OPEN: Blowout 2010, alias Dva dni v Chujave(ní snehu, vetre a ešte raz vetre)

15 March, 2010 – 19:22

Deň škaredší

Ráno sa zobúdzam a vonku je bielo. Vzduchom ešte lieta zopár vločiek. Tak hádžem do batoha ďalšiu bundu, ďalší sveter a ďalšie rezervné ponožky. Sadám do auta a naberám smer Rača. GPS-ka ma síce dovedie až pred vchod školy na Plickovej, ja sa tam však potrebujem dostať zozadu. Obkrúžim blok a som na fieldoch. Rozcvička juniorov na svoj prvý ranný zápas je ozaj netradičná. Z lopatami v rukách odhŕňajú z ihrísk sneh. Stále sneží a tak to chvíľu vyzerá, že to robia celkom zbytočne. Celkom sa teším, že v našom poole sú len dva tímy a zápas o deviatej ráno nemusíme hrať. Máme teda čas až do jedenástej. Tiež sa dozvedám, že sme definitívne piati. Maty neriskuje choré hrdlo a neprišiel. Takže turnaj odohráme v zostave Bus, Fajo, Marcel, Marek a ja – Tomino. Robíme z toho konkurenčnú výhodu. Budeme všetci v tempe, nikto nebude mrznúť na striedačke.

Marcel prišiel prakticky rovno z lyžovačky a tak si pochvaľuje teplotu a počasie J . Nepochválil ale Marek, ktorý mu z intrákov nezobral správnu obuv. Máme čas a tak naskakujeme do auta a ideme na intráky. Kým Marcel nachádza svoje turfy presne na definovanom mieste, s Marekom si v Bille kupujeme raňajky. Na ihrisko sa vraciame hodinu pred našim prvým zápasom. To je akurát toľko, koľko nám stačí na rozcvičku a rozhádzanie sa.

Prvý súper – Horylesy

Je to vlastne A- tím Mentalu, pretože podľa ich vlastných slov „Béčko“ nepostavili. Máme stranu a tak Horylesy útočia proti vetru. Na moju radosť dropujú, no nám sa tiež nedarí lepšie. Po niekoľkých dropoch na oboch stranách skórujú. Naša zóna pre nich nie je ani zďaleka neprekonateľná a naše útoky sú uponáhľané a nekľudné, v nárazovom vetre si hádžeme disky príliš nadlho a potom nám tesne pred rukami prudko menia smer. Prehrávame už 4:0. Skúšame hru ukľudniť a prihrávať si na menšie vzdialenosti. Sťahujeme na 4:2. Horylesy to však nezneistilo a stále hrajú svoju hru. Ich hody sú istejšie ako tie naše a tak prehrávame 7:2. Mrzí nás vyše desiatka dropov v zóne alebo tesne pred. Hoci sme prehrali zaslúžene, rozdiel nemusel byť tak vysoký.

Druhý súper – Golden Antz B

Opäť skúšame zónu a znova to vyzerá ako v zápase predtým. Súper cez ňu pomerne ľahko prechádza. My vo veternom počasí stále nemáme dostatočne isté hody. Polčas prehrávame 2:5 (alebo dokonca až 2:6). Definitívne opúšťame zónovú obranu a prechádzame na tvrdú osobku. Hádžeme si na kratšie, lepšie nabiehame cez súperovu zónu a nachádzame v nej medzery. Znižujeme na 5:6. Time is over. Útočíme a máme možnosť dorovnať. Chceme tento zápas otočiť a vyhrať. Možno až príliš a sme trochu nervózny, zase sa uponáhľame s poslednou prihrávkou a asi 5krát dropujeme prakticky už v súperovej zóne. Podarilo sa nám odraziť niekoľko súperových útokov ale po viacerých stratách disku nás svojou zónovou obranou nás zatlačil až ku našej zóne. Tam nám nedáva skoro žiadne miesto, robíme chybu, disk nám padá, súper rýchlo rozohráva a po pár prihrávkach rozhoduje zápas. Prehrávame 5:7. Prehra nás mrzí, lebo sme mali na to, aby sme vyhrali. Stratili sme šancu hrať vo vrchnej osmičke.

Tretí súper – First Aid II

Nechcem podceňovať súpera, ale toto bola pre nás povinná jazda. Pre väčšinu súperových hráčov je Blowout prvý turnaj pod holým nebom. Tesne pred koncom vyhrávame už 12:2. Nevyhli sme sa niekoľkých chybám a aj nováčikovia z Košíc ukázali pár pekných momentov. Je jasné, že zápas vyhráme, Košice už netrápi výsledné skóre a chcú zanechať dobrý dojem. My poľavujeme v koncentrácii, myslíme už na nedeľné zápasy, dostávame ďalšie dva body a zápas sa končí našim víťazstvom 12:4.

Deň krajší

Na fieldy prichádzam 10 minút skôr ako včera (rozumej 8:15) a zľakol som sa, že som niečo prehliadol. Okrem pár Košičanov v šatni nikto nie je. Prezlečiem sa, idem sa rozbehať, rozcvičiť a rozhádzať s Košičanmi. Potom prišli naši a ukľudnili ma, že hráme až o desiatej, nie deviatej ako som si pôvodne myslel.

Súper štvrtý – Morthens

Po včerajšom prepadáku našej zónovej obrany ju dnes už ani neplánujeme skúšať. Od začiatku nasadzujeme osobku. Hneď v úvode ideme do vedenia. Postupne ho zvýšime na tri body, ale zápas má črty prvého ranného pre oba tímy. Disky nám lietajú inak než sme plánovali. Súper skóruje ale odpovedáme rovnako. Ku koncu už Morthens hádžu aj longy, ktoré nemajú veľkú nádej na úspech. Je to však spôsobené asi viac vetrom ako našou obranou, pri niektorých hodoch nemali ďaleko k skórovaniu. Zápas bohatý na dropy vyhrávame chudobnom skóre 4:2.

Súper piaty – Veľká Morava

Súper má dobre zmáknutú zónovú obranu, je početnejší a hlavne krajší. Je to ženský tím. Čo sa ale výsledku týka, žiadne gentlemanstvo nepripúšťame. Napriek tomu, že u nás nemá kto striedať, fyzická prevaha je na našej strane a to musíme využiť. Aj sa nám to darí. Nachádzame medzery medzi hráčkami, rýchlymi krátkymi nahrávkami sa dostávame až do zóny a hra sa nám celkom darí. Aj Veľká Morava však ukazuje kvalitné útoky, ktoré naša obrana zastavovala často až v poslednej chvíli. A ak sa to nepodarilo jej, zastúpil ju vietor. Zápas vyhrávame 6:2, ale skutočná hra na ihrisku bola vyrovnanejšia ako konečné skóre. Klobúk dolu dámy.

Súper šiesty – Dreh & Trink

Zápas o 9te miesto

Po tom, čo sme včera prehrali dva zápasy, to bolo naše najvyššie možné umiestnenie. A je teda pochopiteľné, že sme sa naň chceli dostať. Zápas začal súper útokom proti vetru a svoj útok pomerne rýchlo premenil. Onedlho, po niekoľkých málo dropoch, išiel do dvojbodového vedenia. Nám sa ale podarilo súperovu zónovú obranu prelomiť a dvoma bodmi sme dorovnali. Hra bola svižná a veľmi vyrovnaná. Súper nám zase odskočil o dva body, ale nám sa dobrou hrou podarilo získať polčasové vedenie 5:4. Darili sa nám hlavne krátke nahrávky medzi protihráčov v prvom cape a tiež swingy boli istejšie ako v predošlých zápasoch. Občasné chyby sa ale nevyhli nám ani súperovi. Za zmienku tiež stojí Fajov handblock. Po našom poole sme sa dokázali dostať k súperovej zóne skôr, než stade stihli disk poriadne odohrať, Fajo pekne zablokoval prihrávku a nečakaný turnover nám umožnil malé prečíslenie asi meter pred zónou a to sme rýchlo využili.

Po polčase sme chceli zvýšiť náskok na dva body a vedenie si do konca zápasu udržať. Súper však dorovnal a my sme trochu zneisteli. Stále sme však mali šancu na výhru. To by sme ale nesmeli pozahadzovať toľko diskov tesne pred súperovou zónou. Čas uplynul. Kto skóruje vyhráva. Oba tímu idú do toho naplno. Nepremieňame ďalší útok, následný súperov útok sa nám darí v poslednej chvíli zastaviť. Dobrou zónovkou nás drží pri našej zóne a v kombinácii s únavou, malou nervozitou a vetrom vedie k chybe. Dreh&Trink skórujú a vyhrávajú zápas o deviate miesto v pomere 5:6.

Keby sme tak, ako posledný zápas, hrali celý turnaj, mohli sme možno bojovať o miesta v prvej osmičke. Z troch prehratých zápasov ma druhé dva mrzia, lebo sme mali na to, aby sme vyhrali. S predvedenou hrou som celkom spokojný až na jednu podstatnú vec. V ani jednom našom zápase sme to neboli my, kto skóroval posledný bod. VŽDY to bol náš súper. Teraz nás to stálo deviate miesto.

  1. 2 Responses to “OPEN: Blowout 2010, alias Dva dni v Chujave(ní snehu, vetre a ešte raz vetre)”

  2. K zápasu proti Moravciam: ten posledný bod bol nekonečný, ale musím uznať že mravce sa potrápili a zaslúžili si ho. Tak ako Joe správne poznamenal mali sme zmeniť obranu na osobku oveľa skôr. Ale aj keby sme ten zápas vyhrali, do top 8 by nás to nedostalo, takže zas taká veľká tragédia to nebola.

    No a posledný zápas: keby sme kdekoľvek spravili o chybu menej, vyhrali by sme. Viedli sme o bod a ešte sme aj mali útok (aj keď proti vetru). No a ten posledný bod mal byť náš, mali sme disk a správnu stranu, ale súper nás zatlačil v našej zóne a ani po asi piatich turnoveroch sa nám od zónovej čiary nepodarilo posunúť viac ako na pár metrov. Väčšinou sme swingovali dokonca vnútri zóny a ja som stále tŕpol že dostaneme Callahana. Na začiatku tohto bodu som si vravel že ide o všetko (už bol koniec času) a tajne som rátal presne s tým čo sa stalo — že nás tam úplne zavrú. Presne som si spomenul na Brankiho obľúbenú stratégiu a vravel som si že hneď ako sa bude dať treba hodiť po vetre long do súperovej zóny. Ale rýchlo som si to rozmyslel a povedal si že to je príliš riskantné a radšej by sme to mali zahrať na istotu. Škoda :(.

    By Bus on Mar 19, 2010

  3. Inac ked som hovoril ze zahrame to ako Discoboys, nemyslel som tym toto!

    http://gamca.sk/~bus/discoboys.png

    By Bus on Apr 8, 2010

Post a Comment