Winterflug 2007 – Berlín

8 September, 2008 – 16:43

Himmel uber Berlin.

Tak ako každý rok, aj tento sme sa prvý krát vybrali na turnaj do Berlína. V očakávaní, že nemecká plastic scéna je kvalitná sme čakali turnaj plný spektakulárnych hier, v ktorých my i nemeckí jungen siahneme na dno svojich síl. Celý turnaj sa odohrával v obrovskom komplexe nejakého Maxa boxeristu, kde 3 telocvične boli prepojené rafinovaným systémom padacích dverí, pascí a skrytých prechodov. Nehrávať dungeóny tak sme stratení 🙂

Outsiterz – Wallcity 9:18
Prvý zápas sme absolvovali proti neskoršiemu víťazovi turnaja. Týpci začali dosť benevolentne a dosť dlho sa nám z pozície handlerov darilo hádzať brejky a tak wallcity zaradilo vyšší stupeň a celkom poľahky vyhrali 18:9.

Outsiterz – Airpussies 17:20
Na to, že vzduchovag… mačiatok 🙂 bolo asi tak 3x viac ako nás zohrali sme veľmi vyrovnaný zápas. Obrana vcelku dobrá, miestami sme dotierali na toľko, že nemci si sami odhazdovali disky do autu z čoho naše špičkové útočné šíky tažili. Žiaľ, nejako sme si neustrážili koniec zápasu, resp. čas a v posledných sekundách sme inkasvali zbytočné body, čo rozhodlo o prehre 20:17.

Goldfinger – Outsiterz 15:21
Zrejme jeden zo slabších tímov nemeckej proviniencie, kedže za tím nastúpili starci, ženy a deti 🙂 Nakoniec sa ukázalo, že zápas nebol až taký jednoznačný, dosť bodov v nasom podaní padalo práve po dlhých hodoch do zóny, kde naši zberači plodov nemali problém skórovať. Zápas sme teda úspešne dotiahli do víťazného konca a knihujeme prvé víťazstvo na tomto turnaji 21:15.

Outsiterz – Yeahaw 18:15
Z tohto zápasu si už veľa nepamatám, ale tuším, že sa kólovalo o 100dve100. Najmä nemecký tím bol poznateľne nervóznejší a svoje ego pumpoval sprostými hláškami. Herne o5 klasika, väčšinou dlhá na sprintujúceho longa, ktorý bez problémov chytá… druhá výhra na turnaji… koniec dňa.

za zmienku stojí, že večera nebola súčasťou turnaja a tak sme sa vybrali do mesta na nejaké hambáče. a kedže sú fastfoody po centre Berlína rozložené, že by od jedného k druhém dlažobnou kockou dohodil, nebol problém si vybrať. Málokedy sa stane, že počas turnaja stihneme aj prehliadku centra, tak som si nachystal pred turnajom pdf s názvom berlin survival kit. Naštudoval nejaký folklór, kde, čo, kedy, ako, prečo… Prechádzka večerným Berlínom vyzerá asi takto: okresný úrad, okresný úrad, krajský úrad, okresný úrad, ďalšia krabicová budova a hneď za ňou ešte jeden okresný úrad. Až ma niečo na turnaji sklamalo, tak je to práve centrum mesta 🙁 dodnes vlastne netuším prečo som si kúpil tričko Ich liebe Berlin 🙂 Pozn. redaktora: To sme sa aj my veľmi čudovali.

Nedeľa:

Outsiterz – Endzonis 15:17
O5 veľmi vyrovnaný zápas. Víťaz mohol by hocikto z týchto troch mužstiev :). V globále boli poraziteľní ale v takýchto zápasoch väčšinou rozhodujú detaily. Endzonis mali vo svojom tíme niekoľko veľmi skúsených hráčov a tí diktovali tempo hry. Podľa potreby swingovali, prípadne dávali killer passy. Pri troche štastia mohol byť výsledok opačný v náš prospech. Celkovo si myslím, že hra bola dobrá, len chýbajú skúsenosti ako si udržať v kľúčových momentoch chladnú hlavu.

Outsiterz – Chuck Bronsons 16:15
Naozaj štýloví bronsoni zohrali veľmi vyrovnaný zápas. Zápas sa prelieval zo strany na stranu. Veľmi dobre zahrala omladina a najmä chyty v zóne oproti fúzkatým obrancom rozhodli o našom tesnom víťastve. Z môjho pohľadu sa jednalo o jeden z najlepších zápasov na turnaji.

Outsiterz – Zamperl 15:16
Platí to isté čo o zápase s Endzonis. Individuálne vyspelí jedinci diktovali tempo zápasu. Keď bolo treba pridali, keď bolo treba zdržovať čas swingovali do nemoty.Svojím výkonom sme sa pridali aj my a naozaj až v posledných sekundách zápasu sa rozhodlo o víťazovi. Pochvala patrí celému tímu. Celý turnaj bol veľmi vyrovnaný (okrem Wallcity) a každý zápas sa dal pri troche štastia dotiahnuť do víťazného konca. Tak ako každý rok, aj tento sa už teším na druhú edíciu tohto turnaja v našom podaní…

Zostava: branki, keso, vavro, roman, ondro, skrecok, pedro, (support) colka, bea

report by vavro

Post a Comment