pekny report a hlavne chvalim ze napisany v spravnom case. A kto ho to vlastne pisal?

    By Kubo on Jan 17, 2010

  5. ja (som myslel, ze to tam automaticky prida meno)

    By Miso on Jan 17, 2010

  6. super ze mame report. Paradoxne v casoch minulych by sme povedali, ze je nejak neskoro ale doba sa meni, ze Dan&Skrecok 🙂

    Velmi zaujimavy pohlad novacika na cely turnaj. Skoda ze olympiske posolsvo o podstate zucasnovania sa na turnajoch z Vas nevieme vykorenit 🙁 Nie je podstatne sa zucasnit, podstatne je zucasnit sa a vyhrat!

    Taktiez mi prislo celkom usmevne ked prehra 4:8 je tesna 🙂 ale to len potvrdzuje vnimanie na ktorom musime pracovat aby tesna prehra bola prehra o 1bod, ktory dostaneme v poslednej sekunde 🙂

    By Keso on Jan 17, 2010

  7. Keso, ak prehráme bodom v poslednej sekunde, tak budeš mať bezsennú noc 😀

    By Mesi on Jan 17, 2010

  8. prehra o bod inkasovany v poslednej sekunde je zo vsetkych prehier urcite ta najlepsia mozna, lebo to bol vyrovnany suboj s maximalnym napatim, nasadenim, emociami, …
    taky zapas si budes urcite este dlho pamatat

    tym vsak nechcem povedat, ze vitazstvo o bod by nebolo este lepsie 😉

    By joe on Jan 18, 2010

  9. hej, keso, časy sa menia a zdá sa, že k lepšiemu. preto počkáme, kým budú časy úplne super, a potom napíšeme náš megareport 😛

    By škrečok on Jan 19, 2010

  10. ó áno, všetci čakáme na ten historický román

    By Keso on Jan 21, 2010

  11. len aby to nebola exkurzia k dinosaurom 😉

    By škrečok on Jan 22, 2010

Post a Comment