Ultimate Vienna Winter League 2006

7 September, 2008 – 21:35

Ultimate Vienna Winter League tento rok s podtitulom Dr. Freeze a s novinkami v systéme. Prvý krát Oddi zavádza divíziu Pro, kde by sa mal hrať top ultimate a divízia open by mala byť otvorená novým tímom. Pôvodne som Outsiterz prihlásil do Pro divízie ale potom po zvažovaní som nás prehlásil do divízie Open. Moje rozhodnutie sa mi vypomstilo.

Cesta:

Organizovanie odchodu na tento turnaj bol pôrod. Ja v zahraničí na školení a v piatok každou hodinou rástol počet ľudí, ktorý sa chceli dopraviť do Viedne. Nakoniec sme to ale zvladli a tri autá vyrazili smer Viedeň.

Sobota:

Schedule bol zaujímavý. Pozerám na zoznam prihlásených tímov, na schedule a znovu na schedule a na zoznam. Snažím sa pochopiť, ktorý tím sa za ktorým pomenovaním skrýva. Dostali sme skupinu s tímami:

* C.Bronson
* W-Taschen
* Ops Heroes

Poznám podľa názvu len C.Bronson, zvyšok sú pre mňa neznáme pojmy.

Začíname prvý zápas proti W-Taschen, je to Bčko wunder teamu. Na podiv nám to dosť padá a preto je to vyrovnané. Rýchlymi give-n-go nás stále doťahujú. Nakoniec zápas dotiahneme do víťazného konca a vyhrávame 10:9. Druhý zápas hráme proti C.Bronson. S tímto tímom sme už aj prehrali a preto mám trošku rešpekt. Hrá sa nám dobre a C.Bronson sú pre nás jednoduchý skalp. Vyhrávame 15:2. Posledný zápas v skupine by mal byť ešte ľahší. Ops Heroes sú nováčikovia a odchádzajú z ihriska za stavu 15:0.

Skupina s prehľadom vyhraná pozerám koho dostaneme za súpera na prvú ostrú hru. Je to Golden Ants zo Zlatých Moraviec, slovenský rival. Hra začína ľahko, skórujeme ľahké body a tak Robo berie za stavu 7:4 pre nás oddychový čas. Odvtedy akoby nám uťalo. Osobné chyby, nepozorná hra a odrazu je to 7:8 a málo času. Pokúšame sa hru zvrátiť, ale moravce sú pri chuti a vyhrávaju 9:12. Najhoršia porážka v mojej kariere a ostáva nám už len boj o piate miesto.

Nedeľa:

Ako prvú nedelnú hru dostávame mladých UFOzd. Veľmi dobre si pamatám ako nás trápili v hale a tak mením trošku taktiku. Bude sa hrať obyčajný stack aby sme využili našu výskovú prevahu. Hrá sa nám dobre, skórujeme a vyhrávame 14:9 v pohodovom tempe.

Na posledný zápas sme si museli počkat pekné štyri hodinky a za súpera dostávame W-taschen, čiže našeho prvého súpera zo soboty. Očakávam tvrdú odvetu. Vyhrávam flip a na počudovanie si vyberám stranu po vetre, nech oni útočia proti vetru. Ako finta sa mi to celkom oplatilo, strácajú disk hneď pri zóne a my vyhrávame 1:0. Hráme s chuťou a aj napriek Romanovej nemohúcnosti chytiť disk v zóne máme v tento hre navrch. Nakoniec vyhrávame 10:06 a výsledok len dokazuje, že sme mali hrať na inom mieste.

Záver:

Je to pre mňa osobne veľké sklamanie. Jednak z úrovne tímov v Open divízii jednak z prehry s GA. Celkovo na mne turnaj nezanechal žiadny pozitívny zážitok a aj preto je report takýto krátky. V podstate nie je o čom písať. Jedna prehra piate miesto, žiadna extra hra alebo výkony. Treba sa ale poučiť a zamakať, ak zdravie dovolí tak o rok a už v Pro divízii.

Naša zostava:
Buty, Braňo, Igor, Keso, Roman, Branki, Filo, Dušan, Pinďo a Mišo

Report by Keso.

Post a Comment