1.CEL-Kimle-2006

7 September, 2008 – 21:46

Prvé kolo CEL

Prvé kolo CEL , úplne iný systém v bodovaní, šanca na postup na turnaj do Norimbergu. CEL sa stala základom pre EUCS.
EUCS si zobralo za vzor americké nationals kde sú USA a Kanada rozdelené do regionov a potom z jednotlivých regionov postupujú najlepsie tímy na kvalifikacné turnaje. Nakoniec je jedna veľká mastenica a vzíde z toho majster USA a Kanady.

Čo bolo mojím nepríjemným prekvapením je počet tímov, ktorý sa zúčasnil na prvom kole. Ďesať open tímov a dva ženské. Neviem, či to bolo dané skúškovým alebo celkovým nezáujmom. Napríklad, v divízii open sa neprezentoval ani jeden čisto český tím. Vyzerá to tak, že každý chce hrať za FF a PD tým ze Tomášek hrá za Clapham nemá veľké CEL nádeje.

Takže kto vlastne prišiel? Rozdelenie do skupín bolo nasledovné:
Skupina A: BigEZ1, Four Fingers 2, WunderTeam, Hallodigaz-e?, Frizmi
Skupina B: Four Fingerz 1, BigEZ2, Outsiterz, CatchUP, LOL

sobota:

Kimle je tu za rohom a tak na turnaj ideme až v sobotu. Žiaľ už piatkový večer mal dosah na našu zostavu. Vavro pri chôdzi na chodníku neštastne našlapol a zlomený malíček na nohe akurat v cyste, doba liečenia minimálne 5 týždňov. V poslednej dobe sa nám stáva, že sa nám hráči vyradia ešte deň pred turnajom. Asi budem musieť zaradiť do tréningu nejaké špecialne prvky.

Cesta je o.k, každý bol v Kimle aspoň raz ale aj napriek tomu sa jedno auto cestou stratilo. Nebudem komentovať, nebol som to ja :-).
Prídeme do Kimle a na ihrisku je nejak podozrivo kľud. O pár minút sa majú hrať prvé hry a nikde nikoho. Idem zistiť čo sa deje. Tak prvé hry sa budú hrať v susednej dedine. V piatok domáci zistili, že musia odohrať doma jeden futbalový zápas. Tak sadáme do aut a ideme do vedľajšej dediny. Ihrisko trošku menšie a nerovnomerne pokosené resp. kusky pokosené a kúsky nie. Ale celkom sa dá.

Prvá hra je proti FF1. Na poslednom tréningu sme ich dokázali potrápiť ale tu sme znovu zakríknutý. Ani neviem ako a prehrávame rozdielom troch bodov. V polovičke zápasu sa chytáme a už je to 1:1 na útoky. FF1 to samozrejme stačí, konečný výsledok 10:5 pre FF1 nie je nič príjemné ale ani tragické. Ideme ďalej.

Druhú hru hráme proti rakúskemu CatchUP. Očakávam veľmy vyrovnaný zápas. Naposledy sme s nimi prehrali na indoor turnaji vo Weizi. Indoor je indoor a outdoor je úplne iný ultimate. Nastupujeme odhodlane, tempo zápasu je veľmi vysoké. V útoku hráme obyčajný stack s jemnou modifikáciou a obranu tvrdo “v ľavo”. CatchUP útočí variantou izolated, kde je jeden dôležitý hráč v strede ihriska a cez neho ide všetko. Skúšame ho pokryť, ale veľmi sa nám to nedarí. Hra je vyrovnaná, oba tímy si držia útok. Potom pre mňa nepochopitelne CatchUp berie time-out. Usudzujeme že nestíhajú hrať v tak vysokom tempe. Rýchly pohľad na chalanov mi povedal, že teraz je tá šanca sa trhnúť. Vyzeráme dobre a snažíme sa ešte viac pritlačit v obrane a udržať si efektívny útok. Taktika sa oplatila. CatchUP naozaj fyzicky odchádzal, akoby cyklisti povedali “zacúvali”. Druhá polovica zápasu je plne v našej réžii, vyhrávame vysoko 14:6.

Po zápase s CatchUp sa presúvame naspäť do Kimle. Máme veľkú prestávku a dostatok času na odpočinok. Čaká nás papierovo najľahší súper maďarský LOL. Nastupujeme asi trošku nesústredene alebo sme ich podcenili ale nevieme sa presadiť. Stále si držia svoj útok a my v našom chybujeme. Beriem time-out, trosku emotivnejšie si preberieme situaciu a ideme do toho. Skóre 6:6 nie je vôbec vhodné pre tohotosúpera. Nakoniec konsolidujeme našu hru a vyhrávame 11:6.

Posledný zápas nebude nič ľahké. Bigez2 je horda mladých behavých jedincov, nazval by som FTVSkarov, dirigovaná skúseným Richim. Nastupujeme odhodlane a chceme si spravit chuť. Žial komplex zo skúsenejšieho súpera sa prejavuje. Nevieme skórovať prvé body. Pinďovi akoby niekto učaroval. Ešte som ho nevidel toľko diskov dropnúť. Celkovo hra sa zlepšuje celý tím maká ako hodinky. Dobrým výkonom sa ukazuje Buty a Dušan je veľmi spoľahlivý na handli. Bigez2 hrajú dobre ale my hráme lepšie a pomaly na nich robíme obrany. Náskok ktorý mali vybudovaný sa pomalicky znižuje. BigEZ2 na nás skúšajú hrať zónu. Proti zóne sa nám hrá veľmi dobre, netreba až toľko behať a náš spoľahlivý handle a ich deravý cap je voda na náš mlyn. Po dvoch či troch bodoch menia obranu znovu na men. Čas je ale neuprosný. Zápas končí 11:7 pre BigEZ2 a ako aj Richi v kruhu povedal, kebyže hráme este 10 min výsledok môže byť úplne iný.

Posledný sobotný zápas je za nami a tak len sprcha, dokonca ani nie studená, a potom už len večera. Veľa hráčov neostáva na večeru ale ide domov, ostáva nám veľa lístkov a tak sa tešíme. Večera bola veľmi dobrá a aj tradičné somodo halušky chutili. Teda aspon prvá a druhá porcia, tretie som už vážne nemohol.

nedeľa:

Na nedeľu nastupujeme s pozmenenou zostavou, Igor má problém s kolenom a z Bratislavy prišiel Branki. Prvý najdôležitejší zápas o postup do semifinále hráme s FF2. Nedarí sa nám podľa prianí ale hra nie je zlá. Držíme tempo s FF2 a stále je to o bod, dva. Neušiel nám začiatok zápasu a tak je to tesné a nervózne. Trošku viac callov, trošku viac nervozity ale zápas je to dobrý. Škoda len že aj za FF2 hrajú opory FF1, možno by ten zápas neskončil 10:8 pre FF2 ale pre Outsiterz. Prehrávame a tak sa bude bojovať o piate miesto.

O piate miesto sa bude hrať len v prípade, že si dokážeme poradiť s Hallodigaz-e?. Hallodigaz-e? nepodavali oslnivé výsledky na tomto turnaji. Výsledkovo sú na tom zle ale hrať som ich nevidel. Očakávam veľmi fyzickú hru. Majú vysokých a rýchlych hráčov a asi traja to vedia pekne hodiť do zóny. Musíme si na nich dať pozor. Začiatok hry nám vyšiel. Vyhrávame 3:1 po dvoch rychlych bodoch. Hra sa ale vyrovnáva a my robíme chyby. Trošku sa trápime v útoku, dlhé nám veľmi nejdú, fúka vietor a tak treba pomaly postupne. Hallodigaze vyrovnáva skóre na 3:3 a začíname od začiatku po chvilke beriem time-out treba nájsť stratené tempo. Hra sa z našej strany zkoncentrovala a dávame útoky. Nevieme ale na nich zahrať obranu a preto je to stále o bod o dva, taká naťahovačka. Hallodigaze? hrá proti nám taký divný pouch a nevieme naň veľmi hrať každý útok nás stojí veľa síl. Hallodigaze? beru time-out a my si vysvetlujeme ako hrať na ich obranu. Dá sa povedať, že nám pomohli. Čas končí a skóre 7:8 pre nás naznačuje cap do 10. Cap sme zahrali ukážkovo, nič sme nenechali na náhodu, vyhrávame 10:7 a ideme hrať o 5te miesto.
Mám toho už ale plné bríle.

Posledná hra na turnaji je hra o piate miesto a hráme s BigEZ2. BigEZ2 je dnes oslabený o zraneného Richiho a my im máme čo odplácať. Začíname bez rešpektu. Hra je od začiatku veľmi veľmi vyrovnaná, obrana na oboch stranách je dôsledná a tak útoky robia chyby. Nepamatám si veľmi priebeh zápasu, makal som až na dno. Posledný bod Pinďa bol pre nás vykúpením. Konečný výsledok 8:6 v náš prospech a veľká spokojnosť hlavne s predvedenou hrou. Končíme na piatom mieste.

Predvedená hra bola na veľmi dobrej úrovni a musím povedať, že každý z hráčov co bol na turnaji sa snažil ako nikdy. Nováčikovia ako Maťo, ktorého to bol prvý turnaj alebo Miťo podali veľmi dobré výkony a tento turnaj sa nedá ani okrajovo porovnať napr. s Chrasťou. Osobne si nepamatám takto náročný turnaj. Nebol tu ani jeden zápas kde by sme si mohli oddychnuť a 90% celkového času sme isli na 100%.
Super zahral Buty, ktorý sa po trápeniach na predchádzajúcich turnajoch hádam našiel. Dušan zlepšil svoju hru a bol oporou tímu, nebolo to klasické raz super zákrok a potom dva nezmysly. Adama sme trošku prevetrali a mohol ukazovať svoju rýchlosť na longoch a Pinďo ukázal, že dokáže aj dropnúť :-). Každopádne dakujem všetkým, bol to veľmi dobrý turnaj a to hlavne vďaka predvedenej hre.

Pre úplnosť uvediem, že FF vo finále nestačili na BigEZ1 a skončili na druhom mieste. Na treťom mieste skončil wunderteam. Štvrté miesto je FF2 a piate my.

Veľkým príjemným potešením bolo, že Outsiterz získali znovu Spirit Of The Game. Toto odcenenie ma len utvrdzuje v tom, že ultimate hráme na úrovni a pre radosť a že tak to vnímajú aj tímy s ktorými hráme zápasy.

Naša zostava: Buty, Miťo, Maťo, Dušan, Roman, Pinďo, Branki, Keso, Jožko, Igor, Adam

Report by Keso

Post a Comment