HOTRF 2005

7 September, 2008 – 21:15

Minulý rok sme sa prvý krát zúčasnili turnaja House of The Rising Fun v mestečku Ózd. Minulý rok to bola super zábava i keď s lútosťou spomínam na moju krásnu fleece bundu, ktorú som stratil na párty. Tento rok sa párty konala priamo v areali, o nič som neprišiel a zahral som si pár skvelých zápasov. Poďme ale pekne po poriadku.

Cesta:

Tento rok nám nebol schedule milostivý a tak sme sa na cestu vybrali už v piatok. Dve autá len spola naplnené osádkou. Stretnúť sa máme na pumpe OMV pri Seredi, keďže ja s Jankou vyrážam s obavami pre Romana do Trnavy. Roman je človek odmietajúca mobilné telefóny a my máme meškanie už skoro 45 min. No nedalo sa skôr. Naštastie Roman poctivo odstál na dohodnutom fleku a obom nám odpadol kameň zo srdca, keď sme sa uvideli.

Nasadáme a fičíme smer Nitra, na pumpe OMV nás už čaká druhé auto s Igorom, Butym a Braňom. Cesta pohodová ani som sa nenazdal a už mi tabuľa hlása 30km od Tornale. V tom okamžiku sa to trošku pokazilo a tých 30km bolo dlhších ako predchádzajúcich 300km. Prechádzame hranice, vidíme krásnu maďarskú líšku a po chvílke parkujeme pri hale.

Sobota:

Schedule bol zaujímavý. Tri skupiny po štyroch tímoch. Hry v skupine len 18 minútové, čiže také krátke buch buch a už si dole. Prvý zápas hráme proti Old Boys. Podla mňa je to tím postavený zo starých harcovníkov z Ozdu. Minulý rok za nich hral napr. Fifty. Ten je zranený a po operácii kolena po úraze, čo sa mu stal na turnaji na Balatone. Chalani z Old Boys, a jedna baba, nám hneď zo začiatku dali veľkú výhodu. Nestíhali prísť dostatočne skoro do haly a tak začínajú nerozcvičený. Krátka hra, vyhrávame 9:3, pohodička.

Druhý zápas hráme proti Free bees, pre mňa neznámy maďarský tím. Motivácia bola nastavená vysoko, morálka a herný prejav Outsiterov bol super, vyhrávame 8:2. Hrali sme systém dvoch handlerov a horizontal stack. Tento systém sa osvečil a po vybudovaní náskoku sme si skúsili zahrať aj isolated. Isolated nešiel podľa predstáv. Musíme to na tréningu ešte vycibriť. Obrana klasika, left.

Zatiaľ žiadne ťažké hry. Čakám kedy príde naša turnajová klasika. Zápas kde sa proste nedarí. Prišiel ako tretí zápas v skupine proti UFOzd 2. Malí chalani toľko okolo nás behali, až sme z toho mali prievan v obrane. Pridalo sa k tomu aj štastíčko a podarí sa im v podstate všetko, remízka je na svete. Štatistika zaznamenáva výsledok 6:6 a trošičku nám to kazí dojem. Čo už, chalani sa pekne hecli. Každopádne ideme ďalej z prvého miesta v skupine.

Dostávame sa do skupiny s LOL a UFOzd. Lol je tiež maďarský tím plný mladých behavých faganov. Hra sa naťahuje na 25 minút a to nám vyhovuje. Prvý zápas hráme v skupine práve proti LOL. Držíme si útok, ale nie je to až také presvečivé, treba aj poctivo zamakať. Vyhrávame 8:6 a dávame si strečing. Fakt bolo treba behať.

Posledný zápas dňa nastupujeme proti domácim UFOzd. Hra je na vysokej úrovni. Máme výškovú prevahu, UFOzd zas viac behajú. Veľa pekných obrán, veľa pekných útokov. Osobne som mal z tohoto zápasu veľmi dobrý pocit. Tím makal podľa mojich predstáv a hralo sa mi veľmi dobre. Na koniec sa radujeme my, výsledok 8:6 uzatvára sobotu. Paráda, takže sme neprehrali ani jeden zápas.

Sprchy a potom už hop hop na večeru. Oproti minulému roku malá zmena, večera je priamo v areáli. Dostávame dva rezne, zemiaky a uhorky, proste pohodovka. Kto chce môže si zakúpiť Borsodi beera za 200hufov. Skúšame, konštatujeme a zisťujeme, že stačí prejst cez halu a tam je bufet kde majú za 250hufov aj iné pivá ako Beck alebo Stella Artois. Popíjame pár pív a diskutujeme v hľadisku haly. Žúrka je tiež v areáli. Na chvílku sa idem aj s Jankou pozrieť ako to tam vyzerá.

Svetlá, chýba rotujúca diskogula a v rytme sebou pohadzujú slovinci a klasika hallodigaze, to nie je nič pre mňa veď možno mi chalani povedia ako bolo. Idem si radšej čítať a potom o 23:00 ma už láme spať a tak zalomím a spím.

Nedeľa:

Vstávam v pohode vyspatý. Zisťujem ako je na tom tím. Roman už na raňajkách zvyšok sa zobúdza, len Braňo klasicky spí ďalej. Veď aj má prečo. Maďari ho uniesli na nejakú diskotéku a prišiel zrejme až nad ránom. Pohoda, prvý zápas až o 11tej niet sa čo stresovat.

Prvý nedeľný zápas hráme proti Mahatma Gaudi, čo je na tento turnaj prezlečený rakúsky Spin. Podľa herného prejavu sú na tom celkom dobre. Dostáva sa mi informácie, že boli na tej istej diskotéke ako Braňo, mohla by to byť výhoda. Len nechápem, prečo Braňo ešte stále spí a maníci už pobehujú. Asi si to v noci až tak neužili.

No nič ideme na to, zápas trvá už 30 minút. A je to dosť dobrý zápas. Veľa dobrých obrán, hlavne zo strany Butyho. Mňe nejak nejde. Zbytočne pár riskantných prihrávok a nedarí sa tak ako v sobotu. Hra je ale stále len o bodík hore dole. Symptón vypadávajúcej pamäti sa prejavuje naplno. Keď makám naplno nepamatám si priebeh zápasu. Takže viem len toľko, že ako sme prehrali sme v mohli aj vyhrať. Tím makal ako drak, útočilo sa, hralo sa vo vysokom tempe a keď som chválil sobotňajší zápas s UFOzd tak toto je ešte o level lepšia hra. Už sa veľmi teším na video, pretože tento zápas bol nahrávaný a chalani z UFOzd pošlú každému tímu DVDčko s pár hrami. Na toto som veľmi veľmi zvedavý. Spomenul som že sme prehrali, hej smolne 5:6. No nič finále uniklo o vlások. Pocit zo zápasu je však veľmi dobrý. Ale sere to..

No tak nič zoberieme si aspoň tretie miesto. Dostaneme porazeného zo zápasu Hallod vs UFOzd. A dostali sme UFOzd.

Zápas začal v pohode, na začiatku sme si spravili náskok dvoch bodov a všetko vyzeralo ružovo. Chyba lávky. V strede hry nám odchádza stred a odrazu je vyrovnané. UFOzd mení obranu na force middle a útok mení na postavenie traja handleri a dvaja middle. Vychádza im to. Už je hra len o bod a doťahujeme my. Uff. 7:7 koniec času a máme obranu. Turn over a útočíme, nedávame, turn over a útočí UFOzd, znovu turn over a znovu my a znovu turn over a ufoz dáva. Sakra!

Zmiešaný pocit z hry. Mali sme na nich, úplne suverénne ich rozbit dlhými do zóny a chlapci mali íst s plačom domov. Žial opak je pravdou, treba sa poučiť. Život ide ďalej.
Záver:
Super turnajík, hlavne pre nováčikov. Každoročne je tu veľa maďarských začínajúcich tímov. Preto som aj ja chcel aby čo najviac nových hráčov išlo na tento turnaj. Super výkon podal Buty v semifinále a najviac bodov, možno až 3/4 zo všetkých bodov na turnaji dala Janka. Každopádne celý tím odviedol dobrú prácu. Proste pohoda. Organizačne dobre zvládnuté, až na pár detailov. Pre mňa by vyhovovalo aby sa v hale kde sa spí skôr zhaslo a nie o 2:30, zakázať luďom v normálnej obuvi vstup na palubovku, lebo v nedelu už bolo poznať prach a palubovka sa trošku smýkala.

Lahôdkou turnaja je nahrávanie zápasov na kameru a potom dodatočné doručenie DVDčka. Takto mám hry z minulého roku, síce len dve ale dá sa z toho učiť a veľmi veľmi sa teším na záznam semifinálovej hry.

Cesta domov bola v pohode, zastavili sme sa vo Veľkom Krtíši na večeru, každému chutilo, len Roman si nevylosoval práve štastne.

Naša zostava:
Janka, Buty, Braňo, Igor, Keso a Roman

Post a Comment