Merry Mantis 2023

12 December, 2023 – 0:28

Na tento turnaj bolo v prihlasovacom dokumente dlho iba pár báb, ale že prihlásim sa, po dlhej dobe na babský turnaj, bude sranda. Nakoniec nás išlo 14 a bola som rada, že sa pridala aj Čolka a nebola som tam jediná “stará” 😁. Išli sme spolu vlakom do Viedne, hralo sa v telocvični v škole na lodi na Dunaji 😯. Mali sme rôzne čačky, okrasy a trblietky, keďže to bol vianočný turnaj. Aby sme nemali neporiadok v striedaní pri continuous hre, vytvorili sme trojičky, ktoré sa striedali medzi sebou. Zápasy boli iba 18 minútové, ale boli chvíle, keď som nevládala 😥. 

Bitka o vianočné doplnky.

OUT

Týchto nízkych Maďariek bolo síce len 7, ale veľa behali, hádzali a aj chytali dlhé. Mali istejší útok, videli sa a ušli nám. My sme veľa striedali, dali sme aj nejakú obranu, ale hádzali sme málo dlhých a párkrát sme tie hody prepálili. Zneistili nás, keď zmenili obranu na zónu, s ktorou sa niektoré baby doteraz nestretli. Trochu sme si zavadzali, učili sme sa, ako prispôsobiť hru, ale prehrali sme 5:14 😔. 

 

Pretty Primates

V tomto zápase sa nám viac darilo, podarili sa nejaké obrany hneď pri zóne s rýchlym bodom. Ony hádzali veľa vrchom a nie vždy im to vyšlo, strážili sme, aby neušli na dlhú. Na konci sme zabrali a dotiahli na rozdiel jedného bodu, žiaľ na posledné 3 prihrávky sme nedali bod (hralo sa na 3 prihrávky po skončení času) a prehrali sme tesne 7:8 🙄. 

Ladíme taktiku.

Slo-W 

Tieto baby boli vyššie a atletickejšie, strašne nás drtili. Možno sme aj boli ustráchané, mali sme pomalé nábehy a horší clear. Mali sme častejšie striedať, v zóne sme nečistili. Párkrát bol out, lebo sa nehralo po kraj telocvične a zle sa to sledovalo. Dali sme 2 body, jeden bol overhead na 6, druhý bod bol po ukončení času na poslednú prihrávku. Ako asi tušíte, tieto dva body nám víťazstvo nepriniesli, prehrali sme 2:13 😢. 

 

Catchup

Náš posledný zápas dňa bol najhorší. Od začiatku do konca, mali tú istú taktiku, ale aj tak išli bod za bodom a nevedeli sme s tým nič robiť. Hádzali vrchom do zatvorenej break, v zóne sedmičkový cut a všetko chytali v tom istom rohu. Až to bola trochu nuda. Podarilo sa nám aj stratiť disk hneď pri ich zóne, raz sa im dokonca podaril Callahan. Bolo to dosť o hlave, čím viac bodov nám dali, tým horšie nám to išlo. Mali sme zlú orientáciu na ihrisku a zo stavu 1:22 sme boli frustrované 😭. 

Večerné vianočné trhy.

Wadies

V nedeľu ráno sme ešte hrali posledný skupinový zápas. Julka si zaslúžila cenu MVP, bola kde mala byť, v útoku aj obrane, akurát bola malá a súboje neboli vyrovnané. Súperky si pekne hádzali, vrchom do zóny, všetko chytali, za zápas mali len 1 drop, čo sa o nás povedať nedá. Aj keď sme prehodili prvý odstúpený cap a mohli sme posunúť hru dopredu, niekomu sa nepodarilo chytiť disk a každý náš drop potrestali. Hralo ich iba 6, ale nebolo to cítiť a rozbili nás 2:15 😐. Napriek tomu sme z hry proti nim nemali až taký zlý pocit. 

 

Pretty Primates

V spodnej 4 sme si zahrali každý s každým. Tešili sme sa na odvetu, že sme sa od soboty trochu zlepšili a vyhráme to teraz my. Dobre sme ich tlačili, mali zlé odhody, skoro stále sa snažili hádzať vrchom, aj sme to občas ubránili. My sme ale často mali zlé chyty, čakanie na disk aktívne ubránili, k tomu nejaké naše zbrklosti a nie ideálne rozhodnutia. Hrali sme viac všetky spolu, bol to kolektívny výkon. Od začiatku sme sa doťahovali a bolo to tesné. Čo nás veľmi hnevalo, boli Foxantis, ktoré sa rozhadzovali na kraji telocvične a asi 5x im padol disk do ihriska… 😡 Keď zaznel gong, my sme na 1 prihrávku dali bod, ony na 2 prihrávky bod nedali, padlo im to. Bola remíza, tak sa hral posledný bod. My sme mali útok, dali nám blok, boli blízko zóny a podarilo sa im skórovať a tak sme prehrali v universe pointe 6:7. 

 

Foxantis

Nahnevané za tie pohádzané disky sme boli pripravené poraziť organizátorský tím. Dlho to bolo tesné, potrápili nás, ale v druhej polovici sme im odskočili. Zobrali si time out, my sme si len povedali “keep up the good work”. Hralo sa nám lepšie, lebo bránili osobku a nie zónu. Cítili sme sa unavené, ale stálo to za to, lebo… sme vyhrali 9:7! 🎉

 

Brains&Trains

Počas posledného zápasu sa nám zo začiatku darilo pekne držať krok, šli sme bod po bode. Naše nábehy boli sebavedomejšie a myslím, že tento zápas sme naozaj boli zapojení úplne všetky, že každému sa podarilo uvoľniť a mať disk 🤔. Potom sme mali slabšiu chvíľku a dostali sme asi 3 body v rade a to sa nám už žiaľ nepodarilo dobehnúť. Po zaznení signálu sa nám nepodarila prihrávka do zóny a skončilo to 10:11.

horný rad zľava: Paťo, Tete, Robka, Nela, JankaN, Veronika, Hanka
spodný rad zľava: Viki, Saška, Čolka, Wendy, Julka, Nela, Mimi

Celkovo sme skončili posledné, vyhrali sme len 1 zápas z 8, ale bolo vidno pokroky a hlavne sme si začali viac veriť. Tešíme sa na ďalší ročník 🙂. 

 

 Report by JankaN

Post a Comment