Frisbeercup 2010 – Open

11 May, 2010 – 13:14

Na FrisbeerCupe 2010, tradičnom turnaji ukončujúcom halovú sezónu organizovanom Prague Devils (alebo Pédéčkami), mali naše farby hájiť dva tímy, pro a open. Pro sa chcelo pokúsiť o útok na víťazstvo, čo sa napokon aj podarilo, open prišlo zberať skúsenosti a chcelo prekvapiť. Keďže niekoľko hráčov open bohužiaľ vypadlo tesne pred turnajom a do Prahy ich cestovalo len šesť (Lucka, Dada, Poli, Bus, MišoK a Spišo), nechal som sa počas cesty ukecať a sľúbil som, že im trochu pomôžem a budem hrať za oba tímy. Tento report teda bude primárne o účinkovaní open tímu a porovnaní oboch výberov. Cestu pro tímu za titulom už pekne zhrnul Pinďo.

Podľa rozpisu sa hrala skupina, v ktorej účinkovalo open doobeda a skupina s pro až poobede. Keďže však šoféri boli výlučne z pro, museli sme ja, Joey a Keso priviesť opeňákov už v piatok večer. Nemám rád cestovanie za tmy v daždi a navyše môj oceľový tátoš postráda všemožné technické vymoženosti, ale našťastie cesta prebehla v pohode. Chvíľu sme šaškovali pri bráne školy, kým nás pustili s autami do dvora, ale potom sme už mohli zložiť svoje staré a mladé kosti do maličkej telocvične. Trochu sme si hádzali v druhej maličkej telocvični a potom sme sa už zodpovedne pripravovali na turnaj, teda sme zaľahli 🙂

Ráno sa open zostava už v predstihu pred prvým zápasom vybrala ku hracej hale, ktorá nebola “čo by kameňom dohodil”, ale dalo sa to zvládnuť aj pešo. Hala nás pozitívne prekvapila, veľmi pekná relatívne nová s malou ale úplne dostačujúcou tribúnou a už sme sa tešili, ako to niekomu natrieme. Teda v zápase, lebo rožky sme natierať nemohli, nejak meškali. Tak sme to natreli aspoň chlebu.

Prvý zápas a poľský tím Furious Goats. Nedávno vyhrali turnaj v Drážďanoch, neboli to teda zrejme žiadne béčka. Mali tiež zo dve baby a začali podobne zaspato ako my. Kopili sme chyby, nepresné nahrávky, zmätočné pobehovanie miesto nábehov, zatváranie priestoru a tak podobne. Poliaci sa postupne trochu zlepšili a to im úplne stačilo na pohodové víťazstvo 10:6. Veľká škoda, pretože toto bol ich jednoznačne najslabší zápas a mohli sme to využiť.

Druhý zápas a proti nám sa postavili domáci PD. Začiatok bol zase dosť rozháraný, chyby na oboch stranách, no držali sme so súperom krok. Za stavu 2:2 sa to ťahalo fakt nekonečne dlho, oba tímy boli nedočkavé. Bohužiaľ napriek niekoľkým dobrým obranám sa nám nepodarilo bod premeniť, aj sme to dokázali, ale nejaký call nás vrátil pred zónu a tam sme to zahodili. Psychicky sme išli dole, PDčka nás zrazu bez problémov zatlačili a porazili 10:4.

Cez pauzu sme si sadli, rozoberali príčiny, hľadali novú taktiku. Ale ako to už býva, jedna vec sa dohodne, niečo iné sa hrá. Zápas proti Zimnici, kde okrem Áji hrali skoro samí juniori, bol úplne zúfalý. Takmer vždy boli pri disku skôr ako my, nevedeli sme si poriadne nahrať viac krát za sebou. Rozobrali nás ako lego, nedokázali sme dvihnúť hlavy a viac zabojovať. Veľmi podobné to bolo aj proti Discoboys, mladí Rakúšania nás poľahky zdolali 12:4, nevedeli sme vôbec, čo na nich.

Štyri zápasy a štyri jasné prehry, to sa nerozdýchava ľahko. Poli si to bral asi najviac, možno až príliš, no jedno to nebolo nikomu. Čakal nás posledný super v skupine, Pražská Sedma. Podľa Xaa sú to síce “zoufalci”, ale ja mám tento tím veľmi rád, sú mi proste sympatickí. Mám rád takéto kvázi mixové tímy, P7 pekne hrajú a aj mne sa proti nim dobre hrá, sú dobra partia a baby sa stale usmievajú 😉 Už podľa predchádzajúcich výsledkov to vyzeralo, že keď konečne dobre zahráme, nemusíme odchádzať naprázdno. Naozaj sme sa snažili, makali sme naplno, občas stála pri nás aj trochu šťastena a asi v polovici zápasu sme vyhrávali. Nanešťastie, pár chýb a super začal otáčať. Tesne pred koncom Bus povedal hop alebo trop, prehrávame o dva body a čas je skoro na konci. Dohodli sme sa, že mu to rovno z pullu hodím na dlhú do zóny. Vyšlo to perfektne, pull nebol ťažký, Bus vyšprintoval a podarilo sa mi hodiť mu pekný forehandový long. Skoro roztrhol ochrannú sieť za ihriskom, ale vyšlo to. Stále sme však prehrávali o bod a siréna ohlásila koniec času, posledný bod. Hoci sme sa snažili, ako sa len dalo, Sedme sa neroztriasli kolená a bod premenili, čo znamenalo, že na druhý deň budeme hrať cross-game o 9.-12. miesto proti FUJom.

Pre open teda hrací deň skončil, mňa ešte čakalo päť zápasov s pro. Keso sa mi smial, že som najskôr hovoril, že budem hrať s open len trochu, ale veď to sa nedá, najmä keď sa nedarí, aby sa človek šetril. Horšia bola poznačená psychika po piatich prehrách. To sa však veľmi rýchlo upravilo, keď sme s pro rozdrvili Sesquidistus a ďalšie zápasy potom už boli úplná pohoda. Reálne sme v ten deň nemali naozaj silného súpera, možno s výnimkou Monkeys, ktorí hrýzli, ale napokon nám ani oni nedokázali klásť výrazný odpor. Po desiatich zápasov som sa cítil oveľa lepšie ako po piatich, ešte by som si zahral ďalšie. Čo ma mrzelo, bolo, že som nedokázal s open hrať tak ako s pro, respektíve, že krivka môjho výkonu bola taká ako celého tímu. Keď hral celý pro tím výborne, aj mne sa darilo, keď to nešlo v open, ani ja som nedokázal potiahnúť tím. A nedarilo sa to ani ďalším skúsenejším, Busovi a Dade. Chce to zrejme veľmi veľa skúseností a psychickej odolnosti, aby človek dvihol zástavu, keď sa nedarí.

Večer bol taký pokojný, večera a nejaké to pivko alebo nealko v jednej krčmičke a potom sme sa vybrali do spacích telocviční, na Beer Race sa moc nikto necítil. Keď sme chvíľu pokecali, Keso nám tak otcovsky zatrhol partičku Citadely (alebo pre niektorých Cintadely :), lebo na druhý deň nás čakajú náročné zápasy. Dobre, dobre, tak ideme spať.

Nedeľné ráno a zápas proti FUJom. Keďže viacerí z nich zabudli na zmenu času a cestujúc z domu to nestíhali, nastúpili sme proti oklieštenej zostave, ktorej miesto Vojtu velil tentokrát “požičaný” Héřa z PDčiek. Bolo celkom slušne cítiť ako večer žúroval 😀 Všetko nám hralo do karát a po počiatočnom oťukávaní sme sa pustili do súpera bez rešpektu a získali náskok asi 7:3. A potom prišlo čo? Klasické ukolísanie, hádzanie blbostí, dojem, že nám to samé spadne do lona. Ako náš náskok skresávali, snažili sme sa s Busom tlačiť, aby sme hrali sústredene, no akosi to nešlo. Zobrali sme aj time out a dohodli sa, že nehádžeme dlhé, vieme si to posunúť nakrátko a máme aj fyzickú prevahu. Keď však jeden spoluhráč hneď po time oute hodil nepodarenú dlhú a na moju otázku, čo si odniesol z toho time outu, nevedel odpovedať, obchádzal ma infarkt myokardu. Záver nám bohužiaľ ušiel pomedzi prsty, na to, ako nás vyškolila tá trochu mohutnejšia, ale zato veľmi šikovná a mrštná kočka z FUJov, si spomínam doteraz. Dala posledné dva body a nám ostali po prehre 9:10 oči pre plač…

Na posledný zápas si už takmer vôbec nespomínam. Nastúpili sme proti Sedme s odhodlaním vrátiť im včerajšiu prehru a vyhnúť sa poslednému miestu. Boli sme však zrejme trochu premotivovaní a Sedma sa dokázala lepšie koncentrovať. Ja som už hral menej, šetril som sa trochu na finále s pro a navyše, ak to mal open vyhrať, tak nech to dokážu sami. Výsledok už neviem, ale bola to jasná prehra. Škoda, v plnej nahote sa nám však ukázalo, čo nám chýba v open chýba, aby sme mohli konkurovať lepším tímom. Je pravda, že väčšina súperov bola oveľa zohranejšia, ale to nič nemení na tom, že sme podávali nevyrovnané výkony a často sa zníženou koncentráciou a zbrklosťou oberali o šancu na lepšie výsledky. Snáď to bola aspoň dobrá škola na záver halovej sezóny.

S pro tímom sme potom s prehľadom porazili vo finále oslabené PDčka, čo bola pre mňa asi najlepšia náplasť na neúspešné ťaženie s open, keďže som konečne bol súčasťou víťazného tímu na turnaji. Ale ako povedal Bus, bola to taktika, my sme všetky tie ostatné tímy obkľúčili 😉

M€$I

  1. 26 Responses to “Frisbeercup 2010 – Open”

  2. pekny report Mesi… ja stale neviem preco to tak lamime tie turnaje..aj teraz tato chrast. akoze vseobecna vyhovorka o tom ze sme neskuseni a musime vela hrat podla mna nefunguje, lebo su timy kde su rovnako sluzobne stari hraci ktore proste vyhravaju. neviem ci je to tym ze je nas vela a tym padom sa nepozname poriadne kto ako hra alebo tym ze mame malo motivacie a koncentracie len proste nieco treba zmenit… problem je v tom ze neviem co… ale tak budeme skusat :-))

    By polik on May 11, 2010

  3. Poli, na tomto turnaji boli s výnimkou Chlupatej šachovnice všetci súperi priemerne skúsenejší ako náš tím. Ale to samozrejme nie je výhovorka, máš pravdu, že v športe môžu vyhrávať aj menej skúsení a mali by sme pracovať na tom, aby sme to boli my. Myslím, že by pomohla špeciálna psychologická príprava (žiadne šarlatánstva, len pozitívne myslenie, vytýčenie si cieľov a koncentrácia na ne). Skúsime niečo vymyslieť, už na tom pracujem 😉

    By M€$I on May 12, 2010

  4. Vyhry nikdy neprichadzaju zadarmo. Niekedy trva roky, kym tim zacne vyhravat, presvedcili sa tom v minulosti aj mental a outsiterz. Jednoducho treba vela trpezlivosti. Ono sa to zda, ze chyba malo, ze tie vitazstva su uz na dosah, casto je to vsak len klam. totiz aj ked vas tim prida a zlepsi hru, skusenejsi super dokaze v pripade potreby tiez este viac zabrat. Cesta k vitazstvam je jednoducha – vela hadzat a chytat disk (podla moznosti kazdy den a to aj vo vetre a dazdi) a vela behat a budovat kondicku. Ta zohratost je len jeden z faktorov, aj ked samozrejme dolezity.
    No a potom, ak budete poriadne trenovat, casom urcite pridu aj uspechy, to sa uz v minulosti velakrat potvrdilo. Drzim vam palce.

    By riso on May 12, 2010

  5. Ja by som sa tiez rad pridal do diskusie. Dal by som za pravdu Risovi, aj ked samozrejme nic sa nespravi samo a vzdy sa treba pokusat nieco zlepsit. Co je fakt u vsetkych outsiterov je ze malo hadzeme a je to na ihrisku citit. Bohuzial ja, Keso, Pindo a ostatny starsi pracujuci hraci nemaju tolko casu chodit do parku a hadzat kazdy den. Verte tom ze ja osobne som si zo zaciatku mojej karieri hadzal kazdy den v Medickej cca 2 – 3 roky. V priemere viac ako 2 hodiny denne. Hadzanie je vec co si treba fakt nahadzat. To sa s kondickov, ktoru ked sa snazite viete natrenovat za pol roka neda ani porovnat. Hlavne je nestratit zapal pre hru a vysledky urcite niekedy pridu. To zarucujem :))

    By Branki on May 12, 2010

  6. Máte pravdu, schopnosti a skúsenosti sa získavajú len a len tréningom a hrou. Ale stojím si za tým, že je tu aj psychická stránka, dobrá psychika môže rozhodnúť o tom, že tím sa nezosype, keď sa mu prestane dariť, ale naopak, vyburcuje sa k lepšiemu výkonu. Nejdu tu o to, aby mladí Outsiteri porážali skúsené tímy, ale aby sa vedeli vyhecovať na podobných alebo trochu silnejších protihráčov 🙂

    By M€$I on May 12, 2010

  7. No Mesi, ja vidím problém s Openom v tom, že väčšine stačí si trošku zahrať a je im, až na par výnimiek, jedno či vyhrajú alebo prehrajú.
    To je moje pozorovanie z BoUL a budeme sa to snažiť odstrániť, teda ak ludia v open to budú chcieť.

    By Keso on May 13, 2010

  8. potvrdzujem, ze takuto myslienku som pocul aj zvnutra nasho open timu, a podla mna je to divne. neviem ako zvysok, ale ja vzdy, ked nieco robim tak chcem byt najlepsi. otazka je potom, ze co som ochotny pre to obetovat (co uz nie vzdy byva vela). uznavam, ze je divne od niecoho comu som nevenoval ziadne usilie ocakvat, ze budem najlepsi, ale divnejsie je necakat nic od niecoho comu usilie venujem.

    By polik on May 14, 2010

  9. Podľa mňa je to úplne prirodzené. Hrubé delenie na pro a open je v tomto prípade nedostatočné, aj medzi open sú ľudia s rôznym pohľadom na frisbee a ambíciami. Takí, čo by sa radi čo najskôr dostali do pro, takí, čo chcú byť open, ale keď sa hrá zápas, makajú, takí, čo chcú vyhrať, ale nemienia sa pretrhnúť a takí, čo to berú úplne lážo-plážo, chcú si hlavne zahrať. A taká nehomogénna skupina to má veľmi ťažké, neviem, či snaha tlačiť ich k do tých prvých dvoch skupín nenerazí na odpor a nebude v konečnom dôsledku kontraproduktívna… Keby bolo ľudí, čo chcú hrať BoUL a podobné súťaže v budúcnosti dostatok, malo by zmysel postaviť až tri tímy, pro, open-snaživci a open-úplný fun tím.

    By M€$I on May 14, 2010

  10. ale ved toto je predsa normalny prirodzeny vyvoj. Tymto si slovenske ultimate uz davno preslo, a preto aj mame v bratislave niekolko roznych timov. V poslednych rokoch sa tu vzila taka predstava, ze ak zacnem hrat s nejakym timom potom som voci tomu timu do smrti zodpovedny a nemozem ho opustit. Tak to ale predsa nie je. Viacero ludi zmenilo tim a ludia sa na to stale cudne pozeraju. Pri tom na to nie je dovod. Cielom by prave naopak malo byt to, aby v Bratislave existovala cela skala timov, ktore hraju na roznych urovniach, od kompetetivnych timov, po totalne fun timy. Vsade v zahranici, kde som kedy bol, to bola uplne normalna vec, len v Bratislave mnohi chapu existujucu strukturu klubov ako nieco totalne posvatne, s cim sa nesmie nic robit. Takze: ak mate v time Outsiterz snazivcov v time OPEN, ktori chcu hrat lepsie ultimate a nie su spokojni s urovnou hry ich timu a chcu sa zlepsovat, mate niekolko moznosti: vybojujte si miesto v Pro time, prejdite do ineho klubu, kde miesto dostanete, alebo si zalozte vlastny klub. No a ti, co hraju len fun ale kompetetivne, sa pokojne mozu pridat k Discreditom v Sade JK. Moznosti je strasne vela. Mimochodom, aj Outsiterz vznikli iba odstiepenim z ineho klubu, ak sa nemylim. Takisto nikde nie je napisane, ze na turnaje maju vzdy cestovat len klubove timy. Na turnaj sa casto moze prihlasit akykolvek tim, staci, ked oslovite par ludi, s ktorymi chcete hrat a idete na turnaj, a mozete hrat ako chcete, ci uz fun, alebo kompetetivne. Necakajte, ze vzdy za vas nieco urobi vedenie, budte inciativni sami. Len tak bude tento sport pre vas taky, ako ho chcete vy sami.

    By riso on May 14, 2010

  11. neviem, či toto bude len môj názor, ale možností na prechod k inému tímu je mizivo málo (len poznámka – ja to iba komentujem, s tým, v ktorom tíme som, som maximálne spokojný).

    môžeš ísť buď k huličom, čo sa mi nepozdáva ani trochu. potom môžeš ísť k hádavému, chlastavému a často aj vulgárnemu tímu, ktorý navyše trpí značnou (dez)organizáciou (bola to pre mňa iba fáma, ale ako mi teraz začali chodiť nejaké mejly, tak už sa mi to potvrdilo). ďalšia možnosť je živoriaci tím, ktorí má málo hráčov, málo treningov a ledva sa nazbierajú na turnaj 5 na 5. jediná rozumná možnosť, ktorú vidím, je dochádzať do Trnavy.

    mimochodom, je to už dosť off topic “Frisbeercup 2010 – Open”. snáď ma za tento diskusný príspevok nikto nezbije.

    By škrečok on May 16, 2010

  12. skrecok toto bolo podla mna dost nespiritove. ktovie co by basnik povedal nasom open time, ten si nejako nezhodnotil…

    By polik on May 16, 2010

  13. Naprosto se Škrečkem souhlasím. 2polik: Říkat pravdu mi přijde spiritový dostatečně.

    By Xao on May 16, 2010

  14. Škrečok ja ťa zbijem že ešte nie je report z Londýna! 😀

    By Dan on May 16, 2010

  15. Dan radšej čuš a píš 😉

    By škrečok on May 16, 2010

  16. Škrečok, Xao: Pravda môže byť objektívna alebo subjektívna, do druhého prípadu spadá aj účelové používanie argumentov. Rovnako by niekto mohol napísať, že Outsiterz sú nudný homogénny klub, ktorého hráči sa nevedia zabávať a kde jednotlivcov zväzuje tímová taktika. Tak to môže vidieť niekto z vonku. Je to podľa vás tak? Cením si vašu úprimnosť, ale nesúhlasím, že by práve tieto spomenuté mínusy bratislavských tímov (navyše dosť účelovo podané) mali odstrašovať všetkých iných hráčov.

    Rišo: Neviem, odkiaľ máš, že je tu taká vžitá predstava. Komu sa niečo naozaj nepáči, respektíve túži po zmene, môže pokojne spraviť to, čo Maťo Skrášek. Trénuje už viac so Škorpíkmi, baví ho to a je spokojný. Ale príde aj na náš tréning a ide aj s nami na turnaj a nemyslím, že by mu niekto seriózne vyčítal, čo spravil. Stále ho berieme ako kamaráta a spoluhráča. Ide o to, že ľudia často nechcú meniť zabehanú štruktúru, kde za nich niekto iný spraví množstvo vecí a im stačí chodiť na tréningy a turnaje. V prepracovanom vedení a tímovej organizácií sú Outsiteri vďaka Kesovi, Brankimu a ďalším na tom nepochybne veľmi dobre. Nikomu sa zrejme nezdá, že by ho zaradenie do open tímu tak brzdilo, že by chcel zmeniť tím respektíve zakladať nový a vziať si na plecia všetky tie veci.

    By Mesi on May 16, 2010

  17. Mesi prosimtě bereš to moc vážně, mně se akorát líbilo Škrečkovo zhodnocení. Už jenom kvůli tomu, že když jsem se stěhoval, tak jsem se rozhodoval mezi mentalem a outsiterz. Nebylo to tak těžký, vzhledem k tomu, že mental skoro netrénuje, a jezdí na polovinu turnajů co outsiterz. Jde o point of view, když chceš hrát hodně a na vysoký úrovni, tak nemáš na výběr.

    By Xao on May 16, 2010

  18. akože mesi ja nie som spravodajská televízia aby som sa snažil o vyváženosť a objektívnosť mojich názorov 😛 proste takto to vidím ja (a zdá sa že aj Xao :)).

    By škrečok on May 16, 2010

  19. Xao, už si si mohol zvyknúť, že ja beriem veci vážnejšie ako väčšina ostatných 😉
    Škrečok, chápem, čo je skryté za tým, čo si povedal, ale vyznelo to dosť sprosto, ako keby tí ostatní boli “zoufalci”. Keby som bol v niektorom z tých klubov a nepoznal ťa, tak by som si o tebe pomyslel, že si namyslený chudák. Toľko moja úprimnosť 🙂

    By Mesi on May 16, 2010

  20. toto je asi nedorozumenie, ved ja som len pisal, ze ak je niekto nespokojny, ma viacero moznosti. Dolezite na tom je to, ze cestou k odstraneniu nespokojnosti je vlastna aktivita, ci uz prestup inam, zalozenie vlastneho timu alebo nieco uplne ine, podla osobneho vyberu. Myslim, ze moznosti v Bratislave je uz naozaj dost. Ja len upozornujem na to, ze moznosti je viac, ako len byt nespokojny (ak niekto nahodou je). Ved uz aj dnes je tim outsiterz vlastne zlozeny z dvoch pomerne nezavislych timov.

    Co sa tyka zhodnotenia situacie Skreckom, k veci by som sa nerad vyjadroval, podla mna mas velmi malo informacii na to, aby si vedel veci zhodnodit (predpokladam, ze napr. o time Discredit vlastne nevies takmer nic). Trochu mi to pripomina nazory niektorych napr. politikov o ciganoch, madaroch, zidoch, futbalistoch, ci zahorakoch. Tiez uz niekedy nejakych videli a vela o nich poculi, ale strasne malo rozumeju tomu, o co naozaj ide. Mimochodom, aj tim Outsiterz by si mal zacat davat pozor na chlastavost, vyrazne sa to (minimalne u jednotlivcov) zhorsuje a vobec ma to netesi.

    By riso on May 16, 2010

  21. skreckovi sa dobre hodnoti z top timu zvysok sveta, ale co by povedal na open tim, kde motivacia niektorych hracov obcas klesa k nule, kde nema kto povedat rozhodne slovo, ze ja som kapitan a bude to takto, kde nas (rozmyslal som ci to napisem alebo nie…) nema poriadne kto trenovat (aby bolo jasne ja velmi ocenujem pracu ludi, ktori to robia a urcite by som to lepsie nevedel, ale ak si keso najde cas tak vidno rozdiel…). na druhej strane sa velmi necudujem, ze to nevedie nikto z top timu, lebo vzhladom na tu motivaciu by to asi ani mna nebavilo.(prides nam dat zopar treningov skrecok? xao?

    otazka pomimo: ako je mozne, ze tim ktory v podstate netrenuje pravidelne poraza nas super mega giga genialny tim. (som rad ze na winterlige to bolo opacne, vidno ze sa to hybe spravnym smerom, ale nezda sa mi ze by mental netrenoval.)

    tot moj pohlad, mozno je moje spravodajstvo nevyvazene ale nemyslim ze viac ako skreckovo…

    By polik on May 17, 2010

  22. 2riso: o kurde
    2polik: Ano, mental je lepší tým, jestli to je to, co chceš slyšet. Ale pokud budou takhle pasivní, tak, jak sis sám odpověděl, by se to mělo brzo změnit.
    2Škrečok: high five!

    By Xao on May 17, 2010

  23. este som o tom chvilu vecer rozmyslal a snazil sa prist na to, preco tomu skreckovmu komentaru vobec nerozumiem. tu je odpoved.

    ja mam v skutocnosti uplne opacny problem ako skrecok, ci xao. Na kazdom z tych timov vidim nieco zaujimave a strasne rad by som so vsetkymi tymi timami casto hraval. Kazdy z nich ma v sebe nieco osobite, co sa mi na nich naozaj paci. Vsade mam kamaratov, s ktorymi by som rad travil viac casu. Zial, casu je len konecne vela a neda sa to vsetko stihat. Mal som vsak to stastie, ze za tych par rokov, co hram, som mohol hrat na turnajoch so vsetkymi z nich, s mentalom, outsitermi, skorpionmi, ci chvilu na manic mineri aj s discreditom. Kazda ta skusenost bola vynimocna, ako herne, tak ludsky. Kedze ludia su rozni aj v ramci jednotlivych timov, viem si velmi dobre predstavit, ze by si niektori dobre rozumeli s ludmi v inych timoch. Zmeny v zlozeniach timov na slovensku su vsak extremne zriedkave, za poslednych pat rokov registrujem tak maximalne styri. Taktiez za ten cas nevznikol ziaden novy klub, co tiez v historii nema obdobu, najma na pozadi masivneho rastu mimo bratislavy, ci dokonca poctu hracov v bratislave.

    Skoda, ze vela ludi v zivote nehralo za iny tim ako za svoj jediny. Ja si nieco take ani neviem predstavit. Zial, tiez sa ukazalo, ze snaha o pochopenie situacie druhych je u niektorych diskuterov velmi nizka. Skoda.

    Napokon, Skrecok, vies ty vobec preco hras za tim Outsiterz? Preco si zacal hrat prave s nimi? Lebo mne sa zda, ze si pokojne teraz mohol stat na opacnej strane. Skus sa na to niekoho opytat.

    By riso on May 17, 2010

  24. Na uzavretie tejto diskusie asi len tolko, ze ziadna objektivna pravda neexistuje, zbytocne ju tu nejak hladat. Je len kopec roznych moznosti a pohladov a kazdy ma moznost si nieco z toho vybrat. Ano, sme svedkami toho, ze potom k tomu prida nejaku kvazi obhajobu, tiez vsak len povyberane moznosti, ktore zapadaju do toho, co potrebuje/chce/comu priklada dolezitost, vola to pravdou, niekto s nim bude suhlasit a niekto nie a takto to moze ist do nekonecna. Kazdy si vybera, vo vsetkom….

    By Kaja on May 17, 2010

  25. 2kaja: tak pravil velky strazce!!!

    By cyr0 on May 17, 2010

  26. 2Rišo: ja si ten splav veľmi dobre pamätám, keď ste mňa, Ondra, Ajku a Zusku “ukecávali” spolu s Katkou na ultimate. potom v jeseni som sa bol pozrieť na jednom mentalovom tréningu, odkiaľ si pamätám iba to, že si dosť nadávali a nepáčilo sa mi to (ani som sa tam neprezliekol). a potom som sa bol pozrieť aj na jednom outsiterskom tréningu, odkiaľ si pamätám iba to, že ich bolo málo pomaly aj na hotbox a behali sme dokola ihriska a preskakovali sa a bola to sranda. nuž, čo si len vyberiem…

    tým chcem povedať len toľko, že ozaj som nemohol stáť na druhej strane, lebo to by som s tým po dvoch týždňoch sekol. takže ja dobre viem, za koho hrám a nepotrebujem sa na to niekoho pýtať…

    2Xao: high five!

    By škrečok on May 17, 2010

  27. [offtopic]
    This-is-FLAME WAAAAAAAAAAR!!!
    [/offtopic]
    Kaja objektivna pravda existuje to len cisto racionalny ludia ktory by s nou suhlasili neexistuju 🙂

    By Spiso on May 17, 2010

Post a Comment