Welcome To The Jungle – 2006

7 September, 2008 – 21:32

Mať každý týždeň turnaj sa zrejme nevypláca. Zistil som to hneď ako som zisťoval záujem o veľmi príjemný turnaj v rakúskom Weiz, ktorý mal tento rok podtitulok “Welcome To The Jungle”. Ako jedindý mne známy turnaj, je to indoor kde je viac ako jedno ihrisko. Niekto dal prednosť spoznávaniu dalekých krajov, niekto hormónom, stav bol žalosný. Boli sme štyria a zúfalo sme potrebovali aspoň jedného. Nakoniec sa dal namotať Mišo a bol to jeho prvý a celkom vydarený turnaj hneď po prvom tréningu. Well done.

Cesta:

Cesta pohodová, jedno auto, nasáčkovaný ako sardinky ale predsa to je len nejakých 250km z BA tak vydržíme. Do Weizu sme dorazili okolo deviatej večer, davame obligátne pivko, trosku kecáme a ideme spať.

Sobota hry:

V skupine sme po posledných úpravách nasadený ako dvojka, hned po rakúskom wunderteame. Prvý zápas hráme s neznámym amPulen, hra pohodová, postupne sa zohrávame a vyhrávame 10:5. Mišo sa celkom chytá, Pinďo spoľahlivo chytá longy, ideálne.

Ďalší zápas hráme proti talianskemu timu Canieporci. Talianske tímy nepoznáme a tak som ani nevedel, čo od nich môžeme očakávať. Na naše veľké prekvapenie zľahka si na začiatku vytvárame náskok a ten pohodovo udržujeme. Vyhrávame 8:6, poznámočka pod čiaru, veľmi spiritová hra od týchto chlapcov. Fakt som takýto spirit už dávno nevidel, chalani to hrali pre radosť.

Prichádza zápas s wunderteamom, pred zápasom nemáme veľké oči, pred týždňom v Prahe predvádzali celkom sympatickú hru tak sa ideme baviť a dobre si zahrať. Na počudovanie prvých 10 minút bolo skóre 2:1 v náš prospech. Žiaľ musím povedať, že potom som spravil pár chýb, nevyšli nám dve finálne a už sa to lámalo, konečný výsledok 4:8 vôbec nehovorí o priebehu. Sme spokojní, ideme do horného poolu a čo viac si želať.

Ako prvého súpera dostávame nášho tradičného halového súpera rakúsky spin. Začiatok zápasu máme veľmi dobrý, ako sa však zápas chýlil ku koncu, dochádzajú sily a spin pomaly doťahuje. Dokonca sa im na poslednú chvílu podarilo vyrovnať a tak máme útok. Nezaváhame a Braňo skóruje a vyhrávame 6:5. Chlapci sú dosť smutní.

Bola to posledná sobotňajšia hra a celkom nás teší bilancia.

Párty:

Večera a párty je na rovnakom mieste ako pred rokom. Igor by vedel rozprávať. Teraz usporiadatelia nič nenechávajú na náhodu a každý tím dostáva päť máp. My vieme v podstate na isto kde sa podáva večera a kde je žúrka, takže no problem.

Večera je o.k a tak ideme na žúrku. Ako to už vo weize býva tématicky zameraná žúrka je vidieť na oblečení účasníkov. Ja sa ale veľmi nehecujem a o pol 12tej padam do telocvične. Predsalen treba sa aj vyspať.

Na žúrku sa treba pýtať Braňa a Miša oni boli vraj celkom dlho.

Nedeľa:

Prvý zápas proti Winone Raiders, tá je v plnej sile a tak sa toho zápasu celkom obávam. A znovu tu mám prekvapenie, držíme s nimi krok a hráme vyrovnanú partiu, mať trošíčku štastia a aj vyhráme ale žial prehrávame o bod, 6:7 holt smolka. Škoda toho zápasu. Ďaľší súper je domáci CatchUP. No vyleteli na nás zhusta, asi fyzicky najnáročnejšia hra na turnaji. Držíme sa ale poctivo až niekam za polku, a potom 2 moje chyby a hneď je tam rozostup a ten už nedoháňame. Prehrávame 7:4. Posledný zápas mohol byť odvetou Winone za prvú prehru, ale žial nebol. Celý čas sme mali zápas pod kontrolou, Winona len na konci vyrovnala, mali sme útok a turn over, a winona turn over a my turn over a winona premenila a tak znovu potupná prehra o jeden bod 8:9. Zápas to bol ale kvalitný, veľa pekných útokov aj obrán. Hralo sa otvorene, úžasne sa nám darilo na ich zónovú obranu, proste mam z tej hry dobrý pocit, tak ako z celého turnaja.

Na doplnenie len poviem, že Upsa obhájila prvenstvo z minulého roka, kde vo finále prehrávala s Bigez 1:5 a dokázala ten zápas otočiť a nakoniec ho aj vyhrať. Finále bol proste veľmi zaujímavý zápas.

ps a skoro som zabudol na to najdôležitejšie. Vyhrali sme Spirit!!!

Naša zostava:
Mišo, Roman, Pinďo, Braňo a Keso

Report by Keso.

Post a Comment