snowWeiz and rosered 2010 – open

16 February, 2010 – 18:31
Konečne nastal deň “D” a hodina “H” a odchádzame na kultový turnaj do Weizu. Odchodu našej prvej polovice v mojom a Joeyho aute predchádza trochu chaos. Ešte sa snažím natankovať, keď mi vyvolávajú ľudia, že budú meškať. To je v pohode, ja budem meškať ešte viac, upokojujem ich. Najmä keď je na benzínke nejaký problém a nemôžem natankovať. V roztržitosti zabudám na uzáver od nádrže, čo zisťujem až na Zoške, keď si to všimne Peťa. No super, ideme späť na benzínku a hľadáme ho tam, neúspešne. Našťastie Joey našiel náhradný v sortimente pumpy, takže môžeme vyraziť. Cesta je dosť dlhá, najmä vďaka dvom kolónam spôsobeným nehodami na diaľnici. Dôležité je, že prichádzame v pohode a druhá polovica zostavy, ktorá sa zápcham vyhla, nás o chvíľu dopĺňa. Zvyšok večera na “lodžii” nad halou, ktorú sme si vybrali za svoj dočasný domov, trkoceme a popíjame víno, ktoré priniesol Branki. Samozrejme, len tí dospelí 🙂
Sobotné ráno nás víta a pripravujeme sa na zápasy. V štvorčlennej skupine nás čaká domáci pozbieraný tím (pickup) Snow Weiz, slovinský tím Frizmi a rakúski majstri UpsaDaisy. Time is running, je tu prvý súper, tak trochu pozbieraný Snow Weiz.
Outsiterz – Snow Weiz veľa : menej
Sú to mladí chalani, niektorí celkom slušne hádžu, avšak sú nezohratí. Hoci to vôbec nevypúšťame, nemáme s nimi žiadne problémy, s prehľadom vyhrávame. Povinnosť vyhrať prvý zápas sme splnili, teraz nás však čaká asi najdôležitejší zápas turnaja, proti Frizmi. Do lepšej polovice sa totiž kvalifikujú len prvý a druhý v skupine a posledný skupinový duel proti Upse bude mimoriadne ťažký.
Outsiterz – Frizmi 10:8
Makáme od začiatku naplno a vypracúvame si malý náskok, ktorý nás upokojuje. Inokedy trochu nerváci z Frizmi hrajú tentoraz celkom spiritovo, no tiež nám nič nedarujú a chcú sa dostať hore. Zrážka Paľa so Spooksom vyzerá hrozivo, Slovinec sa s bolestivým kŕčom drží za čeľusť, našťastie sú obaja v poriadku. Zápas doťahujeme do víťazného konca a sme šťastní, postúpili sme do hornej polovice, budeme hrať o prvé až ôsme miesto 🙂
Outsiterz – UpsaDaisy málo : veľa
Postup máme vo vrecku, ale budú sa nám rátať aj body z tohto zápasu proti víťazovi minulého ročníka. Na začiatku sa nám darí držať sa bok po boku, no postupne prevažujú skúsenosti a fyzická disponovanosť súpera, my sa nedokážeme vyhnúť hluchým momentom a vzďaľujú sa nám. Výsledok si nepamätám, porazili nás s prehľadom. Nič nie je stratené, pokúsime sa zabojovať proti ďalšiemu súperovi, tentoraz bratom zo Žlutej zimnice.
Outsiterz – Žlutá zimnice 11:19
Opäť sa v úvode celkom dobre držíme, stav bol tuším ešte 6:6. Zimnica však zapína na vyššie obrátky a hoci nás je viac a snažíme sa na ihrisku “aj dušu vypľuť”, nemáme na nich. Riskujeme, viaceré dlhé hody ale i krátke prihrávky nevychádzajú. Náskok postupne narastá až na konečných 19:11. Práve sme sa rozlúčili so semifinále, minuloročný systém a “lucky looser” zápasy nám vyhovovali viac. Nič to, chlapi, nič to za to, že nám o chlp ušlo zlato, zabojujeme o piate miesto.
Ešte fandíme Outsisterz v ich poslednom zápase, zase v pohode vyhrali, no Beatka si zranila členok. Našťastie na druhý deň už behala ako srnka. Šup do spŕch, kde sa nám okrem očisty dostáva aj zábavy v podobe Spišovho výstupu (viac info dole). Sme čoraz hladnejší a už by sme sa čo najradšej vybrali na večeru, ale niektorí a hlavne niektoré zdržujú. Večera bola fajn, mohli sme si naložiť šalátu do ľubovôle, cestou späť to bolo teda skôr kotúľanie. Žiadna party sa konať nemala, organizátori nám pôvodne mali len poradiť nejaké dobré podniky v okolí, ale rozmysleli si to a spravili party pri bufete. Bola celkom dobrá, Slovinci a Slovinky sa poobliekali za štýlových trpaslíkov a Snehulienky a potom pre pobavenie okolia tieto Snehulienky nasávali pivo z disku, pričom im to odrátavali ako pri markingu. My sme dobre pokecali, rozobrali všeličo od ultimate cez alkohol až po Martu 🙂 Keď som okolo polnoci zaľahol, ešte si pamätám ako Palo ukľudnil hlučných Innsiders a spal som až do rána ako dudok. Ušlo mi tak v noci rošambo, ktoré robili v dobrej nálade Beatka a Mariš.
Outsiterz – Hallodigaz-e? 10:12
Svitá nedeľné ráno a súboj o výhodnejšiu pozíciu pred záverečnými bojmi začíname proti Hallodigaz-e? Maďari hrajú veľmi trpezlivo a umne, nie je ich veľa, no aj tak behajú dosť. Hráme dosť zle, krivka nášho výkonu vyzerá ako EKG a hoci na konci doťahujeme, prehrávame 10:12. Tak to teda bol výkon, tento súper jednoznačne nebol taký silný.
Musíme sa sústrediť a vyhecovať, našťastie to bol zápas len o pozíciu pred bojom o piate miesto a ako súpera nám určil domácich Catchup. Medzitým prežívame s našimi babami infarktový záver semifinále, v ktorom napokon podliehajú W.adies, hoci krátko pred koncom vyhrávali o dva body. Veľká škoda, ale musia sa z toho poučiť.
Outsiterz – Catchup 14:13 (asi)
Proti Catchupu hráme asi náš najlepší zápas. Makáme, beháme, sústredíme sa a bránime si náskok jeden-dva body. V drese súperov hrá prim vysoký chlapík v šiltovke, ktorý buď nahráva veľmi dobré dlhé alebo také sám chytá. Zápas je poriadny nervák, v poslednom bode je to vyrovnané a z nervozity vyplývajú zo dva turnovery na každej strane. Našťastie máme napokon pevnejšie nervy my a víťazíme 14:13.
Outsiterz – Wild Shut málo : veľa
A je tu posledná hra, proti Wild Shut, hrozivo pôsobiacim atlétom. Hádžu veľa overheadov a scooberov, nezvládame ich brániť a kazíme aj svoje útoky. Prehra je dosť vysoká, ale zaslúžená, už sme na viac nemali.
Sledujeme mužské aj ženské finále, v oboch víťazí Žltá zimnica (s newnew-om a Peťou), hoci u žien to bola podobná dráma ako v semifinále. Skandujeme ako diví, najmä Poli si takmer vykričal hlasivky. Ale hoci nás bolo menej, Rakúšanov sme často prehlušili. Vyhrávam stávku so Škrečkom aj Kajou ohľadne skóre ženského finále, okrem džúsu získavam aj opratie ponožiek na turnaji, ďakujem vám obom 😀
A je tu koniec, spoločné foto, vyhodnotenie s biednou akustikou a šiškami pre prvých a posledných. Spirit vyhrali v open Innsiders a vo women Eyecatchers, ktoré to však prenechali W.adies, čo Branki náležite skritizoval. Outsiterz boli v spirite na peknom štvrtom mieste, zato Outsisterz úplne posledné, niečo by ste s tým mali spraviť, baby. Chválim vás ale, že ste v boji o tretie miesto nenechali nič na náhodu a vybojovali si ho a aj sklenenú trofej so žabou 🙂
Ďakujem všetkým za super turnaj plný dobrého ultimate a naozaj veľkej kopy srandy. Na konci reportu ako perličku prinášam nejaké nezabudnuteľné hlášky, ktoré vo Weizi odzneli (opravte chyby alebo pridajte ďalšie v komentároch):
Beatka: “Braňo, zavri tie dvere, mňa svrbí noha.”
Spišo: “Marta, počkaj, ešte nie som vyzlečený.”
Marta: “Ja si musím zapnúť zips na zadku.” Branki: “Idem radšej preč, lebo ten zips otvorí.”
Marta: “Si sa mi pozeral na zadok!” Bus: “Veď som ti tam liezol.”
Spišo: “Nevieš oceniť môj intelekt!” Miško: “Intelekt áno, ale spoločnosť nie.”
Poli: “Ale žiadny môj kamarát…” Marta: “Ty máš kamarátov?”
Branki: “Spišo má migrénu, nič z toho nebude, Marta.”
Branki: “Tak ťa tu naťahovala, že som myslel, že ťa pretiahne. Ale potom si sa vyhovoril na migrénu.”
Spišo: “Po osprchovaní som taký nabudený, to znamená excitovaný. To je taký chemický výraz.”
Chalani sú v sprchách, Marta vonku pred šatňou kričí niečo ako “Švihnite si!” Spišo vychádza do šatne len s malým uteráčikom a volá “Čo chceš?”. Marta otvorí dvere a natešene nakukne dnu. Spišo zvrieskne a zahreší, chalani v sprche vybuchnú od smiechu.
Spišo: “Keď Marta vonku kričala, uterák som si vzal, to mi napadlo ako prvé.” Joe: “No vidíš, normálnemu človeku ako prvé napadne kondóm.”
Zápas Outsisterz, chalani poriadne povzbudzujú. V hale je stena, do ktorej sa dajú robiť nápisy, čo časom zmiznú. Škrečok: “Mali by sme na tú stenu napísať Outsisterz.” Mesi: “No jasné, pred ten nápis Spermy.”
Ten istý zápas, niektorí vykrikujú na súperky: “Aj tak ste škaredé!” Mesi: “Povzbudzujte spiritovo!” O chvíľu dáva Mariška pekný obranný zákrok, súperka si hlási trochu sporný faul. Mesi: “No to bol určite faul, ty koza!”
Palo nás ponúka piškótami, Marta si vezme a hodí do Spiša. Spišo: “To si vylížeš!” Marta: “Sám si to vylíž!”
Marta na večeri: “Spišo, ukáž, aký kúsanec som ti spravila.” Spišo vstane a odkryje červenú ranu. Marta: “Ale to bolo pri hre, my sme ako šteniatka.”
Spišov matematický vtip: “Viete, aký je rozdiel medzi ženami a číslami? Čísla sú racionálne, keď majú periódu.”
Poli na party: “Celkom by som si zatancoval.” Branki: “Tak vytiahni Lucku.” Poli: “Nemôžem ju vytiahnúť tancovať, lebo bude v noci mŕtva.”
Nedeľa ráno, Outsisterz hrajú semifinále. Hláška z tribúny: “Baby nasadzujú účinnú obranu, opilecký poach.”
Open zostava: Branki, Bus, Joey, Mesi, Miro, Miško, Paľo, Poli, Spišo, Škrečok, Xao
M€$I
  1. 3 Responses to “snowWeiz and rosered 2010 – open”

  2. Heh Palo vs Spooks tipol by som si na Spooksa ale vidim ze sa Palo zlepsuje. vidim ze bolo veselo len ked … .

    By Keso on Feb 18, 2010

  3. s catchupom sme vyhrali 15:14. to si pamatam 🙂 dali sme im tolko bodov kolko oni nam na adventure cupe (0:15). akurat ze tam sme im mi nedali ziaden..

    By polik on Feb 18, 2010

  4. uau, super report mesi 🙂

    By Dada on Feb 18, 2010

Post a Comment