Winter League 2008

8 September, 2008 – 16:55

Pro Division by Keso

Sobota

Po skúsenosti z vlaňajška si cestu plánujeme dostatočne dopredu, autá sú rozdelené do dvojičiek s GPS a nešetríme ani na dialničnej známke. Miesto nachádzame poľahky. Winter Liga zmenila svoje pôsobenie, nám je miesto známe z juniorského turnaja, a rozrástla sa do úctihodných rozmerov. Outsiterz majú svoje zastúpenie v Pro, Open a Junior divízií. Dievčatá sa spojili a vytvorili spoločný slovenský ženský tím.

Winter Liga sa prvý krát hrá švajčiarskym systémom, kde sa nerátajú výhry a prehry ale hlavne rozdiel bodov. Príde mi to ako férovejší systém a nám v PRO aj pomohol. Prvý zápas hráme proti JungEZ Wien co je B čko Bigezu. Zápas taký prvý, nehráme zle, ale ani dobre. Tempo zápasu nie je strhujúce nakoľko aj JungEZ sú odchovaní na pokojnej hre. Nepamatám si či sme stále doťahovali alebo viedli v konečnom dôsledku sme prehrali o jeden bod.

Druhý, a posledný dnešný zápas hráme proti FRA-B. Je to tím co by mal reprezentovať rakúsko na plážových majstrovstvách európy vo Francúzsku. Tím nič moc, dostávame sa do tempa a v strede zápasu vyhrávame o tri body. Všetko vyzerá tak ako má, avšak dojem klame. Zopár pokazených a je vyrovnané. Záver je napínavý a žial pre nás neúspešný. Znovu prehrávame o bod a priznávam, že si nepamatám kedy som naposledy prehral s tímom kde hral Taxikár.

Nedeľa

Prvý nedeľný zápas je dohrávka zo skupiny. Dostávame Prague Devils. PD hrajú solídny ultimate a papierovo boli určite favoritom do tohoto zápasu. Našťastie my sme ten papier nečítali. Zápas solídnej úrovne, hlavne s prihliadnutím na fakt, že bol prvý v nedelu, skončil naším víťazstvom. Znuvu sme vyhrali o bod, proste sme si užívali tie napínavé chvíle v záveroch zápasov.

Na druhý zápas dostávame kráľov párty posilnených o dvoch hráčov priamo z bratislavy. Áno je reč o Mental Discorders. To by nebol turnaj, kde idú oba tímy aby sme sa spolu nestretli. Zápas bol 3/4 vyrovnaný, na konci Mental využil svoje skúsenosti a ešte viac na nás zatlačil. Začalo to mojím vyrátaním hlboko v zóne po time-oute a našich dvoch chybách v útoku. Mental skóroval a nakoniec vyhral o tri body. Ten rozdiel ale nevraví o reálnom priebehu zápasu. Otázkou zostáva akú sme mali zvoliť taktiku na vyrovnanie v závere zápasu. Nevýhodou bolo, že nebolo hlásených posledných päť minút a nevedeli sme ako sme na tom s časom. Naše riskovanie práve vyústilo v ten troj bodový handikep. Škoda tohoto zápasu.

Ďalší zápas, SPIN. Bolo mojím prekvapením, že sa dostali až takto vysoko. Začíname hrať a nestačíme sa čudovať. Skórujú prevažne cez dlhé hody jedným hráčom. Postupne na neho nasadzujeme Brankiho a začíname hrať viac fyzicky, viac behať a meníme obranu na zónu. Takticky sa nám to podarilo. Vyviedli sme ich z rytmu, spravili pár chýb v obrane a my poučený druhým sobotným zápasom makáme ešte viac. Dokonca si v závere skúšame rôzne varianty útoku a obrany. Zápas presvečivo vyhrávame.

Posledný zápas o finálne umiestnenie hráme s Wunder teamom. Zápas je to vyrovnaný. A viac si nepamätám, teda okrem jedného Bachiho obranného bloku. Podstatné je, že sme vyhrali, a umiestnili sme sa na piatom mieste.

Turnaj nakoniec vyhral Mental, ktorý vo finále porazil Bigez. Spirit išiel do maďarska, získali ho LOL.

Zostava: Pinďo, Branki, Pedro, Škrečok, Ado, Bus, Kubo, Ondro a Keso

Report by Keso

Asko(r) awards 2008 – výročné udeľovanie cien plastovej akadémie.

