HOTRF – 2006

7 September, 2008 – 21:57

Pomaly sa už stáva tradíciou, že sa zúčastňujeme turnaja House of The Rising Fun v maďarskom mestečku Ozd. Je to pekný turnaj určený hlavne pre začiatočníkov a preto sa zúčastňujeme s dvomi družstvami. Poďme ale pekne po poriadku ako to celé bolo.

Cesta:

Cesta začina s obavou, základ je nezablúdiť v Trnave kde mam vyzdvihnúť Romana a MišaT. Obava je nesprávna, asi prvý krát v Trnave neblúdim a nachádzam MišaT a Romana stáť pri Bille a ani som veľmi nemeškal.

Volám posádku druhých dvoch aut, ktoré mali vyraziť nezávisle na mne z BA a dozvedám sa, že sú stále ešte v Tescu a niečo riešia. No nič, vyrážame, smer Nitra tam nás čaká Vavro. Hlad nás ešte donútil zastať v motoreste kde si Roman s Mišom dali niečo dobré do brucha a po cca hodinke a pol prichádzame do Nitry, kde Vavro už ogolfoval celé okolie pumpy. Roman nám v aute pustil nejaké hudobné zaujímavosti a čakáme na neštastníkov z BA. Nakoniec, už ani neviem kedy dorazili a vyrazili sme ďalej. Cesta bola úmorná ale približne o 24h sme dorazili do Ozdu. Od posledného roku im tam vybudovali veľký interspar a tesco, teraz sa to hladalo jednoduchšie

Sobota:

Rozdelujem teamy na dva podľa mna rovnocenné. Jeden v jednej skupine a druhý v druhej. Budem popisovať hlavne zápaasy v ktorých som hral ja, sledovať druhý team som akosi nestíhal.
Prvý zápas hráme proti GPU pre mňa neznámy team bol vlastne zložený zo slovincov a taxikára. Hrá sa nám dobre a vyhrávame 6:1. Druhý zápas je proti LOL, tu hru tvorí hlavne Feri a i keď sú to chlapci celkom mladí vedia hru hrať. Naštastie nám vyšiel úvod a vyhrali sme 9:5. Ďalší zápas bol proti Igaze, podľa nasadenia team spolu s GPU nasadený pred nás ale hra tomu vôbec nenasvečovala, ľahká výhra 10:2. Zápasy v skupine sa hrali 18 minút.
Postupujeme do hornej skupiny bez straty bodu. Tu sa hrajú 25 minútové zápasy. Prvý hráme proti Ufozd fight, čize usporiadateľom, podľa nasadenia to bol ich slabší tím. Vyhrávame 8:4, ale zápas to tak jednoznačný nebol. Ďaľší zápas bude zaujímavý. Hráme o víťazstvo v skupine proti Ufozd ready, čiže silnejší domáci team. Hra je vyrovnaná a musíme dosť makať. Naštastie žiadne veľké chyby, žiadne prekvapenia, vyhrávame 10:9.

Druhý tím to nemá také ľahké. Po prvej hre vidím, že ich skupina je ťažšia ako naša. Hneď prvý zápas hrajú proti Csode a po peknom výkone prehrávajú 6:8. Druhý zápas je proti Ufozd Ready. Zápas je to vyrovnaný i keď naši po trošku zaspatejšom začiatku doťahujú. Záver je trošku smolný, prehravají 6:7, postup do horného poolu je už len teoretický. Posledný zápas v skupine deklasujú Free Bees 6:1.
Dostávajú sa do dolného poolu kde hrajú prvý zápas proti frizmi, je to v podstate ich B team, lebo vačšina dobrých hrala v GPU. Vyhrávajú 10:5 a robia si dobrú chuť. Ďaľší zápas proti Igaze bol tiež jednoznačne v podaní našich. Výhra 8:4 nenechala nikoho na pochybách. Celkom pekný záver dňa.

Medzi hrami ja ešte aj s Ajkou válam flubber guts a na naše počudovanie nám to celkom ide. V sobotu sme si zapísali dve výhry a tak postupujeme ďalej.

Večera bola dobrá i keď sme sa trošku načakali. Žúrka tiež dobrá, ja som šiel síce skôr spať ale zvyšok posádky sa celkom bavil, aspoň podľa toho čo som počul ráno.

Nedeľa:

Ako to už býva prvý zápas v nedelu je vačšinou ten najdôležitejší na turnaji. Aj my tu teraz hráme o postup do finále proti Hallod, čo je silnejší team od Hallodigaze. Hneď ráno zisťujem, že majú posilu, asi ich najlepšieho hráča. Nevadí aspoň to bude zaujímavejšie. Hru Hallod mam celkom naštudovanú tak som si veril. Žial opak bol pravdou, sice hru sme mali naštudovanú ale dve chyby v útoku na začiatku zápasu sa nám vypomstili. Nedokázali sme spraviť na Hallod ani jednu obranu a musím len sucho konštatovať, že hallod vyšlo hádam všetko. Ku koncu zápasu sme ešte dobiehali aj napriek tomu sme prehrali 6:9.

Zápas o tretie miesto hráme proti Csode. Csoda hrala celkom sympatický ultimate a dirigoval to počas celého turnaja Dany a celkom dobre. Proti nám ale nemali šancu. Asi sme si na nich vyliali zlosť po prehre s Hallod ale my sme ich deklasovali výsledkom 14:7. Tento zápas bol už 30 min, preto viac bodov.

Ako sa darilo nášmu druhému tímu. Druhý tím nastúpil proti Ufozd fight a čakal sa naozajstný boj. Bol to boj a vyhrať mohol naozaj hocikto, nakoniec sa tešili viac usporiadatelia a vyhrali 6:10. Posledný zápas naši vyhrali proti Free Bees 8:7 a pre mňa osobne bolo prekvapením ako dobre Free Bees hrali.

Záver:

Suma sumárom, každý sme si dobre zahrali. Ja s Ajkou som v nedelu žial jeden zápas vo flubber guts prehral a tak sme končili na treťom mieste. Náš prvý tím obsadil tretie miesto a druhý tím siedme. Pred finále bola pekná freestyle show a do finále sa dostali ufozd ready proti hallod. Hallod potvrdilo svoju formu a ufozd odolávalo možno prvých 12 minút. Pre úplnosť dodám, že spirit vyhrali frizmi.

Naša zostava:
Tím č.1 Karolína, Maco, Pinďo, Keso, Roman, MišoT
Tím č.2 Ajka, Maco, Dušan, Vavro, Fajo, Miťo

Report by Keso.

Post a Comment