Blowout 2007

8 September, 2008 – 16:22

Ani nie tak report ako komentár

Tak ako minulý rok, aj tento rok Chorche zorganizoval turnaj Blowout 2007. Po minulom roku som mal trošku obavy ohľadom organizácie a ako sa postaví ultimate komunita k danému turnaju. Blowout je prvý outdoor turnaj v sezóne hraný na umelej tráve, menších ihriskách a je to taká príprava na Winter League. Minulý rok organizácia škrýpala ale tento rok bolo všetko lepšie. Už len fakt, že organizátor bol na mieste skôr ako ja je veľmi pozitívny fakt. Škoda len, že nie všetci hráči ultimate teamov pristupujú k turnajom zodpovedne. To už ale organizátor ťažko ovplyvní. Poďme k samotnému turnaju.

Outsiterz postavili na Blowout 2007 tri teamy. Tento rok sme prišli s odlišnou koncepciou ako v roku 2006. V roku 2006 sme postavili dva rovnocenné teamy aby sa noví hráči čo najrýchlejšie zapracovali do zostáv. Tento rok vzhľadom na fakt, že na Winter League ideme do divízie Open Pro a Women, sme postavili teamy približne rovnaké ako na WWL.

Herný systém bol dve skupiny a potom cross-game. Pro otváralo turnaj zápasom proti Škorpionon. Hrali sme bez nasadenia, úplne volne, ale aj napriek tomu sme vyhrali 15:1. Ďalší zápas sme hrali proti Discredit, no popravde polovica teamu bol Mental B. Hra nič moc, ale už sme sa museli predsalen snažiť a zamakať. Výsledok si nepamätám, bolo to v pohode “o dosť”. Cross-game bola proti Golden Ants. Golden Ants umelá tráva vyhovuje, minule nám to ukázali na WWL. Tento krát ale im ušiel začiatok, my sme hrali v pohode. V strede hry až veľmi, čoho využili a strošku zrovnali skóre. Naštastie sme to zachytili a zápas sme vyhrali. Posledný zápas, podľa očakávaní, proti MD. Tu pre zmenu zas nevyšiel úvod zápasu nám. Ani sme sa nenazdali a bolo to 0:3. Potom sme začali hrať, dávali sme naše útoky, spravili sme aj pár obrán ale aj pokazili pár útokov. Samotná hra nebola zlá, len tomu chýbalo trošku šťastia, trošku viac pohody a výsledok by bol omnoho tesnejší. Tiež sa mi zdalo, že MD mal nad nami aj kondične. Vieme na čom teraz treba ešte popracovať a bude to dobré.

Open team mal ťažkú úlohu, ako prvých dostali MD, záležitosť jasná 0:15, hru som nevidel nemôžem komentovať. Ako ďalšieho súpera mali Golden Ants, výsledok bol tuším podobný ako s MD. Tieto dve prehry ich zaradili do spodného poolu, kde odohrali zápas proti Outsiterz dievčatám. Toto vyhrali, využili výhod rýchlosti a skúsenosti. Posledný zápas odohrali proti Discredit a ten po peknom boji nakoniec vyhrali. Za tento zápas sa im oplatilo isť na tento turnaj.

Outsiterz ženy, osobne som veľmi rád, že Kaja predostrela myšlienku ženského teamu na WWL. Začali sme konať a vďaka Zuske, ktorá robila agitáciu sme postavili team na Blowout 2007 a následne sú naše ženy prihlásené aj na WWL. Ženská divízia bola taká aká bola, žial aj Chicas aj GA ženy prišli v skromnej zostave štyroch dievčat. Dohodlo sa, že ženy odohrajú teda zápasy 4 na 4. Naše dievčatá mali prvý zápas proti Chicas. Počasie veľmi neprialo, fúkalo celkom slušne. Vačšina našich dievčat si vonku ešte ani nehádzala a tak hra bola plná turn overov a dropov. Mna prekvapilo, že aj chicas kazili a kazili veľmi veľa. Výsledok vraví za všetko, Outsiterz prehrali o bod a bolo to len skúsenosťami chickas. Ďaľší zápas hrame proti GA dievčatám. Tento zápas som nesledoval, my sme hrali vedľa, ale našim dievčatám sa darilo viac a vyhrali.

Ďalšie zápasy, aby si aj dievčatá zahrali 5 na 5 sme dali proti chalanom zo spodného poolu. Čiže hrali proti našemu Open teamu. Hrali dobre, dali dosť bodov, ale ako som naznačil, chalani vyhrali. Posledný zápas hrali proti spojeným Chickas a GA women. Tento zápas bol celý čas o bod, raz vyhrávali Outsiterz raz súper. Zápas vyrovnaný žial so smutným koncom. Prehra o jeden bodík. Nevadí, keď sa porovná hráčska skúsenosť určite bola na strane Chickas a GA uvidíme ako tomu bude o rok.

Women: Kajka, Janka, Colka, Zuska, Maťa, Ala, Tinka, Kika

Open: Roman, Peťo, Robo, Filo, MišoT, Miťo, Marcel, Jano

Pro: Branki, Jožko, Maťo, Buty, Vavro, Pedro, Keso

Comments by Keso.

Post a Comment