Kimle – 2006

7 September, 2008 – 21:54

Sobota

The Show Must Go On bolo vyhlásené ako lazy coed, čize dve dievčatá stále na lajne. Tento rok som z toho nemal ťažkú hlavu, pretože som chcel zapojiť čo najviac nováčikov a medzi nimi boli aj dievčatá. O to bolo moje väčšie sklamanie, keď som zistil, že môže isť len Kaja a Janka. Čiže holky stále na lajne, stále v kuse, celý turnaj. Ohromný výkon.

Poďme sa venovať turnaju. Vyrážame ráno, stretnutie o 7:00 pri Mive. Moje auto mešká a prichádzame 7:15. Jožkove auto je už na mieste, ale Butyho niet. Snažíme sa mu volať, nič, nevieme kde presne býva a tak hovoríme sorry do vetra a odchádzame.

Cesta pokľudná v pohodičke za 30 min sme v Kimle. Prichádzame na ihrisko a nikde nikoho. Tak ideme do haly, miesto raňajok bolo zmenené. Teraz pekne už v hale a nie pri ihriskách. Niečo zjeme a ideme na ihrisko, hráme prvý zápas o 9:00 proti Hallodigaze. Obávam sa tohoto zápasu. Naposledy sme s nimi vyhrali, ale bol to dosť ťažký boj. Nastupujeme a zápas sa vyvýja úplne ináč. Poľahky skórujeme, Kaja im šúpe jeden bod za druhým. V podstate nezaujímavá hra končí 4:17 v prospech Outsiterz. Prvé veľké prekvapenie.

Druhý zápas nastupujeme proti Hedonist ultimate team, pôvodne to mal byť favorit skupiny Cheek2cheek, ale na poslednú chvílu cheek2cheek neprišli. Hedonist ultimate team je mladý team vedený skúseným Holgerom z Bigez. Bolo vidieť, že sú to nováčikovia. Tak sme na nich po chvílke hrania osobky prepli na zónu a bolo rozhodnuté. Veľa obrán robili naše dievčatá a aj v pohode skórovali. Vyhrávame 4:13. Zatiaľ pohoda.

Tretí zápas nastupujeme proti Whoever. Sledoval som ich hru proti PD a Prague Devils prehrali. Whoever mali veľmi dobrý začiatok a PD to proste nestihli zrovnať. Pred zápasom sme rozoberali ako na Whoever. Pripravoval som team na silný začiatok ale toto som nečakal. Whoever mali náklonnosť bohov. Nám padli asi tri isté body v zóne a oni chytali aj tri krát tipnuté disky v našej. Naša hra nebola 100% ale boli sme lepší team. Nervozita v strede a pár veľmi dlhých bodov pomáhali Whoever naťahovať hru. Ich presun na lajnu bol veľmi veľmi pomalý a nespiritový. I keď sme sa s pribúdajúcimi minútami zlepšovali a znižovali náskok zo začiatku zápasu nestihli sme obrátiť výsledok v náš prospech a prehrali sme 9:8.

Po tomto zápase nasledovala dlhá pauza až po zápas proti Frizmi pod umelým osvetlením. Frimi podľa herného prejavu vyzerali veľmi fit. Skúsili sme najskôr osobnú obranu a potom sme zmenili na zónu, ktorá zabrala. Vyhrali sme v pohode 4:14 a to bol záver soboty.

Prekvapivo krásne počasie bolo celú sobotu. Dokonca sme hrali v tričku a trenkách ako na normálnych turnajoch.

Teplá sprcha a dobrá večera s dezertom je lákadlo na tento turnaj. Ako dopadol žúr neviem, klasicky som hned po zjedení a vypití môjho piva odkráčal do telocvične kde som sa odporúčal.

Nedeľa:

V nedelu nás čakal veľmi dôležitý zápas. Ak chceme postúpiť do semifinále musíme poraziť PD. PD prehralo len s Whoever a taktiež pomýšlalo na postup. Zápas sme začali dobre, hra bola dobrá obrana na veľmi dobrej úrovni. Stále bolo skóre vyrovnané, nikto nedokázal odskočiť. Niektoré body preverili našu kondičku a prvý krát musím konštatovať, že sme v tomto faktore neťahali za kratší koniec. Znovu musím podotknúť veľmi dobrý výkon našich dievčat. Zápas to bol ako sa patrí. Nervozita a napätie. Boli aj nejaké cally, ktoré boli fér vyriešené.
Pred koncom zápasu som vyrobil malý kiks, keď som povedal Brankimu aby zobral time-out a PD reklamovali, že je už len 5 min do konca zápasu. Priznávam, že nik z našich netušil, že je 5 min do konca zápasu. Bolo to pred našou zónou a tak hrozil bod. Team zamakal a ubránili sme. PD ten bod nedali. Koniec zápasu sme mali trošičku smolu. Mali sme dva útoky na skórovanie a vyhranie. Ani jeden z nich sme nepremenili a PD využili svoju šancu. Štastie PD sprevádzalo až do konca, posledný víťazný bod dávali cez Brankiho blok. Veľmi dobrý zápas a nebyť faktu, že nás obral o možnosť hrať o finále bol by som veľmi veľmi spokojný. S PD sme takto vyrovnaný zápas ešte nehrali a keď spomeniem fakt, že v Norimbergu obsadili 8te miesto a my 16te je to veľmi dobrý výsledok. A aký vlastne bol? Bol 8:7 v prospech PD. Tieto konce musíme ešte zlepšiť.

Cross game proti FUJ o postup do “malého” finále bola bezproblémová záležitosť. FUJ prišiel s mladými hráčmi. Hrali sympatický ultimate, ale po nasadení zónovej obrany si nevedeli dať rady. Vyhrali sme jednoducho 5:13

V hre o piate miesto nás čakal slovenský Mental Discorders. Počas celého zápasu sme boli lepším teamom i keď v strednej pasáži sme trošku znervózneli a MD sa dotiahli. Víťazstvo sme si už ale nenechali zobrať a vyhrali sme 8:7.

Naša zostava:
Janka, Kaja, Buty, Jožko, Keso, Pinďo, Roman, MatoS, JuroS, Branki

Report by Keso.

Post a Comment