Freezbee CUP 2006 – Pilicsaba

7 September, 2008 – 21:18

Ako jeden z prvých indoor turnajov v sezóne je turnaj Freezbee cup v maďarskej Pilicsabe. Pre nás má tento turnaj jednu nevýhodu. Je to mix, čiže už pred turnajom bolo kopec problémov ako vlasne postaviť tím a kde zohnať baby do tímu. Nakoniec išla od nás Janka a doplnili nás hráčky rakúskeho tímu Winona Raiders plus ich osobní šoféri.

Cesta:

Na cestu sme sa vybrali až v sobotu ráno. Jedno auto štartovalo z Bratislavy a druhé z Pezinka cez Trnavu, kde sme vyzdvihli Romana. Autá sa stretli až na prechode v Štúrove. Samotnú Pilicsabu sme našli jednoducho, horšie to už bolo s halou. Ešte nikdy som nevidel tak usporiadanú dedinu do kopca, človek by povedal, že niet kde zablúdiť, ale my sme poctivo blúdili. Asi po pol hodinke sme halu našli. V panike sme ponáhlali prezliecť, ale nakoniec nebolo treba sa tak ponáhlať. V hale pršalo. Najskôr som si myslel, že je na streche veľa snehu a je zlá izolácia. Usporiadatelia však ozrejmili, že je to len vlhkosť, ktorá sa vyzrážala. Každopádne v hale sa nedalo hrať, voda tiekla zo stropu cícerkom. Usporiadatelia zvolali kapitánsky míting a dohodlo sa pozdržanie jednotlivých hier o dve hodinky. Najskôr som si myslel, že to nemôžu stihnúť vysušiť, ale na moje prekvapenie stihli.

Sobota hry:

V skupine máme ako číslo jedna Cheek2cheek, ďalej ako dvojka sme nasadený my, potom Wunderteam a NVNMI. Osobne som sa bál Cheek2cheek a Wunderteamu.

Rozpis nám pridelil hneď ako prvých Cheek2cheek. Pred zápasom krátka porada a s heslom “nemusíme vyhrať tento zápas aby sme vyhrali turnaj” začíname hrať. Začíname pekne zostra a budujeme si náskok. Cheek2cheek hrajú zaskočene a ja sám som prekvapený ako často chybia pod našou obranou. V strede hry začínajú pomaly doťahovať. Hra je krátka, 18 minútová a končíme za stavu 7:4 pre Outsiterz. Pre mňa veľmi príjemne prekvapenie.

Druhý zápas hráme s NVNMI. Mladý maďarský tím, outsider v našej skupine. Na počudovanie začíname nervóznejšie. Precíznosť našej hry je ta tam a po úvodných minútach e skóre 3:3. Že by tu bolo ďaľšie prekvapenie, tento krát nemilé ? Nestáva sa tak konsolidujeme našu hru a vyhrávame 6:4.

Nálada v tíme je dobrá, čaká nás už posledný zápas v skupine a to Wunderteam. Wunderteam na nás začína hrať zónovú obranu. Na posledných tréningoch sme trénovali útok práve proti zónovej obrane, tak si to aspoň môžeme vyskúšať v praxi. V tomto zápase nám vychádzajú dva krásne longy, či už v podaní Pinďa alebo Romana. Vyhrávame 7:4 a sme prvý s skupine. Vôbec som nečakával takýto priebeh.

Dostávame sa do skupiny s maďarským UFOzdom a rakúskym Spinom.

V prvej hre dostávame za súpera maďarský UFOzd. Naša posledná konfrontácia na turnaji v Ozde dopadla lepšie v prospech súpera. Samozrejme tu sme na to nehladeli a chceli sme im to odplatiť. Zápas to bol ťažký, akoby sme na nich nevedeli hrať, alebo oni na nás vedia dobre zahrať. Hlavným problémom je veľká pohyblivosť, ktorou nahrádzajú výškový handicap. Naštastie sa Ozd neopakuje a vyhrávame 9:7

Druhý zápas v skupine proti Spinu sa niesol v znamení veľkého boja. Zaspali sme trošku začiatok a Spin viedol 0:2. Tieto hry sa hrali na 25 minút, dvoj bodový náskok je cítiť. Celú hru sme pomaly doťahovali, hra bola pekná krásne momenty na oboch stranách. Stále sme ale prehrávali, v posledných sekundách hádžem overhead na Janku, tá ho chytá ale žial siréna zaznela sekundu pred tým ako ho chytila. Smola, dohráva sa len tento bod, skóre končí v náš neprospech 7:8.

Bilancia za sobotu je však slušná. Stále sme v hre o celkové víťazstvo a tak prevláda spokojnosť. Hlavne keď som videl ako Wunderteam dokázal hrať vyrovnanú hru s Upsou a prehral len o bod. Posledný sobotný zápas je medzi Hallod a Upsou. Zápas je to vyrovnaný a až v závere Upsa vyhráva o bod a máme ju v semifinálovom zápase. Viac som si prial Hallod, ale čo už.

Párty:

Večera je trošku rozporuplná. Všetko je krásne v areály školy a tak aj večeru dostávame od kuchárok, ktoré majú na starosti výživu študentov. Poviem vám nič moc to nebolo. Vačsina ludí sa ešte dotlačí niečim z domova a párty môže začať. Párty je v tej istej budove na druhom poschodí.

Zvlášnosťou tohoto turnaja je, že sa spí v študentskej ubytovni a teda na posteliach, ó aký luxus. Párty nepárty, nejak ma nechytá, diskutujeme s Marion z Winony o všetkom možnom a na moje pomery idem neskoro spať, až okolo jednej. Zajtra hráme o 12tej tak si to môžem dovoliť.

Nedeľa:

Rozcvička, chalani sú v pohode, teda až na Butyho a Vavra. Máme ale dostatok času dať aj týchto dvoch dokopy a sústrediť sa na semifinálový zápas. Priznám sa veľa si z tohoto zápasu nepamatám, iba že sme sa najskôr celkom držali, že 5 bodov dala Janka a že v kruhu maníci celkom dosť dýchali a húdli o tom ako skóre nezodpovedá vývoju zápasu. No potrápili sme ich i keď sme prehrali 6:13.

V druhom semifinále Hallod porazil Spin a tak ich tu máme znovu v boji o tretie miesto. Každý by sa im rád odplatil za tú jedinú sobotňajšiu prehru.

Začína zápas a niekto akoby nás zaklial, to sme neboli my, to bol úplne iný mančaft. Prehra 2:11, niet čo dodať, pokazený dojem, nikto nechápe čo sa stalo a kapitáni tímov sa ma udivene pýtajú čo sme robili.

Smutno sa balíme a po vyhlásení výsledkov fičíme späť. Pre úplnosť len dodám, že finále Upsa vs Hallod už nebolo také napínavé ako ich prvý vzájomný zápas na tomto turnaji a spirit získal tím Frizme zo Slovinska.

Naša zostava:
Janka, Marion, Karin, Nino, Niki, Buty, Braňo, Roman, Vavro, Keso a Pinďo

Report by Keso.

Post a Comment