Znovu Trnava a znovu na Slávii. Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v ultimate frisbee a individuals.

19 September, 2010 – 17:52

Sobota

Ani neviem kde by som začal. Možno začnem pochvalou pre organizátorov. Tím Morthens pod taktovkou Romana z discline.com stále pridáva niečo naviac k turnajom ktoré organizujú. Tento rok dokonca pridali veľký Trnavský jarmok a MSR sa po dlhšom čase odohrali ako dvojdňový turnaj. Nebolo to spôsobené až takým nárastom ultimate tímov, ale rozšírením podujatia aj o Majstrovstvá Slovenska v individuálnych disciplínach.

Majstrovstvám v individuálnych disciplínach sa nebudem venovať. Zatiaľ mi to prišlo veľmi nútené a bez patričnej dôležitosti. Jednu skutočnosť by som napriek tomu spomenul. Dublin zvíťazil v hode do diaľky a prekonal NewNewa aj Chorcheho. Myslím si, že ani Alica by si netipla takýto výsledok.

Ako som už napísal, ultimate začína mať v Trnave na Slávii tradíciu. Dobré ihriská, rozľahlé priestory a ochotní ludia. Čo viac si môžeme priať. Tento rok sa majstrovstvá odohrávali na dvoch futbalových ihriskách, čiže sme mali k dispozícii až štyry ultimatové ihriská. Rozdelenie tímov bolo do dvoch skupín. Nasadeni podľa minuloročných výsledkov. Jedine Scorpions boli nasadení trošku “od oka”, nakoľko minulý rok sa MSR nezúčasnili. Rozdelenie bolo nasledovné.

Skupina A: Mental Discorders, Morthens, Golden Ants, Kus Plastu
Skupina B: Outsiterz, Discredit, Scorpions, First Date

Pozorný čitateľ a pozorovateľ ultimate scény na Slovensku ihneď objavil dva nové tímy a to Kus Plastu zo Senice a First Date z Košíc, ktorí už štartovali na minuloročných na halových MSR. Pochvalu si zaslúži Kus Plastu, nakoľko prišli tak ako sa patrí pekne v jednotných dresoch, s dostatočným počtom hráčov a myslím si, že im MSR dali veľmi veľa.
Naopak Mišo z First Date má hlavu v smútku z účasti hráčov. Na MSR prišli len štyria a to je fakt žalostne málo. Prvý zápas sme hrali práve proti First Date. Na kapitánskom mítingu sa dohodlo, že súper First Date vždy doplní počet hráčov, tak aby malo význam hrať a aby sa hráči z First Date niečomu naučili keď už cestovali na MSR.

Ja som im pridelil Poliho, Pinďa a Kaju. Silné posily aby sme si poriadne zahrali. A na začiatku to teda s nami vyzeralo všeliako. First Date vyhrávali 2:0 a bez rešpektu útočili. Počasie v Trnave bolo veterné a to nám robilo problém. Nedá sa dať bod, keď padajú prihrávky. Prisudzujem to hlavne trošku volnejšej atmosfére a zanedbanej rozcvičke. Každý akoby si myslel ze First Date nebudú bojovať a jednoducho to musíme vyhrať. Na takéto posudzovanie súpera ešte pred zápasom si musíme dať pozor, nemuselo by sa nám to vyplatiť.
Našťastie v polovici zápasu už hráme viac koncentrovane, dávame naše body a bránime. Vyhrávame v pohode. Dávame si kruh, podiskutujeme a nasleduje dlhá pauza.

Nakoľko sú k dispozicii až štyri ihriská hrajú sa všetky zápasy v rovnakom čase. Každá skupina hrala na tých istých ihriskách. Bolo to veľmi príjemné hlavne pre lenivšie povahy. Jedine škoda, že keď sa minula voda, ktorú sme dostali bolo treba si ísť zobrať vodu do šatne.
Druhý zápas už nemala byť taká sranda. Scorpions minulý rok na MSR neboli, ale na Manic Miner sme s nimi odohrali tesný, no pre nich úspešnejší zápas. Teraz to tiež vyzeralo zo začiatku nie veľmi dobre. Scorpions v plnej sile, my akoby o jednej nohe. Rozbor zápasu neposkytnem, nepamatám si. Viem, že sa dlho držali a nebolo to vobec jednoznačné. Ku koncu akoby ich hlavní lídri prestávali vládať a začali sa trošku kopiť chyby. Celkovo to bol celkom zaujímavý zápas na slovenské pomery.

Posledný zápas v skupine bol proti stáliciam slovenskej scény Discreditom. Boli v početnej zostave a dokonca mali nové tváre. No dobre, jednu. Teda dve, ku koncu prišiel Vioši a toho som nevidel dobre dlho. Vio prišiel morálne podporiť svoj tím, ktorému sa práve v zápase s nami veľmi nedarilo. Výsledok bol nakoniec prijateľný ale spôsobilo to veľké zaváhanie nášho tímu keď sme v závere dostali 4 či 5 bodov. Tiež vec na ktorú si musíme dať do budúcna pozor. Nevypúšťať zápas pokiaľ si nevyhral.

Nedeľa


Sobotňajšie zápasy určili len nasadenie a rozpis pre nedeľu. Každý má šancu bojovať o titul. My sme ako prvý zápas dostali v úvode spomínaných Kus Plastu zo Senice. Zápas jednoznačný, ale z našej strany tam nebolo až toľko pôžitku a radosti ako by mohlo byť. Niektoré okamžiky zbytočne vyrušovali z koncentrácie. Napriek rozpačitému prejavu ako celku, hra je v poriadku a vyhrávame.

Druhý zápas, semifinále, čakajú nás domáci Morthens. V sobotu si dobre zahrali proti Golden Ants a “prekvapivo?” vyhrali. To je jasná správa na nepodcenenie a poriadnu prípravu pred zápasom. Nič nenechávame na náhodu a znuvu zlý začiatok. Prehrávame 0:2 presne ako s First Date, tak isto ako so Scorpions. Potom je to ale už iná pesnička. Morthens sa akoby zľakli a je to príjemných 7:2 pre nás. Morthens ako Fénix stávajú z popola. Dobrou hrou hlavne v útoku po našich chybách vyrovnávajú na 7:7. Veľkým štýlom sa vrátili do hry a našťastie pre nás je tu polčas. Ten pomohol hlavne nám. Skoncentrovali sme sa. Hrou sme sa vrátili k začiatku polčasu a nedali sme Morthens ani pomyslenie na víťazstvo. V druhom polčase skórovali len raz a vyhrali sme 15:8.

Finále je tu. V druhej pavúkovej nohe sa nič prekvapivé nekoná a našim súperom je Mental Discorders. Tento rok nie veľmi početná skupina hráčov, ale skúsená. Takmer všetci hráci so skúsenostami z WUCC. Oproti nim hráči so skúsenosťami z WUCC, juniorských Majstrovstiev Európy a tréningov Outsiterz.

Priebeh zápasu bol v súlade s tipujúcimi. Náš tím tento rok nemal takú šancu proti Mentalu ako tomu bolo minulý rok. Mental osobnostne vyrástol, my sme omladili tím. To hovorí za všetko. Minimum chýb zo strany Mentalu (ak som dobre rátal a dobre si pamätám bolo ich päť) a trochu ustráchanosť z našej strany jasne napovedá o výsledku.  Polčas bol 4:8 v prospech Mentalu. Snažili sme sa zmobilizovať a využiť zaváhania Mentalu keď sme znížili na kontaktných 6:8. Ďalej to ale nešlo. Zápas sme odovzdane prehrali 8:15. Povedal by som rozdielom triedy. Pekne nám to nastavilo zrkadlo kde musíme zabrať v príprave nových hráčov a čo sú naše nedostatky.
Po sklamaní z výkonu vo finále ma potešilo získanie ceny Spirit Of The Game pre Outsiterz.

Celkové poradie MSR: 1. Mental Discorders 2. Outsiterz 3. Scorpions 4. Morthens 5. Golden Ants 6. Discredit 7. Kus Plastu 8. First Date
Spirit: Outsiterz

Naša zostava:


vrchný rad: Roman (organizátor), Poli, Kuzmo, Miško, Dan, Beatka, Keso, Mesi, Lucka, Marek, Joey, Rišo (capo di tutti)

spodný rad: Kaja, Pinďo, Branki, Cyro

Kompletná galéria k MSR od Lucky

Ostatné veci:
Roman sa tento raz pochlapil a patrí jemu a jeho tímu vďaka za super zorganizované MSR. Myslím si, že práve jeho organizácia a prístup začínajú dávať MSR punc prestíže a kvality. Také maličkosti ako predvyplnené formuláre na skórovanie, kde boli napísané názvy tímov, alebo cigánska priamo na ihrisko to sa nevidí na žiadnom inom turnaji.

ps. ak sa Košický tím volal First Aid dajte mi vediet a opravím. V rozpise ste uvádzaný ako First Date

Report by Keso

  1. 5 Responses to “Znovu Trnava a znovu na Slávii. Tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v ultimate frisbee a individuals.”

  2. Kosice sa naozaj volaju First Date. 🙂
    A este taky detail: vo Florencii neboli majstrovstva Europy juniorov, ale sveta. 😛 (WU23UC)

    By misko on Sep 19, 2010

  3. Mne sa zdá, že proti Škorpíkom to bolo naopak dosť jasné, po tom, ako sme prehrávali 0:2 sme to otočili na 7:3 a menší rozdiel už asi ani nebol.

    Inak skvelý turnaj, fakt som si ho užil, škoda toho finále, mali sme Mental viac potrápiť a zabojovať o titul, ale snáď nabudúce. Okrem toho super organizácia, počasie a ľudia 🙂

    P.S. Keso, pôsobí to ako brutálna reklama pre Romana, na začiatku aj na konci ;D

    By Mesi on Sep 19, 2010

  4. @Miško vidíš ani to nepíš, mali sme ten Mental omnoho viac potrápiť

    @Mesi ja som si to veľmi nepamätal a chcel som mať aspoň jeden tesnejší zápas v reporte 🙂 Čo sa týka Romana, no zaslúži si. Niektoré veci ma fakt potešili.

    By Keso on Sep 19, 2010

  5. v dolnom rade si Keso na niekoho zabudol… 🙂

    By škrečok on Sep 20, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jun 15, 2011: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment