Chrasť 2006

7 September, 2008 – 21:39

Na prvý reálny outdoor turnaj, rozumej na normálne ihrisko a trávu, som sa veľmi tešil. Mal to byť turnaj pohodový, bez zbytočných stresov a ideálny na zaučenie nováčikov. Prihlásili sme sa na už 10ty ročník turnaja v Chrasti, ktorý organizovali Terrible Monkeys. Účasť tímov celkom slušná, pozbieralo sa 15 tímov plus Pick-UP. Len náš tím a Four Fingers sme boli zahraničný účasníci turnaja.
Ako som vravel turnaj ideálny pre nováčikov a naozaj sme dvoch nováčikov prehovorili aby s nami išli a dúfam, že to rozhodnutie neľutujú.

Cesta:

Cesta pohodová, ani si nepamatám kedy som nemusel šoférovať na turnaj. Komfortne v troch autách sme sa dopravili do relatívne vzdialenejšej Chrasti pri Chrudimi. Tradíciu aspoň jeden krát sa otáčať sme zachovali, keď sme sa zakecali a nedávali pozor na dialnici a zišli z nej o jeden exit skôr ako bolo treba.
Na ihrisko sme dorazili približne o jedenástej hodine, rýchlo sme rozbalili stany a šup na pivko. Po par pivkách, diskusii sa väčšina uložila k spánku.

Sobota hry:

Tímy sú rozdelené do štyroch skupín po štyry tímy. V skupine máme Prague Devils B, 3SB a Pískovište. PD a Piskovište pre nás neznamenajú žiadnu hrozbu ale s 3SB sme sa už pár krát potrápili. Ale poďme na to pekne po poriadku.

Prvý zápas je proti PD B, kľudná hra PD viac krát chybí a my s prehľadom skórujeme a udržujeme si dobrý náskok. Ideálny súper na prvý zápas a na skúšanie našej novej útočnej taktiky. Nový hráči sa tiež ukazujú v dobrom svetle.

Druhý zápas hráme proti už spomenutým 3SB. Hra sa odvíja podla predpokladov. Je to tesné a dokonca mierne prehrávame. Pomaly sa dostávame do tempa, vo veľmi dobrom svetle sa ukazuje Tinka a vyrovnávame. Začíname viac zaberať v obrane, súper chybuje a my získavame pocit istoty a nadváhu v hre. Koniec je už v pokojnejšom tempe a výhra je naša.

Posledný zápas v skupine hráme 6 na 6 na vedlajšom ihrisku proti začínajúcemu tímu z Písku Pískovište. Bolo len otázkou času kedy Mára z FF rozbehne nejaký tím a mieste svojho bydliska. Hra nevyzerá dobre, nevieme sa prinútiť hrať koncetrovane ale napriek tomu vysoká výhra. Chlapcov ešte len čakajú výsledky na ultimate scéne.

Vyhrávame skupinu a čaká nás porazený z duelu PD vs FF. FF aj napriek mohutnému finišu v závere prehrávaju o bod a tak sa máme na čo tešiť v našom poslednom sobotňajšom zápase.
Vyhrávam flip, ideme do útoku. Nacvičená situácia ale žiaľ vietrík petrik jemne podfukuje disk a ja dropujem, no to je úvod. Celé je to z našej strany nervózne. Drop za dropom, padá nám to pri finálnych prihrávkach a to samozrejme tím formátu FF kruto trestá. Ani sme sa nenazdali a je to 1:5. Beriem time-out trošku sa ukľudňuje hra disky prestávajú padať a na hru sa dá pozerať. Vynikajúco hrá Tina a ako nováčik pár krát skóruje a má dobré nábehy. Zrovnávame hru, skóre nie. Na to je FF veľmi skúsený tím. Prehrávame ale konečný dojem zo zápasu nie je negatívny. Vidím tam posun.

Sprcha klasika studena, ale s tým sme rátali. Vecera nie je v popladkoch ale je zorganizovana za 50Kc v sokolovne. Trošku im to trvalo ale nakoniec sme sa najedli. Ja mam tak vypálené že hneď po príchode na ihrisko idem spať.

Nedeľa:

Prvý zápas máme veľmi pekne až o 11tej proti PD. Nemáme čo stratiť a prvý bod hráme vynikajúco, priam učebnicovo a potom akoby uťal. Znovu to isté ako pri FF. Padajú nám finálne prihrávky a súper si vybudoval náskok. Hra vôbec nevyzerá tak presvečivo v prospech PD ako výsledok. Bolo nám to potvrdené aj v kruhu, že aj napriek vysokému skóre hra bola náročná aj pre nich a nikto nič nedostal zadarmo. Sumár, prehrávame, hráme zo žltou zimnicou o piate miesto.

Zápas o piate začíname v pohode, až priveľkej. Po chvilke hry je to 2:4 a kúsok neskor 2:7! Neviem prečo ale stále som mal dojem, že tento zápas vyhráme. Pomaly sme začínali doťahovať náskok. Zimnici pre zmenu začínali dochádzať sily. Doťahujeme na 8:9 a hra začína byť veľmi zaujímavá. Doťahujeme na 9:9 a prvý krát vedieme 10:9 a teraz je to už vyrovnané. Každý si drží svoj útok a je tu koniec času, my máme útok. Ja dávam dlhú na Brankiho, ten ju famóznym lay-outom chytá ale vraj mimo ihriska. Súper ale hlási faul na Brankiho, nebránime sa rozohrávame z pred zóny, skórujeme a vyhrávame. Piate miesto je po ťažkom zápase naše.

Finále si zahrali PD proti FF, veľmi pekný ultimate s množstvom krásnych akcii a hralo sa naozaj vo vysokom tempe. Nakoniec boli znovu úspešnejší PD a o bod porazili FF. Veľmi dobrým výkonom sa prezentoval Dublin, ktorý si trúfal aj na dlhé a náročné hody a jeho sebavedomie bolo na mieste.
Boj o tretie miesto bol medzi P7 a TM. Tento zápas som nevidel a o to viac som sa čudoval keď som počul výsledok. P7 porazila TM.

Naša zostava:
Tina, Miťo, Pinďo, Braňo, Branki, Dušan, Jožko, Keso a Buty

Post a Comment