SpringSpirit 2010

24 May, 2010 – 11:44

Takže ako to vyzeralo na druhej českej lige?

Pre nás to bol turnaj kde sme chceli predviesť suverénny výkon a jednoznačne sme išli na víťazstvo. PeaceEgg sluboval veľmi kvalitné ihriská, predpoveď počasia zas nejaké tie dažde. Celý turnaj sa odohrával v rámci väčšej akcie zvanej Cipískovište, čo je otvorenie turistickej sezóny v Písku.
Ihriská boli naozaj kvalitné i keď sme sa museli medzi ihriskami presúvať autami. Náš tím sa presúval len raz takže z tohoto pohľadu pohoda.

Príchod do Písku bol našej skupiny bez problémov. Išli sme na pohodičku a okrem Mesiho kuriozitky s dialničnou známkou (prosím doplniť do komentárov) všetko bolo podľa plánu. Večer sme išli ešte pozriet vychýrenú krčmu U Reinerů, dali sme si jedno pivko a išli spať. Pri príchode sme akurát narazili na našu druhú skupinu a tak sme viac menej naraz išli spať.

V sobotu hráme hneď prvú hru na druhom ihrisku ale raňajky sú na prvom. Tak fičíme na raňajky. Popravde povedané čakal som lepšie, hlavne absencia zeleniny väčšinu z nás trošku zosmutnila. No nič rýchlo sme niečo zjedli a presunuli sme sa na druhé ihrisko, kde nás už čakal Atruc. Atruc je tím, ktorý vie prekvapiť a už dlhšie som ich nevidel hrať. Nevedel som čo od nich očakávať, tak sme do toho išli naplno. Začiatok nám aj napriek druhému bodu kde bolo veľa turnoverov vyšiel a nakoniec sme poľahky vyhrali tuším 15:3.

Druhý zápas FUJ, očakával som veľmi ťažký zápas a môj predpoklad sa potvrdil. FUJ sa do nás pustil a my sme boli akoby naučení že to budú sami kaziť ako Atruc. To sa nedialo, FUJ hral dobre a hneď mal 2 bodový náskok a my sme ich nevedeli ubrániť. Zvyšovali sme stále tempo a pomaly sa nám začínalo dariť a ku koncu sme dotiahli na rozdiel bodu. Úplný záver si nepamätám uplne presne ale dali sme posledný bod po čase a keďže v skupine mohla byť remíza skončilo to 9:9.

Potom boli dva relatívne ľahšie zápasy. Jeden proti Hot Beaches a druhý proti Hairy Block. Oba sme poľahky vyhrali, trošku potrénovali novú obranu a chystali sm sa na Prakom Zničíš, čo je tím spojený zo Zimnice a P7. Museli sme vyhrať aby sme mali istý postup a nemuseli hrať ešte recovery game. FUJ s PZ remizoval, takže karty boli rozdané.

Napriek tomu sme začali zle. Nejak sa nám nedarilo a prehrávali sme po chvílke tuším 1:5. Naša nová obrana nefungovala a PZ hrali dobre. Naštastie sme dvihli hravu a začali doťahovať. Kačer trošku hral s nami a postupne sme zápas otáčali až sme nakoniec vyhrali. PZ bol smutný ale nič sa nedalo robiť my prvý v skupine, FUJ druhý a PZ tretí.

Večera v poriadku, počasie sa zhoršilo a začalo nádherne pršať, padali krúpy, proste bolo to veľmi zaujímavé. Našťastie my sme vymákli dobrú chvílku a prešli sme suchou nohou do reštiky kde bola večera. Jedlo bolo dobré, dokonca bola polievka, žial čapovali tam veľmi zlé pivo a tak sme sa po večeri rozhodli presunúť znovu i do Restaurace U Reinerů. U Reinerů nebolo veľa miesta, ale nakoniec sme počkali 10 minút a dostali sme stôl. Vedľa nás zrušili rezervačku väčšieho stola tak sme sa hneď presunuli a čakali sme na našu druhú skupinu. Oni už nemali také šťastie a pekne zmokli. Znuvu sme si dali vynikajúcu plzeň od vicemajstra v čapovaní piva za minulý rok v čechách. Veľmi dobre sa porozprávali a okolo desiatej sme sa pobrali naspäť do haly.

Vďaka trom pivám som spal ako bábätko a zobudil som sa až ráno celkom dobre vyspatý. Znovu hráme prvý zápas s ambicioznym tímom 3SB. Raňajky sú o level lepšie a čo som vytýkal sobotňajším bolo napravené.

Nedeľné zápasy boli už 60 minútové a mali sme sa na čo tešiť.

Proti 3SB začíname dobre, darí sa nám dlhá hra. 3SB mení taktiku, snažia sa niečo vymyslieť na našu obranu, my taktiež často meníme obranu. Snažíme sa aby sa nedostali do tempa a nepodaril sa im obrat v zápase. V klude vyhrávame, sme v semifinále.

Semifinále je prekvapilo proti Prakem Zničíš, ktorí porazili PD A. Repete zo skupinového zápasu sa mohlo začať. Teraz sme ale hrali od začiatku lepšie. Vyhrávali sme tuším od začiatku a postupne sme našu hru zlepšovali. Neviem veľa hádam Miro v reporte alebo v komentároch doplní viac informácií. Proste sme to vyhrali a basta, čakalo nás finále.

Finálový súper Terrible Monkeys vo veľmi silnej zostave. Začali sme ale skvelo. Resp. by som povedal TM začali zle. Zopár nevynútených chýb a vyhrávali sme 5:1.Krásny úvod a asi nás to zaskočilo. Trošku sme spomalili, súper zabral a postupne sa nám prestávalo dariť. Už sme nevedeli robiť obranu, ale prestali sa nám dariť aj útoky. Pár dropov v zóne, kolosálna blbosť v mojom podaní a obrat bol na svete. TM boli veľmi rozbehnutí a nevedeli sme ich nejak zastaviť. Aj keď sme hrali veľmi dobre v obrane a často sme ich vytlačili od našej zóny až na polovicu, TM využili svoje skúsenosti a svoje body trpezlivo dávali.
Nebudem to naťahovať, nakoniec sme prehrali 10:12 a boli sme z toho veľmi smutní.

Finále bolo komentované Dredom a Frankiem, čo mohlo byť zaujímavé pre divákov. Ja osobne som to nevnímal tak neviem povedať nič viac. Trošku ma zamrzelo, že dobrá organizácia turnaja zabudla oznámiť posledných 5 minút pred koncom finále. Nevravím, že by to niečo veľmi podstatné zmenilo ale je to podstatná informácia.

Zostava: Beka, Branki, Cyril, Dada, Dan, Joey, Keso, Mesi, Miro, Pedro, Pindo a Xao
Celkové výsledky ako si pamätám:
1. Terrible Monkeys
2. Outsiterz
3. Prakem Zničíš
4. PeaceEgg

Spirit: PD B

Komentár by Keso, report príde od Mira 🙂

  1. 14 Responses to “SpringSpirit 2010”

  2. chudák Miro, k tomuto sa mu bude ťažko dopĺňať 🙂 je škoda toho finále, ale inak super. mne je ľúto, že ma takto pred turnajom, na ktorý som sa tešil, skosila choroba…

    By škrečok on May 24, 2010

  3. Ja som rad ze si na turnaji nebol lebo uz by som mal tvoje tricko “no brain”

    By Keso on May 24, 2010

  4. Keso, ty sklerotik, zabudol si na Pedra 🙂

    Úplne skvelý turnaj, napätie už v základnej skupine, výborná hra až do konca, teda skoro do konca, prehrať finále, kde vediete 5:1, 6:2 aj 7:3, to je na porazenie. Nesmierna škoda, že sme nedokázali v tom zápase svoj výkon vygradovať ako Monkeys. Ale keď si vezmeme, že kedysi sme si museli svoje zápasy a turnaje poprehrávať, aby sme sa vedeli pravidelne dostávať do playoff, tak teraz sme o level ďalej, bojujeme s tými finále. Tento turnaj mi strašne veľa dal, či už zo stránky osobných skúseností ako aj tímovej taktiky a psychológie a myslím, že mnohým.

    Dúfam, že sa páčilo aj Morsiterz a Hot Beaches. Baby hrali veľmi pekne, proti nám ani tak nie, tam sme im moc nedovolili, ale niektoré iné zápasy boli z ich strany super, dúfam, že v Amstri a najmä v Prahe budú drtiť

    Čo sa týka diaľničnej nálepky, môže za to z 90% moja blbosť a z 10% Pedro, ktorý miesto toho, aby nálepku nalepil, ju “daroval Kaji” a ja som ho pri príchode z WCka musel opätovne nabádať, aby nešaškoval a lepil. Keďže som o pár minút mal dojem, že ju ešte stále len ide nalepiť a na skle som si všimol starú nálepku, zlepil som ju a vyhodil. Ibaže to už bola tá nová nálepka, takže sme na hraniciach museli kúpiť novú 😀

    S tými raňajkami si to vystihol, Keso, zelenina na druhý deň veľmi potešila. Menej už, keď cestou zo sprchy v sobotu večer bolo vidno v organizátorskej miestnosti v celkom teplom počasí rozložené otvorené veľké poháre s jogurtami. Radšej som sa im na druhý deň vyhol 😀

    By M€$I on May 24, 2010

  5. no keso, už to vyklop, čo sa ti podarilo?

    By škrečok on May 24, 2010

  6. Asi myslí to, ako vo finále získal dobrou obranou disk a hneď ho chcel hodiť rovno na voľného spoluhráča, ale tresol to rovno do rúk obrancu 😀

    By M€$I on May 24, 2010

  7. aaa Mesi nasypal riadne sol do otvorených rán. Osobne si myslím, že ak by sme vtedy skórovali tak asi vyhráme.

    By Keso on May 24, 2010

  8. To máš ako Starec a more, aj tomu starcovi soľ v ranách prospela 😀
    Je to možné, v tom bode sme chytali infarkt na striedačke, také krásne obrany a vzápätí také záhozy, že až. Branki, Keso, Xao, no koniec 🙂

    By M€$I on May 24, 2010

  9. Tak nemate chytat infarkt ale podrzat ich, alebo ak obranca nechytil disk ist handlovat niekto iny.. 🙂 To je zaujimave, lebo statistika je (podla mna) az hroziva ked si zoberete kolko hodov sa zahodi ked obranca ktory obranil ide hadzat disk. ?

    By Spiso on May 24, 2010

  10. A ako sme ich mali podržať, ty mudrlant? Veď sme ich hecovali z lajny a radili im.

    By Mesi on May 24, 2010

  11. spiso to je ako s flipom… statistika nepusti… nevadi decka, nabuduce bude zase nejaky turnaj. akoze prehrate finale ma mrziet, ale mam pocit ze o trosku menej ako ked mi ludia hovoria, ze si nemam nic robit z posledneho miesta, lebo vsetci si tym museli prejst.

    By polik on May 24, 2010

  12. re:spiso
    maly uvod do terminologie. tento fenomen sa vola vioši [vijoši] effekt podla legendarneho hraca povodneho mentalu, este z obdobia, ked sa disk hadzal v prezidentskom parku a samozrejme kmenoveho clena diskreditu.

    By cyr0 on May 25, 2010

  13. A ešte nikto nenapísal o Kačerových výrokoch.:)
    Jeden, čo som si zapamätal..
    22.5.2010, Prakem zničíš prehrávajú 5:8 a po tom čo Kačer vyhubuje každému spoluhráčovi za chybu čo spravil, sám hodí zlú dlhú a nasleduje výrok: “Já mám v tý hlavě taky nasráno! Sorry!”

    Snáď Dan alebo Mesi doplnia ďalšie.

    By pedro on May 25, 2010

  14. Va galérii pribudli otcove fotky zo semifinále proti “Prakem zničíš”.

    By tmalec on May 26, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Mar 28, 2011: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment