Winter League 2007

8 September, 2008 – 16:31

Pro Division by Keso

Sobota

hmmmm rozmrzelá cesta a môj závezok, že aj keď nešoférujem si pozriem cestu, viac nižsie vo Vavrovom reporte. Celá táto cesta mi pekne pokazila sobotu ešte viac ako neustále padajúca voda z oblohy.

Len tak tak stíhame svoj prvý zápas proti Upse. Asi 15 minút na rozcvičenie a rozhádzanie vôbec nie je dostatočný čas na zahriate starých tiel. Začiatok zápasu tomu aj napovedal. Prehrávame hneď v úvode 0:3. Upsa bola v slabšej zostave, chýbali traja bratia a tak sa nám darilo postupne doťahovať skóre. Konečný výsledok 6:8 v prospech Upsa Daisy hovorí asi za všetko, hra sa zlepšovala ale nestačilo to na víťazstvo.

Druhý zápas hráme proti slovenskému Mental Discorders. Klasika ani neviem prečo ani neviem ako ale zápas sme zmrvili veľmi pekne. Prehra 7:13 ma vôbec nepotešila a hra taktiež. Posledný zápas máme Bigez, čo je slabší výber z Bigezu dirigovaný Richim. Začali sme zdravo nahnevaní po prehre s MD a držíme si svoj útok. Bigez na nás skúšal typickú zónovú obranu, ale keď videl, že sa proti nej vieme presadiť zmenili to na osobku. V konečnom dôsledku nám to nevadilo, hrali sme dobre a takúto hru by som rád videl ako náš štandard. Nakoniec sme vyhrali 10:7. Už na skóre vidieť, že sme konečne zlepšili produktivitu v útoku, čo bola naša najväčšia slabina v predchádzajúcich dvoch zápasoch.

Nedeľa

Na prvý nedeľný zápas dostávame suverénnych EZ-men. EZ-men sú top hráči klubu Bigez s obrovskými skúsenosťami. Hrali na nás klasicku Bigez zónu a my sme sa klasicky zasekli. Priestoru nám nechávali dostatočne ale náš handling nebol dobrý, nebol ani dobrý pohyb na ihrisku a o nejakom flow disku sa nedá vôbec hovoriť. Naopak EZ-meni boli neskutočne efektívny v útoku a prehrali sme vysokým rozdielom. Žiaľ nedelné výsledky si nepamatám a ani ich nemám poznačené.

Druhý nedeľný zápas nastupujeme proti pražským Prague Devils. Nie sú tu v plnej zostave a sú porazitelní. Hra je plná turnoverov. Máme vynikajúcu obranu, útok je ale mizerný. Zlé rozhodnutia, trošku smola a zápas ktorý sme mohli s prehľadom vyhrať sme prehrali o jeden či dva body.

Posledný zápas je proti FUJ. Zápas je to vyrovnaný, hrali sme dobrú hru, snažili sme sa zapájať aj nových hráčov. Celý zápas to bolo jeden bod hore,dolu. Obranu sme mali dobrú, dovolím si tvrdiť, že na každý bod potrebovali dva útoky ale znovu, ten útok. Efektivita v útoku mizerná, zlé rozhodnutia a už pomaly dochádzajúce sily dali celkový ráz hre. Na konci sme spravili dve zbytočné chyby a tak ponúkli FUJu šancu na výhru. FUJ túto výzvu prijal a vyhrali o bod.

Posledným krásnym okamžikom bolo vyhlasovanie výsledkov kde sme v PRO divízii získali Spirit of the Game, čo je pre náš tím už druhý krát získaný spirit na Winter League.

Zostava: Pinďo, Branki, Adam, Pedro, Škrečok, Braňo, Jožko a Keso

Report by Keso

Open Division by Vavro

Sobota:

Ak si niekto doteraz myslel, že cesta na turnaj nedokáže ovplyvniť výsledok turnaja, žije vo veľkom omyle a čoskoro bude táto dogma vyvrátená. Zvyčajne sa nevenujem popisu cesty, ale tento rok sme absolvovali exkurziu centrom Viedne takú intenzívnu, že sme si mohli z blízkosti siahnuť na rakúsko-uhorských hrdinov. Na neštastie zájazdu sme prešvihli našu hru o necelú pol hodinu a po kontumácii 15:0 sme si zahrali proti Spinu zápas exibičný. Našim chalanom som to radšej nepovedal, čo bolo v konečnom dôsledku dobre, pretože hrali ako z partesu. Spin zjavne premrznutý, demotivovaný a z mierený s úlohou obetného baránka v exibícii kazil na čo siahol a výsledok 14:3 bol veľkou satisfakciou za nekompletný výlet (kedže sme nevideli Gasometer a Salzburg z diaľky :).

Nastupujú o-penový Bigez a s nimi mierny dáždik. Prvé body sme ešte držali ako tak krok, ale rakúska zóna v našich radoch spôsobila paniku a pár pokazených finálnych prihrávok a body z protiútokov rozhodli. Neboli sme vôbec horším tímom a prehra 11:6 vôbec nemrzela. Chyby vznikali skôr z prílišnej snahy a mokrý disk a mierny vetrík narobil svoje.

Predposledným tímom v našom mutter poole boli už niekoľko rokov hrajúci a s drogami experimentujúci Wunderteam. Zápas bol extrémne vyrovnaný a zlomil sa v posledných minútach, kedy sme opäť niekoľkými induviduálnymi chybami umožnili súperovi skórovať a zápas sme prehrali 11:8.

Posledným zápasom dňa bolo derby s rezervou Upsa Daisy. Dokonca sa tam objavili nejakí ľudia aj z prvého tímu, takže dosiahnuté víťazstvo je veľmi cenné. Za pernamentného dažda naši borci zdolali súpera 9:8. Nasledovala obednajšia prestávka.

Rakúšania zvolili jedno z lacnejších riešení (cestoviny, mleté bravčové maso a syr). Vraj k tomu bola nejaká zelenina, ale k nej som sa nedostal. Párty bola ako každý rok sterilne rakúska…klaustrofobické priestory, drahé pivo… Aj tak si vždy každý pobanduje svoje komando a pije svoje v kruhu najbližších 🙂

Nedeľa

Hru začíname proti viac imidžovým ako herne vyspelým Chuck Bronsons a výhra je povinnosť. Chcem pochváliť chalanov, že napriek mojej rannej indispozícii, keby mi hučalo v sánke a podľa kmitočtu v zube som si bol schopný merať pulz, zatiahli a vyhrali sme nad súperom 10:5. Zápas bol inak dosť fyzický a prichádzalo k mnohým telesným kontaktom. Svoje by vedel určite povedať Roman, ktorý sa vďaka svojej dravosti zblížil s niekoľkými chuckmi. Dosť veľa súbojov absolvovali Juro, Peťo a Fajo, zatiaľ ťahali skôr za kratší koniec, ale to sa časom zmení…

Catchup bol súper z rangu kvalitnejších. Naťahovali sme sa o každý bod, chviľku viedol Catchup chviľku my. Na tomto mieste chcem poďakovať Zuske za ružovú lentilku, ktorá zázračne pomohla a mohol som sa plne koncentrovať na zápas :). Počasie sa vyjasnilo, vykuklo prvé, jarné, zubaté slnko a občas sa oprel do disku aj vetrík, ale chalanom to zjavne nevadilo a išli si svoje… Tesne pred časom sme zvýšili vedenie o dva body a posledným klaxónom Catchup už len znížil na konečných 10:9.

A tak sme sa našou ultimatovou odyseou dostali až do finále spodného poolu, kde sme narazili na včerajšieho súpera Wunderteam. Zápas bol vyrovnaný, s množstvom turn-overov. Hrali sme svoj najlepší zápas, každý sa snažil a ja som dostal pri markingu diskom po hube. Kedže som bol zibáčovaný, bolo mi to vcelku jedno ale v duchu som plánoval strašnú odvetu :). A tá sa dostavila. Každý opener (otvárač) prepol na vyšší stupeň, naštartovala omnoho drsnejšia obrana, fantastické publikum sa pripojilo na našu stranu a výsledkom bol obrat z 3:5 na 6:5. Zápas sme vyhrali a skončili 9. Krásny záver ešte krajšieho turnaja. Nebyť nechcenej exkurzie mohli sme hrať semifinále, ale poolu s iným názvom…

Argonauti: Roman, Robo, Vavro, Juro, Peto, Fajo, Jano, Mito
support: ostatní outsiteri a outsiterky
obrana: 6/10 posledný zápas 8/10
utok:7/10
obed:6/10
party: oficialna neviem, havana session 8/10
Odkaz Romanovi: neruš moje vavrínové kruhy 🙂

Report by Vavro.

Women Division by Zuska a Čolka

Tento report naozaj neberte vážne.

Sobota

Na náš prvý medzinárodný turnaj sme prišli oslabené o kapitánku Kaju, no posilnené o Evku a Beu z Chicas.
Ako ste už iste pochopili z predchádzajúcich reportov, dorazili sme neskoro a pred prvým zápasom s Wunderom sme sa stihli akurát tak prezliecť. Hneď, ako sme sa pozbierali, začalo sa hrať, a tak sme nemali šancu na nejaké predzápasové reči. To však, vzhľadom na naše minimálne skúsenosti a pomiešaný tým znamenalo, že celý zápas bol jeden veľký chaos. Polovicu zápasu sme ani nevedeli, čo vlastne hráme a chýbala kapitánka, alebo ktokoľvek, kto by to dal dokopy. Wunderky nehrali brutálne dobre, bránili sme ako o život, no aj tak bol výsledok tuším 11:4. Nevadí, nabudúce ich dáme.

Ďalší zápas proti rovnako neskúseným Frisky Beez bol oveľa lepší. Hralo sa nám veľmi dobre, vychádazli nám útoky, (chytili sme pár fešných longov) a ubrániť ich nebol problém. Viac-menej s prehľadom sme vyhrali 8:5 a mali sme z toho fakt dobrý pocit a nesmiernu radosť a vôbec.

Po dlĺĺĺĺĺĺhej obedňajšej pauze sme dobre (poniektoré ešte lepšie) naladené nastúpili proti maďarským Cicak. Vďaka našim verným fanúšikom, ktorých sa tam zišla kopa, sme ani nevnímali lejak. Lialo však poriadne, čo sa prejavilo šmykľavým diskom a množstvom turnoverov. Skóre bolo celý čas vyrovnané, doťahovali sme sa po bode a bol to fakt boj =). Nakoniec sa nám stalo osudným priveľa premárnených príležitostí a poľavenie v obrane. Kapitánka nám tu podľa mňa chýbala najviac zo všetkých zápasov, nemal nám kto vynadať. Výsledok ? 9:6 pre maďarky, ale bol to zápas, na ktorý nezabudneme. Nielen kvôli drsnej hre, Matinmu efektnému pádu ku Kesovým nohám, či niečomu veľkému v žltej vetrovke, čo bolo občas treba vyhadzovať z ihriska, ale hlavne vďaka pamätnému ?Sorry babyyyy, ja som taká??. Nevadí, nabudúce ich dáme.

Nedeľa

Prvý nedeľný zápas sme hrali proti babám z Fuj. Jediné, čo si z toho pamätám je, že nám fakt nevychádzalo vôbec nič. Poniektorým ešte menej ako nič. Bejčin dokonalý layout síce zachránil našu česť, no výsledok aj tak 13:5 pre Fuj. Nevadí, nabudúce ich dáme.

Pred zápasom s Hot Beaches Jožko vyhlásil, že keď im dáme dva body, bude to až-až. Ktovie, čo by bolo, keby povedal viac, cieľ sme splnili do bodky. Zápas skončil čosistrašneveľké:2. Hrali sme ako vieme a čo nám dovolili, v obrane sme sa mohli trošku viac posnažiť, ale v podstate to bolo fajn. Akurát sme sa tak rozohrali, že nám bolo ľúto, že je to posledný zápas. Škoda, ešte by sme si zahrali. Ostalo nám už len podporiť chalanské týmy, snáď to bolo cítiť. A nevadí, nabudúce dáme aj Hot Beaches.

Cesta späť
Super, nech žije slovenská popmusic =D.

Čolka a Zuska

Post a Comment