2.CEL-Láb-2006

7 September, 2008 – 21:50

Druhé kolo CEL, sa uskutočnilo počas víkendu 8-9.júl v dedinke Láb pri Malackách. Zúčastnených tímov nebolo veľa, na začiatku bolo v rozpise desať tímov ale keď sa Outsiterz dohodli z GA na výpomoci a Disckredit neprišiel vôbec súťažilo v open kategórii len osem tímov. Pre nás osobne bol tento turnaj veľmi dôležitý z pohľadu nominácie na EUCS.
Čiže aj po prvom kole aj druhé kolo CEL nepresvečilo počtom tímov a zatial CEL v našom regione stagnuje, nie čo do kvality hry ale hlavne čo do počtu zúčastnených týmov.

sobota:

Nepríjemnosti, nepríjemnosti, veľká maródka, ležérny prístup niektorých hráčov vyústil v už naznačené spojenie, resp. výpomoc od GA. Takto sme postavili aspoň jeden konkurencie schopný tím. V skupine sme mali ako jednotku zlepšujúci sa Wunderteam, Four Finger 1 (útočná sedmička) a český whoever.

Prvý zápas nastupujeme proti Whoever a naozaj to je whoever, taka príjemná zmeska českých hráčov, ktorá je pod taktovkou Aji a Malocha. Presne podľa predpokladov sa trápime. Team zatiaľ nemá potrebnú synergiu a nevieme sa dostať do zápasu. Začiatok bol dobrý ale dva fatálne dropy v zóne všetko komplikujú a ako začíname zaberať my, tak začína zaberat aj Whoever.
Stále je to ako na hojdačke o jeden bod. Trápenie na trápenie, snažím sa vysvetliť hráčom čo hrať a nie veľmi sa mi to darí. Čas vypršal a dohadujeme sa či je cap 1 alebo 2. (kapitánsky míting ako zvyčajne nebol), Aja je za cap 1, čize sa hrá do 9. Kto dá bod ten vyhral. Naštastie sme ten bod dali my a vyhrávame 9:8. Uff

Druhý zápas nastupujeme proti FF1. Nedávame si vysoké ciele, sústredíme sa hlavne na útok. Chcem dosiahnuť lepšej hry v útoku a aby si ludia v tíme lepšie porozumeli. Vychádzajú nám dlhé prihrávky, dávame rýchle body a aj keď sme na začiatku trošku prehrávali dostali sme sa naspäť do hry. FF1 mňa prekvapila slabým útokom, áno je to útočná formácia, a často chybili. Ako bolo skóre tesné tak FF1 robili viac a viac chýb. Hralo sa nám dobre, žial v strede hry sa mi podarilo pokaziť jednu krásnu finálnu prihrávku a osobne si myslím, že ak by sme tu skórovali, tak by zápas bol iný. Takto zápas končil pre nás veľmi dobrým výsledkom 8:9, ale s pocitom, že sme to mohli vyhrať.
Každopádne, hra bola veľmi veľmi dobrá tím vyzeral dobre a nálada bola super.

Zápas pauza a zápas s Wunderteamom. Vedel som veľmi dobre ako hrajú, pripravil som tím na ich obranu aj na ich útok. Realizácia bola ale ďaleko od teorie. Bolo cítiť že chalani z GA proti zóne často nehrali a zóna je len a len o hlave a o trpezlivosti. Tu sme si to pekne vyžrali. Veľa chýb zlý útok a impotencia v útoku. Výsledok 4:12 pre wunder team hovorí jasnou rečou.

Nasleduje cross-game s 2EZ, mladý BigEZ dirigovaný Richim a Klausom. Behaví atléti, ale zatial s nie veľkými ultimate skúsenostiami. Hrali na nás aj zónu aj osobnú obranu, hralo sa nám celkom dobre ale. Ale bolo v útoku a nemohúcnosti obrany spraviť obranu na 2EZ. Výsledok 7:13 nehovorí úplne o priebehu hry ale hrá sa na body nie na dojem. Body vravia jasne, prehra a dosť vysoká.

nedeľa:

Na moje veľké prekvapenie wunder team prehral svoju cross-game a posunul sa do dolnej skupiny a stretávame sa s nimi znovu. Po prvej prehre sme si s tímom sadli a vysvetlovali sme si hru, kde sme spravili chyby a ja som dúfal, že si to ludia zapamätali. Nastupujeme proti wunder teamu s odhodlaním vyhrať a ťažiť z ich ťažšieho večera. Začiatok hry nám vyšiel, vyhrávali sme 3:0 a to sme si už udržali. Úplne v pohode sme nad Wunder teamom vyhrali 10:6. Celkom radosť.

Budeme bojovať o piate miesto s FF2 (obranná sedmička). Ja som sa medzičasom dozvedel o postupe do norimbergu. Chalanom som to ale nepovedal, nech sú navnadení na dobrú hru proti FF2. FF2 sú dosť zdecimovaný a ako tím nevyzerajú dobre. Začiatok zápasu ale tak nevyzeral. Vôbec nám nevyšiel, prehrávali sme o 3 body. Zabrali sme viac, zabojovali a tuším sme aj dorovnali na 5:5 ale potom už kúsok začínali dochádzať sily. FF2 začalo lepšie pracovať v útoku a znovu nám odskočili. Konečný výsledok 7:11 pre FF2 nie je pre nás zlý, ale chceli sme vyhrať.

Pre úplnosť uvediem, že finále bolo v rakúskom obsadení. Upsa hrala proti Bigez. Finále nám ukázalo ako vie byť ultimate zaujímavý a napínavý šport. Počas celého finále vyhrávala Upsa a nakoniec Bigez vyhral o bod.

Nebudem komentovať women division, pretože som to vôbec nesledoval.

Naša zostava: Buty, Roman, Keso, Mišo, Pinďo, Jožko, Adam, Mončo, Robo, Fonzy a Karol

Report by Keso

Post a Comment