Celý víkendový turnaj mi doteraz beží pred očami ako film. Aby som Vám z neho podal autentický zážitok skúsim dodržať filmovú terminológiu, takže milí diváci posadajte si do multikina Open, spektakulár práve začína…

scéna: sobota, mierne chladná Viedeň.

300:
Na natáčanie dorazili nováčikovia vo filmovej brandži, rakúski JJRR. Jediné čo na ich hre zaskočilo boli až sparťansky obnažené telá (škoda že ich nebolo 300), napriek chladu bojovali (hlavne s počasím) a hrdinsky podľahli. Happy end 15:1.

Hallodigaze vracia úder:
Pokračovanie Plastových vojen bolo však o niečom inom. Počas tohto vikendu áčkový titul nikto s Hallodigaze nenatáčal, tak sa celý komparz stretol práve na natáčaní s Outsitermi. Každý zo účastnených si zahral svoju rolu na jednotku a odcházdali sme z ihriska viac nemej s debaklom. Za celý zápas sme predviedli pár pekných scénok, no pôsobenie pred divákmi bolo skôr tragikomické… Zápas končí s ratingom 15:5 pre bratov Fúrikovcov.

FUJ: Prvá krv
Prekvapila celkom dobrá návštevnosť titulu. Tento film musel zaujať divákov hneď od začiatku, pretože jedna akčná scéna striedala druhú. Obe strany tvrdo bojovali a výsledok 12:6 nezodpovedá predvedenej hre. Vo filme bolo použitých aj niekoľko efektov, ale ako diváci, tak ostatní účastnici ocenili kvality hlavnej ženskej postavy. Po takýchto filmoch má o kariéru postarané 🙂

Moskva slzám neverí:
Tragédia antických rozmerov. Zápas bol nesmierne vyrovnaný, herci si išli svoje, nikto neafektoval, hlavne vďaka zónovej obrane bolo možné vidieť niekoľko masových scén. Obe strany si držali svoje útoky, až do stavu 5:5. Pri našom útoku a pokuse o dlhý monológ do zóny som si neštastne natiahol lýtkový sval, odpadol ako v béčkovom horrore a musel vystriedať. Následne sme stratili disk, skončila stopáž a Stolychnaya dotiahla výzvu až do konca. Prehra 6:5 naozaj mrzí ešte teraz. Záverečné titulky.

D.und Drinks
Akčné scény sa natáčali po tme. Vcelku prekvapilo obsadenie a veľmi agresívna hra z našej strany. Nato, že DuD rozbili vcelku v pohode Stolychnayu som čakal väčší thriller. Do stavu 5:5 si obe strany držia svoje útoky pričom neskôr mierne chybujeme. Za stavu 5:7 a analýze konkurenčného komparzu zistujeme, aké protichvaty treba nasadiť a zápas nečakane graduje a prekvapivo vrcholí 10:8 v náš prospech. Zrejme náš najlepší výkon na turnaji. Opäť všetky herecké posty kvalitne obsadené, hlavná diva exceluje. Keby tento film vysielali v prime time, ani jedno oko z nečakaného obratu

neostane suché… Standing ovation.

Filmový festival následne pokračuje banketom, slávnostná večera mierne dehonestuje zvyšok podujatia. Podávajú sa mastné špagety, ktoré kĺžu dolu krkom vplyvom gravitácie. Naopak tanečné aktivity naša orchestra zvláda vcelku na jednotku a po obsadení tretiny parketu zistujeme, že priestory nestačia a tak musí mladý Skywalker tancovať na stole 🙂

nedeľa:

FUJ: Druhá krv
Prvá polovica filmu vyrovnaná, svižné dialógy, Mierne herecké chybičky na oboch stranách. Na tej našej od druhej polovice podstatne väčšie. Zrazu sa vytráca istota, zisťujeme, že nemáme až tak dopracovaný scenár, viazne spolupráca na placi a uniká nám dej… Zápas končí výsledkom 15:8 pre FUJ a my zrejme tušíme, kde sa stala chyba.

Hrali:

Ľudka………..Ľudka
Vavro………..Vavro
Roman………..Roman
MatoS………..MatoS
Miťo…………Miťo
MArcel……….Marcel
Dafy…………Dafy
Fajo…………Fajo

epizódne úlohy: Filo (sobota), Lukáš (nedeľa)

Screenplay by Vavro

WINTERLEAGUE – Juniors

Po zaujímavej ceste, počas ktorej sa skoro rozsypalo Maťove auto (teda aspoň ja som z neho mal taký pocit :D) a Pinďove GPSko nevedelo veľmi dobre trafiť sme sa úspešne dostali na miesto konania, kde nás rovno čakali veľmi príjemne padnúce raňajky (hlavne tá 5-kilová Nutella). Juniorský tím hral prvý zápas až o 15.45, čiže sme mali dosť času číhať zvyšné dva outsiterzské tímy a všelijaké iné zápasy, na rozhadzovanie a rozcvičovanie bohužiaľ nebolo žiadne miesto čiže sme mali smolu… Až okolo poludnia sa na 5 minút uvoľnilo jedno ihrisko medzi zápasmi, tak sme si s HAgOm a Kubom chvíľku hádzali, a čo čert nechce, rovno si vytknem členok.. Čiže z kapitána sa stal už len nehrajúci člen tímu, ale tak stáva sa…

O 15.45 s očakávaním nastupujeme na lajnu proti našim prvým súperom – Nein. Snažíme sa ako vieme, no súperi sú proste o mnoho lepší, rýchlejší a podobne. Potom na nás začali hrať ešte aj zónu, tak to bolo už celé zle… No snažili sme sa a mal som pocit, že nikto nie je zo zápasu sklamaný, aj keď výsledok nie je veľmi pôsobivý. Však sme si prišli hlavne zahrať, nie vyhrať, že?

Druhí súperi sú Ufo F(l)ight. Súperi to boli veľmi ťažký, aj kvôli zónovej obrane. Snažili sme sa, ako sme sa mohli, no ani HAgOve samovražedné hádzania sa (pri ktorých sa mu podarilo vybiť si kus zuba..) nás nedokázali zachrániť. No nevadí, turnaj ide ďalej

Našimi poslednými dnešnými súpermi boli naši bratrži Česi, oficiálne povedané CZ-Juniors. Zápas to bol veľmi pekný, zo začiatku sa nám aj darilo, hneď na začiatku sme dali dva veľmi pekné body. Potom sa karta obrátila, no mal som pocit že všetci čo hrali mali z tohto zápasu oveľa väčšiu radosť ako z tých predchádzajúcich. Súperi boli veľmi priateľskí a čo bolo tiež super, nehrali zónu ale osobku.

Potom nasledovala nie veľmi požívateľná večera (ale dala sa prežiť, v školskej jedálni bolo aj horšie :D) a po nej party, na ktorej Dan tancoval na stole a bola vcelku fajn zábava. Pokojný spánok v telocvični bol asi o druhej prerušený „príjemnou“ kultúrnou vložkou, čo sa dá robiť 😀

Prvý ranný zápas, po výdatných raňajkách a akom-takom rozcvičení, sme hrali proti Flugsaurier, čo sú juniorskí víťazi z Paganella, čiže aj ten zápas vyzeral.. zaujímavo.. Oproti včerajším mal jedno veľké mínus – mal som pocit, že súperov ten zápas absolútne nezaujíma, neprejavili ani známku snaženia sa ani nič… A ešte meškali asi 5 minút na začiatok.. Proste hanba na večné časy…

Ďalším zápasom v poradí bol druhý pokus proti Ninu, ktorý skončil omnoho lepšie ako ten prvý, i keď na našu výhru to nestačilo… V zápase bolo pár pekných momentov a celkovo sa mi páčil, bolo vidieť ako sa moji spoluhráči od soboty zlepšili a hlavne si nejako „utriedili“ pozície – napríklad stavať Beku ako handlera bol veľmi dobrý ťah, Marta pekne zakončovala a HAgO bol samovrah ako vždy, no často boli jeho zákroky aj úspešné.

Posledný zápas o 7. miesto sme hrali s No way a bol to určite najlepší zápas, aký sme na celom turnaji zahrali. Vedeli sme sa presadiť v súbojoch, dokonca sme sa lepšili aj v hre proti zóne a konečne sa nám podarilo aj viac krát skórovať. No istý highlight zápasu bol neuveriteľný Callahan HAgA, nechápem ako sa to mohlo podariť no bolo to úžasné. Celkové skóre bolo 12:6, čo je podľa mňa veľmi dobrý výsledok.

Ja osobne mám z tohto turnaju dobrý pocit (až na to že som kripel až na púdu :D), celý tím sa obrovským skokom zlepšil a na hre to bolo vidieť od zápasu k zápasu. Proste, SUPER!

report by Palo


  1. 2 Trackback(s)

  2. Jan 11, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Filo #07
  3. Jan 11, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment