MSR indoor Hlohovec – A tím

1 February, 2010 – 0:43

Dlho som už nepísal report a skúsim čo to spraví teraz. Nebude to asi klasický turnajový report, budú chýbať state o ceste, večeri, noci, raňajkách a o tom všetkom co klasické reporty zvyčajne mávajú.

O čom to vlastne bude? Prvé otvorené majstrovstvá Slovenska v indoor ultimate frisbee, miesto konania Hlohovec.

Na začiatku bola idea jednodňového turnaja ale potom pri veľmi optimistickom počte tímov sme sa rozhodli spraviť turnaj dvojdňový. So spaním nám pomohol Zibo z Morthens, ktorý zabezpečil ubytko pre niektoré tímy, a sme mu za to povďační.

Poďme ale k turnaju, hralo sa systémom continuous, presné časy, trošku iné pravidlá ako ultimate vonku.  Našim cielom bolo jednoznačne finále. A následne v tom finále uspieť. O niektorých tímoch išli dobré chýry a niektoré zas predvádzali veľmi suverénnu hru.  Zápasy v sobotu bola pre nás povinná jazda, hra sa zlepšovala od zápasu k zápasu. Preveriť nás mal hlavne zápas s Golden Ants. Ten sme ale polahky vyhrali. Paradoxne sme sa potrápili s Rektálkou a pri stave 4:4 som bol nútený zobrat oddychový čas a prehovoriť hráčom do duše. Slová zabrali,  vyhrali sme a tak nás v nedelu čakalo semifinále so Scorpions.

Zápas so Scorpions bol naším najlepším zápasom. Dobrý úvod, pekné nasadenie, eliminovanie herného štýlu súpera a hneď vedenie na 6:1. Po polčase sme síce mali asi dvojminútovú slabšiu chvíľku ale dokázali sme sa spamätať a udržať si víťazstvo.

Finálový zápas proti Mental Discorders bola ale iná káva. Úvod nám nevyšiel podľa očakávaní a hned prvý bod sme nepremenili. Celkovo finálne bolo poznačené vysokým počtom nevynútených chýb z oboch strán. Bolo cítiť finálové napätie a to z nás nanešťastie nespadlo do konca zápasu. Polčas sme prehrávali o dva body, Mental začínal druhý polčas útokom, ktorý premenili. Tento trojbodový náskok im dal trošku pohody do hry a začali viac diktovať tempo ktorým sme sa nechali strhnúť. Z pohľadu diváka to nebol asi až taký zaujímavý zápas ale bojovalo sa a hrali tímy s odlišným prístupom ku hre a inou taktikou.

Mental zápas nakoniec vyhral a stal sa prvým majstrom Slovenska v indoor ultimate frisbee.

Chcel by som poďakovať luďom ktorí sa starali o bezproblémový chod celých majstrákov a to menovite
Beke za spiritové lístky,
Spisovi a Pedrovi za skórovanie,
Mirovi za dopĺňanie predbežných výsledkov.

Taktiež by som chcel poďakovať tímom Discredit a Outsiterz 2 za neprekonateľnú a nezabudnuteľnú hru. V tej hre išlo o veľa, bojovalo sa do posledného bodu, ale popri tom sa diváci dokázali veľa krát z chuti zasmiať.

Zostava A teamu: Beka, Beatka, Čolka, Kaja, Branki, Joey, Mesi, Keso, Pindo, Pedro a Dan

report by Keso

ps. sorry ze take kratke ale o to môže byť viac v komentároch. Ozaj kto napíše B pohľad?

  1. 14 Responses to “MSR indoor Hlohovec – A tím”

  2. este bus programoval program, a zapas Morthens alfa proti Morthens beta bol svojou napinavostou takmer vrcholom podujatia. A este Kosice sa snad dostali aj domov po tej snehovej kalamite. Inak fakt dobra organizacia pocas podujatia.

    By riso on Feb 1, 2010

  3. btw podpis report

    By cyr0 on Feb 1, 2010

  4. Tak za Kosicanov musim poznamenat, ze cesta bola minimalne zaujimava. Prvy sok dosiel, ked sme videli v Leopoldove na vlakoch z KE do BA napis meskanie 240 min. Nastastie pre nas v opacom smere do Bratislavy. Potom co sme nastupili do preplneneho vlaku, sme sa casom dozvedeli, ze zasypany je usek Kysak Kosice a nepustaju dalej vlaky. To sa uz priznam, som mala obavy, ze noc stravime vo vlaku. Nastastie sme v Kysaku prestupili na iny spoj a ten nas s cca hodinovym meskanim dopravil domov. Za kosicky tim obohateny mojou malickostou mozem povedat, ze mse stastne a bez akejklvek zdravotnej ci psychickej ujmy dorazili stastne cca o hodku neskor domov.

    By Čolka on Feb 1, 2010

  5. (Report pisal Keso.) No ja chcem este podakovat Spisovi za to ze nerozbil ziadnu sucast audiovizualnej techniky, Mesimu za jeho pohostinnost, soferom (Branki, Joe) za to ze nas vozili a Kesovi za to ze sa postaral o bezproblemovy beh turnaja. Report pisat nechcem dakujem :D. Teda mohol by som. Ale az ked budem mat po skuskach a to este potrva…

    By Bus on Feb 1, 2010

  6. Hehe nie je zac Bus, mimochodom aj Bus mrte dlho skoroval a sledoval hru takze velke dik! 🙂 Mesimu prajem skore uzdravenie a dik za ubytko.. Proste Setkym Outsiterom velke dik za Atmosferu a setkym co prisli za super turnaj. Taktiez by sme mohli konecne zacat hravat naplno aj na treningu a obcas spravit Open vs. Top nech stale len nehravame proti tym istym ludom..

    By Spiso on Feb 1, 2010

  7. Mne sa páčilo, že náš výkon sa stupňoval a najlepšie výkony sme podali v semifinále a finále. Žiadna zakríknutá hra, prehnaný rešpekt, hlúpe dropy a pod. Tak to má byť.

    V semifinále sme Škorpiónov zatlačili vysokým nasadením v obrane (marking + výborné pokrytie nábehov). Toto nám Mental vôbec nedovolil – zabránil tomu svojou typickou rýchlou hrou. Aj keď o tom rozmýšľam od nedele, neviem si spomenúť na nejaké zásadné momenty, čo finále rozhodli. Boli to asi len drobnosti. Ale tak to má vo finále byť – rozhodujú drobnosti a my sa musíme naučiť, aby tie drobnosti boli v náš prospech. Potom bude aj finále naše.

    Ale z ihriska sa to veľmi ťažko posudzuje. Zaujímal by ma pohľad na finále od niekoho, kto nehral. Video by tiež nebolo zlé

    Stručne k Outsiterz 2: veľmi dobrý výsledok. Všimnite si, ako ste prekonali Brankiho tip na http://www.szf.sk. Viem, že ste často neboli so svojim výkonom spokojní. Ale z tribúny som tam videl aj veľa dobrého. Podrobnejšie pod reportom Outsiterz 2.

    By tmalec on Feb 2, 2010

  8. A ano este dik Marte za psychologicku a jedaciu podporu pri skorovani.. bez nej by som aj stihol sledovat hru. 🙂 a srry za finale ked som bol v sprche a bol tam nejaky zmatok na zaciatku..

    By Spiso on Feb 2, 2010

  9. Podla mňa Mental vo finále nenechal nič na náhodu, všetci hráči hrali takmer bez chýb. Na druhú stranu u nás sa vyskytli napríklad nejaké celkom trápne dropy — nevravím že ich bolo veľa ale očividne ich bolo o štyri viac ako u súpera :).

    S hrou Out 2 som bol veľmi spokojný, ja som dúfal že sa nám podarí byť v top 8 no viac som už nečakal. Hráči sa s každým zápasom zlepšovali a hnevať sa môžem len na seba za to ako často som to vzhľadom na svoje relatívne skúsenosti zahadzoval.

    By Bus on Feb 3, 2010

  10. Tiež sa chcem poďakovať všetkým spoluhráčom a spoluorganizátorom, super sa mi s vami hralo, skórovalo a povzbudzovalo 🙂 Dúfam, že vám, čo ste boli na chate, sa páčilo a nebola vám moc zima, ak sa nejaký turnaj uskutoční v Hlohovci znovu, ste všetci pozvaní.
    Je mi ľúto, že som do finále takmer nezasiahol a ani som ho nevidel, ale verím, že do tretice už budeme vo finále proti Mentalu úspešní.
    Bus: Stačí o dve chyby viac, keď je rozdiel štyroch bodov 😉

    By Mesi on Feb 3, 2010

  11. Ja sa chcem len tak mimochodom spytat ci ma niekto urceny open team report. Ak nie tak ja k tomu rad niekoho dokopem :).

    Mesi: nestaci 😉 zamysli sa znova.

    By Bus on Feb 4, 2010

  12. Okej, tak o dve viac nestačí, ale nemusia to byť až štyri, stačí tri 🙂

    By Mesi on Feb 6, 2010

  13. Ale len ak ten stvrty bod zarobis tym ze zacnes bod utokom a skoncis obranou.

    By Bus on Feb 8, 2010

  14. Ehm teda polcas :).

    By Bus on Feb 8, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Apr 22, 2012: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment