Adventure Cup (juniors division)

3 December, 2010 – 20:41

Tak ako minulé roky, tak aj tento sa Outsiteri vybrali na tento super turnaj vo Viedni. Zobúdzame sa da krásneho zasneženého rána, všetko je biele, teploty okolo 0 °C, proste krásne počasie, až kým si človek uvedomí, že o dve hodiny už má stáť na ihrisku a na sebe mať tak o 3 vrstvy menej. Tak teda ráno okolo 7:30 vyrážajú zo Zochovej dve autá plné frisbeestov. Cesta bola aj napriek počasiu dobrá, Marekove GPS nás vytrvalo posielalo presne naopak ako šiel Branki, ale nakoniec sme sa dostali tam kam sme chceli. Asi 10 minút po skončení registrácie tímov vystupujeme z áut v areály minuloročnej WWL a víta nás počasie rovnaké ako to bratislavské: Zima, zima, sneh a vietor.

Prvý zápas hráme o 10.30, tak sa ideme zložiť do šatní, a pomaly si hádzať, pozrieť hru našich talentov a hrať. Názvy tímov v skupine nám nič nehovoria tak nevieme čo máme čakať. Tak o 10.30 stojíme na ihrisku proti Chill Bill. Začíname útokom, ale hneď v úvode nám ukázali, že obranu dať asi vedia a dajú bod. Zobudíme sa a začneme hrať. Keďže skoro celý deň dosť fúka, v obrane skúšame zónu. V tomto zápase dosť dobre fungovala, i keď mám pocit, že to bolo viac súperom ako našou zónou. Prvý zápas teda vyhrávame (celkom ľahko, až na prvý bod) 7:2. Máme pol hodinku voľna a hráme ďalší zápas.

Tento raz proti Karli und die Bienen. Začali sme lepšie ako v predchádzajúcom zápase (i keď je možné, že to opäť nebolo nami ale súperom), bránime zónu a aj napriek zopár chybám z našej strany, súper nekladie veľký odpor, a po 28 minútach odchádzame z ihriska s ďalšou výhrou, tentokrát 7:0. Prvý cieľ, vyhrať skupinu splnený. Podľa rozpisu máme hrať nejaký crossgame proti tímu, čo skončil druhý v druhej skupine. Celkom šokovaní zisťujeme že sú to Trouble Band (Česi). Šokovaní preto, lebo ich poznáme a rozmýšlame kto ich mohol, poraziť, o to viac sme prekvapení keď zistujeme že ich niekto dal 7:0. Máme dlhšiu pauzu (asi hodinu a pol), tak ju využívame na obed, oddych v šatniach alebo hádzanie si.

Na náš tretí zápas prestáva fúkať, čo je v tomto prípade asi skôr nevýhoda(aspoň pre mňa) pretože zónu brániť určite nebudeme (keďže už jednak nefúka a proti nim by asi aj tak fungovala menej)a ja osobne osobku proti chalanom v priemere o hlavu vyšším ako ja veľmi nemusím, ale čo už. Tak začíname hrať. Začínajú útokom, ktorý síce dajú, ale určite nie na prvýkrát a vôbec nie tak hladko ako sme čakali. To je celkom pozitívna správa – vieme proti ním celkom hrať. Druhý bod je veľmi dlhý. A ja osobne sa zaňho hanbím a ospravedlňujem celému tímu. Nie že by som to pokašlala až tak strašne, ale myslím si, že keby som v tomto bode nespravila tú chybu čo som spravila, a teda by sme ho dali, tak sa za stavu 1:1 možno chytíme a zápas bude pokračovať úplne inak. No nestalo sa tak. Po dlhšom čase dajú aj druhý bod oni. A aj ten tretí. Asi v štvrtom bode sa JanoH zrazil s Kubom z Trouble Band a dopadol nejak na malíček, že ho mal v dosť zlom uhle, čiže zvyšok zápasu nehrá. Neviem prečo to nefungovalo, ich útok nebol ani zďaleka taký dobrý (alebo možno bola fajn naša obrana) pretože veľmi veľa bodov dali až na tretí, alebo štvrtý krát. Problémom bol náš útok, ktorý sme vôbec nevedeli udržať. Ku koncu zápasu začínajú brániť zónu, vieme to celkom handlovať, ale pred zónou znovu spravíme hlúpe chyby.

Teda tento na začiatku vôbec nie tak stratený zápas prehrávame niečo dosť:0. Škoda ho, sme teda najlepšie 5. ale nevzdávame sa, ideme na piate miesto. Ďalší zápas máme o pol hodinu, teda zostaneme na fieldoch, povieme si čo to k hre, a ideme hrať proti nejakým týpkom vo fialových dresoch.
Začíname hrať. Súperi o pravidlách moc nevedia a hrajú tak..povedzme že náhodne. Čo je ale horšie, že nás nútia hrať podobne náhodne, a ani sa nenazdáme a oni si znížili náskok na 5:4 pre nás. Berieme time-out, povieme si že sa ideme sústrediť a myslím že zvyšné body sme dali my. I keď sme tento zápas vyhrali, mám pocit, že sme v ňom hrali najhoršie, čo sa týka koncentrácie, a hlúpych chýb.

Náš posledný zápas, teda o 5. miesto sme hrali znovu proti Karli und die Bienen(teda harli tam rovnakí ľudia, tak aspoň myslím, že to boli oni) .Keďže chceme hlavne nepárne umiestnenie, nemáme inú možnosť, len vyhrať. Tak sme šli na to. Bol to taký povedala by som typický posledný zápas. Bolo cítiť, že máme za sebou už tie predchádzajúce 4, ale hrali sme fajn. Osobne si z neho veľa nepamätám, len viem že sme relatívne ľahko vyhrali, a že Jano dal aj jednou rukou bod.

Umiestňujeme sa teda na 5. mieste, čo vôbec nie je zlé, keďže sme prehrali len jeden zápas proti neskorším víťazom celého turnaju, len škoda, že sme chytili Trouble Band už v štvrťfinále.

Ideme sa teda prezliecť, a čakáme na finále do ktorého sa prebojovali naši talenti. Čas do začiatku finále trávime v šatni, a o 19,00 už v zime za umelého osvetlenia pozorujeme ako talenti (ku ktorým sa do finále pridal aj MaťoB) bojujú o víťazstvo. Podrobnejšie dojmy už napísal Poli, tak ako aj príbeh prečo má teraz také super červené vlasy, len v skratke, do stavu asi 6:6 to bolo úplne vyrovnané, a potom ich naši nejak zlomili a vyhrali. Tešíme sa s nimi, zostávame aj na ceremony, kde dostávame (teda talents) nejaké super cukríky, počkáme kým sa prezlečú a ideme domov :).

Turnaj teda oba naše tímy zakončili nepárnym miestom, z toho jedno prvé, čo je úplne super. To naše 5. mohlo byť aj lepšie, škoda toho jedného zápasu, ale čo ma trochu viac mrzí je, že všetky zápasy čo sme hrali (ako juniori) sme buď dosť vyhrali, alebo (ten jeden) dosť prehrali, teda sme nehrali nejaký vyrovnaný zápas. Nevadí, dúfame, že nabudúce bude ten proti Trouble Band vyrovnanejší.

A nakoniec naša zostava (v náhodnom poradí):  Miško, ViRPo, Andy,  MaťoB, Jano, Dan, Dada.

Report by Dada

  1. 3 Responses to “Adventure Cup (juniors division)”

  2. pekný report, je jasne vidieť ako sa treba sústrediť na každý jeden bod. Tak ako v tom zápase s TroubleBand. Možno by sa podarilo ten zápas aj vyhrať alebo prinajhoršom odohrať lepší výsledok

    By Keso on Dec 5, 2010

  3. Na jednej strane to bola smola nasadenia a rozlosovania, ze sme dostali takych silnych superov uz v stvrtfinale, no nemame sa na co vyhovarat, v tom zapase sme mohli uhrat ovela lepsi vysledok. Viem, ze aj dobra obrana je vacsinou zbytocna, ked sa nepodari potom premenit utok, ale z toho ako sme branili v tom zapase som bol dost milo prekvapeny. Dalsia vec co ma mrzi je, ze sme nehrali viac zapasou proti silnejsim superom. Myslim si, ze sme mali aspon na 3. miesto. Dufam, ze o rok to bude lepsie, a mozno budeme mat aj viac stastia.

    By misko on Dec 6, 2010

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jan 14, 2013: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment