SnowWeiz 2010

20 February, 2010 – 23:15

Tak teda ešte pohľad ženským okom na víkend vo Weiz. Stretnutie pôvodne naplánované na šiestu sa jemne posunulo a po počiatočných problémoch a smole , čo sa nám lepí na päty vyrážame z Bratislavy. Cesta sa trochu vlečie kvôli nepríjemnému počasiu a dopravným nehodám na ceste. Niečo pred jedenáctou prichádzame na miesto určenia a vidíme spoločensky unavenú mládež v zjavne dobrej nálade. Druhá polovica týmu prichádza tesne po tom, ako si uzurpujeme časť miesta na spanie. Večer nám spríjemňujú muffiny od Ľudky a víno od Brankiho a tak s dobrou náladou ideme spať tesne po polnoci aby sme našetrili energiu na sobotný ranný zápas.

Budíček nastavený na siedmu a ide sa raňajkovať. Pomaly rozlepujeme oči a kontrolujeme rozpis – prvý zápas je v hlavnej hale o 8. Poctivo sa rozcvičujeme, narovnávame kosti a ide sa vyhrať .

Outsisterz : Stack Overflow – 14 : 2

Zápas sa nesie v lenivom rannom rytme. Ani my ani súperky nevyzeráme zobudené a tak víťazíme v súťaži kto sa skôr zobudí. Aj keď z diváckeho hľadiska zápas asi nestál za veľa, ranné víťazstvo nás prebralo a pridalo úsmev na tvári .

Outsisterz : Rose-Red – 12 : 0

Druhý predobedný zápas. Hráme v druhej hale a súperky sú v značnom oslabení. Čolka po dohode s nami dovoľuje súperkám posilu ďalšej hráčky no ani táto nová sila nepostavila Rose-red na nohy a vidno ich začiatočnícke chyby (všetky hrajú asi tak dlho ako ja, takže proti mojim skúseným spoluhráčkam nemajú šancu). Zápas vyhrávame bez inkasovania bodu.

Outsisterz : Eyecatchers – 12 : 8

Súboj s domácim týmom vo mne vyvoláva mierne napätie najmä pri spomienke na Adventure cup, kde nás rozniesli na kopytách (čiastočne kvôli tomu, že sme sa v danej zostave stretli prvý krát, čiastočne preto, že hrali zónu, čo som predtým nikdy nevidela) . Hra s nimi je však úplne odlišná od toho, čo predviedli naposledy a tak strácam počiatočné obavy. Tvrdo bojujeme a naše mladšie nohy nám zabezpečujú víťazstvo. Pri spoločnom vyhodnotení dostávame od súperiek malé darčeky a ideme si oddýchnuť a pripraviť sa na posledný zápas.

Úspešná séria víťazstiev zaručuje dobrú náladu a tak Maťa s Kajou zbehnú aj do mesta a do obchodou.. Osobne som využila voľný čas na spánok na mäkkej žinenke a neoľutovala som.

Outsisterz : W.adies

Po poriadnom odpočinku sa zberáme opäť do boja. Ešte predtým som však dostala zopár rád od Čolky, ktoré sa v zápase veľmi hodili a objasnili mi isté pochybnosti, čo som mala ( keby už pre nič iné tak aspoň kvôli tomu sa oplatilo na turnaj ísť). Zápas je veľmi napätý, prevaha sa nečrtá ani na jednej strane. Pri každom čakaní na striedačke mi naskakuje husia koža a napätia stúpa. Hra je vyrovnaná a tak ide o dôležitý je každý jeden bod. Beatka je zranená a tak namiesto nej máme v týme posilu v podobe Peťky. Pomaly začínam rozmýšľať nad tým, čo ja tam vlastne robím, ale na pochybnosti nie je čas a musíme hrať. Získavame mierny náskok a aj vďaka úžasnému povzbudzovaniu chalanov ho udržujeme až do konca hry.

Bohužiaľ je to jediný zápas, ktorého skóre som si nezapísala.

Udržali sme víťaznú šnúru a to znamená 1. miesto v skupine a istú účasť v semifinále.

Nasledujú sprchy, večera a párty, na ktorej sa zjavili Snehulienky a sedem trpaslíkov a celá sa niesla vo funky štýle .

Ako sa hovorí , kto skôr príde ten skôr melie a tak sa poniektorým z nás podarí nájsť miesto na žinenke. Neskôr sa ku spánkuchtivým pridávajú aj trochu hlasitejšie baby, na čo sa poniektorí zobudia, inak noc prebehla pokojne.

Keďže sme si v sobotu zabezpečili miesto v semifinále, vyhli sme sa ranným zápasom a mohli si dlhšie pospať aj keď o pol ôsmej zažali svetlá a vyhlásili prvé zápasy.

Ranné zápasy rozhodli, že v semifinále budeme hrať opäť v W.adies

Outsisterz : W.adies – 7 : 8

V hre súperiek bolo vidno, že sa na nás riadne pripravili a chceli odvetu ako sa patrí. Od začiatku sme sa doťahovali o každý bod a na oboch stranách sa hralo s plných síl. Dokonca aj Beatke sa noha ako tak zahojila a hrali sme v plnom nasadení. Pri skóre 6:5 sme sa vymanili z ich zovretia a zvýšili náš náskok na 7:5. Ostávala už len necelá minúta do konca a všetci verili, že vyhráme len súperky nie a tak sme trpko prehrali 8:7 a jedinou našou šancou bolo vyhrať aspoň posledný zápas a neodísť tak s hanbou a zemiakovou medailou….

Outsisterz : Eyecatchers – 10 : 3

Trochu otrasené po poslednom zápase no o to viac pripravené zo seba vydať to najlepšie a vyhrať sme sa vrhli do posledného zápasu. Zo začiatku sme súperkám nedali vydýchnuť a ani šancu na bod. Hra bola v našich rukách a my sme sa snažili nedať im ani najmenšiu šancu vyhrať. Osobne si myslím, že to bol mnou najlepšie zahratý zápas počas celého turnaja. Aj keď sa eyecatcherky snažili ako len vedeli, naša motivácia bola silnejšia a vybojovali sme si zaslúžené tretie miesto .

Pozreli sme si finále, ktoré mala pod palcom Žlutá zimnice, spravili fotky, dostali tanier s žabou a hurá domov. Cesta  späť bola veselá, žiadne nehody, vtipné príhody a šťastný návrat domov. Celkovo si myslím, že tento turnaj bol prínosom nielen pre mňa, ale aj pre ostatné baby a naučili sme sa, že sa treba snažiť až dokonca, a že  občas dobrý športový výkon nestačí a treba aj trochu taktizovať. Každopádne to však bola sranda a nabudúce to dáme na 1. 🙂

  1. 4 Responses to “SnowWeiz 2010”

  2. A pod palcom znamená tesne vyhrali o bod.

    By Bus on Feb 22, 2010

  3. Škoda, veľká škoda, po tom, ako vyzeralo semifinále a finále, by ste na Zimnicu rozhodne mali, baby. Ale stúpate, minulý rok štvrté miesto (dúfam, že si to dobre pamätám :), teraz tretie, nabudúce skočte rovno na prvé 😉

    By Mesi on Feb 22, 2010

  4. sice stupame hore, ale neplnime svoje ciele. Ciel bol finale a to sme si same nechali utiect pomedzi prsty. A to som si povodne myslela, ze zimnica by nam robila velke problemy, ale skor to mohlo byt zaujimave a spravit probelmy my jej. (samozrejme len tie herne:) )Po semifinale ma to mrzelo, ale treba sa ucit na vlastnych chybach a ako Lucka spravne napisala, ten turnaj bola velka skola. Posledne co by som chcela je pochvalit, vsetky baby za hru, dali do toho vsetko, aj pristup a nasadenie sa mi pacil a rovnako chcem podakovat nasim chalanom a celej zimnici za exkluzivne fandenie a vytvorenie skvelej atmosfery, hlavne v semifinalovom zapase, co nam pridavalo siesteho hraca na ihrisku:) DAKUJEM

    By Čolka on Mar 1, 2010

  5. a Lucke: pekny uvodny report:), vyvolal vo mne vela spomienok, myslienok a emocii, tak to ma byt. 🙂

    By Čolka on Mar 1, 2010

Post a Comment