Report z Blowoutu 2008

8 September, 2008 – 16:52

pohlad z tymu Out

Cesta bola fajn, bola individualna a vsetci trafili, niektori s mensim oneskorenim ale trafili. Hralo sa velmi zaujmavym sposobom ze kazdy hral s kazdym 2 krat 15 minutove zapasy a potom o umiestnenie. Pred zapasmi som si vsimol len to, ze skorpioni mali 5 minut pred zapasom len Misa, ktory povedal ze uz si zvykol a ze uz su urcite na ceste. S pullom tam uz boli skutocne piati.

My sme hrali prvy zapas s Mental juniors, fukalo a asi sme hrali celkom dobre lebo sme vyhrali jednoznacne 7:3. Druhy zapas bol proti Discreditom. Hra sa mi z nasej strany nezdala moc dobra lebo nas akoby nutili hrat tak nejak lenivo. Podarilo sa mi dat 3 layouty, alebo skor take krive hodenia sa za diskom a aj tak vsetky zle. No vyhrali sme 5:2.

Prisiel treti zapas ktory vyzeral byt taky najtazsi, lebo bol proti Mentalu klasik. V tomto zapase asi fukalo najviac. Branki vyhral flip a vybral obranu ale tak ze oni utocili proti vetru. Tymto nam zrejme vyhral zapas. Kazdemu tymu sa podarilo dat jeden bod proti vetru, ale kedze sme zacinali s vetrom, vyhrali sme 5:4. Este bonusovy dojem zo zapasu je ze som si spravil modrinu tvaru akeho som este nemal. V tvare ciary na stehne. To sa mi podarilo take ze som chytil na konci zony long a hned potom napalil do plotu kusok za ihriskom

A zacalo sa druhe kolo zapasov, znovu sme nastupili proti Mental juniors. Uz to nebolo ani z daleka take jednoznacne ako prvy zapas, co bolo sposobene asi tym, ze mentalov stale ubudalo a par bodov si za juniorov zahral aj Chorche. Zacinalo vychadzat slniecko a bolo kuok teplejsie. Vyhrali sme 4:2.

Piaty zapas znova proti Discreditom Tu nas este viac prinutili hrat lenivo takym zvlastnym dost volnym branenim, alebo polo polcom. No nejako sa nam aj tak podarilo davat body a vyhrali sme 8:3 Pred poslednym siestym zapasom v zalkadnej skupine proti Mental klasik za name prisli a spytali sa ci si mozu zobear inych hracov lebo ostali uz len traja… No tak sme im to samozrejme dovolili a hrali sme sice dobre ale porazili nas 3:5. V skupine

A dostali sme sa do semifinale v ktorom sme sa stretli s Golden Ants. Pred zapasom zacalo prsat, a vacsine ludom san a tej umelej trave zacalo smykat hlavne brankimu ktory raz neubrzdil a zotal hraca ktoreho branil. Nastastie sa mu nic moc nestalo a hrali sme dalej. Ako povedali nasi superi, bola to ich urcite najhorsia hra, a z nasej strany to bolo aj dost dobre, lebo nasa zona ich nikam nepustala. So zapasom sme boli spokojni a s vyhrou 10:5 sme sa tesili na finale a Mental Paganello.

Tak a prislo dlho ocakavane finale. Zacali sme celkom vyrovnane tusim sme vyhravali 4:2. Hra bola uplne super ale nakoniec sa prejavilo ze boli skusenejsi a porazili nas 7:9. Moc si z tohoto zapasu nepamatam iba to, ze ked sme mali utok tak branili osobku a chorche si furt zobral mna alebo Mata aby (podla mojich skromnych znalosti) mal po turnoveri slabsieho cloveka na marking.

A tak sme skoncili druhy.

Pocas vyhlasenia bolo par vtipnych momentov ako napr ked aj juniori dostavali sampanske, z vitazneho tymu (juniorov) namornici Leopoldov ostali len Miso s Romanom(43). Hned po junioroch sa vyhlasovali vysledky normalnej kategorie, kde nase Bcko “Sit” skoncili posledny a charizmaticky mato pri preberani cestneho diploma prebral aj flasku sampanskeho. A my sme tiez dostali takze sme spolu mali az 3 flase. Celkovo to bol super turnaj a uz sa tesime na WinterLeague.

Reports by Kubo.

Blowout z pohľadu Sit

Už pri príchode na pľac ma obstúpila neopakovateľná turnajová amtmosféra – všetci sa tak striedavo „frizbieovsky pokrčievali“ pred hodmi a vzduchom lietalo množstvo tanierov. Rýchlo som sa prezliekol a poď sa rozcvičovať.

Zápasy: najprv musím povedať to zlé: nič sme nevyhrali (okej už to je za mnou), ale bol to veľmi poučný turnaj… naučili sme sa zohrať sa trošku spolu a hádzanie išlo po turnaji neporovnateľne lepšie ako pred ním. Poďme si v krátkosti prejsť naše zápasy:

Mental A-čko – to skončilo pre nás dosť neslávne (ak sa nemýlim tak sme dali len 1 bod a oni všetky ostatné 😉 ), ale každý nás utešoval že to je predsa MENTAL a nemáme smútiť. Na konci tohto zápasu som mal taký ten zlý pocit, že sa s nami už len hrajú a nehrajú svoje maximum. Vôbec sme neboli zohratí a disky nám padali aj keď nefúkalo.

Golden Ants – nastúpili pekne v dresoch a my po tom, čo nás rozbil Mental sme nastupovali s hlavami vztýčenými (veď horšie to už byť nemôže 😉 ) a dostali sme ďaľšiu nakladačku v tento deň – už sme si začínali zvykať. Moravčanom sme tuším nedali ani boda (ja tie zlé spomienky hneď zabúdam, takže neviem presne ;-))

Škorpióni – konečne vyvážený zápas… My sme si už začali zvykať na seba a aj hody sa začínali dariť a ani Škorpíci nehrali zas tak dobre ako tie dva zápasy predtým. Veľmi spiritová hra a keď nás Škorpióni natreli tak sme odchádzali s úsmevom. Zo začiatku sa to zdalo vyrovnané, ale potom sa ukázalo naše „telocvičňové“ hobby hádzať kraviny a bolo to.

Potom sme hrali ešte jednu sériu 15 minút s tými istými, ale to by som sa opakoval (aj priebeh aj výsledky boli pomerne rovnaké).

Po „postupe“ zo skupiny nás čakali ešte dva 30 minútové zápasy – zase sa nám podarilo hrať zo Škorpíkmi, ktorých hru sme si už celkom obľúbili po toľkých hrách a s Mentalom B-čkom.

Škorpíci: ešte pred hrou s nimi sme sa s nimi stretli na tréningovom fielde a, že či si nedáme len tak hru na rozcvičenie – oba týmy sme sa zišli a začali hrať. A to bol prvý zápas kedy sme hrali konečne ako tým a nie ako jednotlivci bez cieľa. Naučili sme sa dumpy a ukľudnenú hru, ktorá nám dosť chýbala predtým – už sme si vydržali hádzať disk viac ako 10 krát bez dropu ;-). Zrazu uprostred hry nám ktosi povedal, že už 10 minút máme zápas spolu tak sme alibisticky povedali, že okej poďme na to a od nuly, lebo sme dosť prehrávali. Premiestnili sme sa o field ďalej a hrali: zo začiatku sme dokonca vyhrávali, potom sme stratili koncentráciu (asi od radosti 😉 ) a prehrali asi o 4 body.

Mental B-čko: Ďalšia fajn vyvážená hra – začali sme tak ustráchane, lebo pár mentalákov hralo aj v Ačkovom týme tak sme sa báli o výsledok, ale bolo to vyrovnané – zo začiatku nám ušli o pár bodov, ale potom sme len držali rozdiel (alebo oni 😉 ). A potom to prišlo: ja som hodil Lukášovi taký pekný (áno aj Maťo ma pochválil) dlhší hod do zóny, Dušky sa rozbehol, že ho zblokuje (čo sa mu aj nakoniec podarilo) a rozbil sa o múr, ktorý je na konci ihriska. Všetci sme sa zhŕkli, či sa mu niečo nestalo, lebo sa zvíjal na zemi a tváril sa celkom zle. Našťastie nič vážnejšie sa nestalo, ale nemohol ďalej hrať – čo sa prejavilo na výsledku hry, keďže sme to postupne doťahovali a nakoniec prehrali tesne o 1 bod – ešte 5 minút hry a dali by sme ich.

Bol to neskutočne dobrý deň, naša hra sa postupne zlepšovala a ešte 10-20 hodín takého postupného zlepšovania a aj by sme vyhrali ;-). Celý týždeň som mal svalovicu a len veľmi ťažko sa mi chodilo po schodoch, ale s krvou plnou endorfínu som sa na to len usmieval.

Marcel

PS: tým – nie je nespisovné ale poslovenčené anglické slovo 😉
PS2: blowout – moji spolubývajúci to preložili ako „výgrc“ a celkom to sedí na to ako som sa po ňom cítil 😉

BLOWOUT – Juniors

Cesta do nie až tak vzdialenej Rače nebola až tak ideálna – spolu s HAgOm a Kubom sa nám podarilo vystúpiť o pár (asi 4) zastávky neskôr a pred samotným zápasom sme si užili krásnu prehliadku Bratislavy. Po asi 20 minútach sa nám úspešne podarilo dostať sa na field a pomaly sa mohlo začať.

Poriadne sme sa rozcvičili a turnaj sa mohol začať. Náš prvý zápas bol proti babám z Lay-Ds. Hralo sa nám od začiatku veľmi dobre, vcelku svižne a začali sme vyhrávať 2:0. Boli sme z toho tak mimo rovnováhy, že sme asi baby podcenili a rázom sa skóre otočilo na približne 4:2. Odvtedy to bol viac menej vyrovnaný zápas – šance aj body na oboch stranách – a obom tímom sa nám veľmi páčil.

Ďalší zápas sme hrali proti na poslednú chvíľu vymenenému tímu – Námorníkom. Tiež to bol veľmi pekný zápas, no Námorníci si zo začiatku vybudovali výrazný náskok, hlavne vďaka ich rýchlosti, ktorá nás úprimne vcelku zaskočila. V druhej časti hry to bolo omnoho vyrovnanejšie, našli sme na nich akú takú zbraň a body padali rovnomerne na oboch stranách.

Na náš tretí zápas sme prekvapivo znova dostali toho istého súpera, Námorníkov. Medzičasom začalo poriadne fúkať a to nám veľmi skomplikovalo situáciu. Roman si navyše vylosoval, že súperi budú útočiť po vetre, čo nám hru ešte sťažilo. Na prekvapenie sme nehrali až tak zle, šance Námorníkov sme marili vcelku úspešne, no aj tak sa im podarilo vybudovať si slušný náskok (tuším že 7:1)… Vtedy sme zmobilizovali naše ďalšie sily a začali sme poriadne nabiehať a využívať potenciál dumpov. Vcelku sa to prejavilo aj na výsledku, zdá sa mi že zápas skončil približne 9:7 alebo tak podobne fakt si to nepamätám :D..

Posledný zápas sme hrali druhý krát proti Lay-Ds. Počasie nás asi veľmi nemalo rado – pre zmenu sa zatiahlo a začalo pršať… Síce nie veľmi silno, no aj tak disk lietal úplne ináč ako sme boli zvyknutý… Baby boli zjavne viac zvyknuté na takéto podmienky a hrali lepšie, no aj tak sme mali oba tímy veľmi dobrý zážitok z tohto zápasu.

Celkovo sme, zjavne, skončili na treťom mieste ale nabrali sme obrovskú kopu nových skúseností a celkovo bol tento turnaj obrovským prínosom pre celú juniorskú časť Outsiterov.

report by Palo

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jan 20, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment