Halové MSR v Senici (report)

3 April, 2011 – 21:32

V duchu súťaživosti sme na halové majstrovstvá postavili 2 cca. rovnocenné tímy s (vtedy) pracovnými názvami Dadin tím a Marekov tím. Ja som hral v Marekovom a teda tento report bude viac náhľad na hru a snaženie tohto tímu. Ale najprv nejaké personálne fakty:

 

Marekov tím: Marek, Marcel, Rišo, Katka, Fajo, MišoH, Mesi a Lucka

Dadin tím: Dada, Silvia, Keso, Miško, Ondro, Dennis a na čiastočnú výpomoc prišli aj Dan a Pinďo

 

Prvý zápas sme hrali skoro ráno (síce 10:50 ale dostaň sa do Senice, že? ;-)) s naším kameňom úrazu z Blowoutu – Škorpióni. Mali sme lepší a určite zohratejší tím ako na Blowoute, problém však bol, že aj Škorpíci. Až ma prekvapilo s akou vervou sme sa pustili do hry (klasický Outsiterský syndróm „vypusti prvý zápas, šak je len ráno“ sme potlačili už niekde pred polkou zápasu), body padali v húfnych počtoch na oboch stranách, ale nakoniec sa nám nepodarilo úspešne lámať ich give-and-go a prehrali sme 17-15. Hneď hlava v smútku, jednak preto, že nás zase dali, ale aj pre to, že ak by sme sa chceli dostať do prvej štvorky, tak by sme museli nabiť víťaza skupiny Mental-UFO-Morthens. To by nebol až taký problém, keby to bolo UFO, ale niečo nám navrávalo, že asi ne…

 

Mega prekvapenie turnaja nastalo pri zápase Mental vs Morthens, kde Mental nastúpil v počte, za ktorý by sa nehanbilo ani masívne futbalové mužstvo a striedali celé 5ky, zatiaľčo Morthensákov bolo tuším 7 dokopy. Metal ich teda prevyšoval počtom, výškou, skúsenosťami ale hlavne zahodenými hodmi. Asi preto 15 sekúnd pred koncom zápasu bol stav 8-7 pre Trnavu a tí mali aj disk. Keďže bod sa nedohráva, stačilo by počkať, raz nahrať a nechať sa odrátať. Morthensáci však vyviedli nepodarený pokus o bod, ktorý im Chorche oplatil over-om cez celé ihrisko za hvizdu konca zápasu, ktorý Mental aj chytil po dvoch típnutiach. 8-8 remíza.

 

Nás zatiaľ čakali dva relatívne ľahké zápasy – nováčikovia Baník Prievidza a Buzz Saw (Košice). Hrali sme síce dobre, ale aj tak sa Baníku nám podarilo dať až 10 bodov (za čo im patrí rešpekt, lebo nijako extra sme s nimi nezachádzali v rukavičkách…) a Košiciam 8 – tí sa síce celkom držali na začiatku zápasu, ale potom sme im našou neústupnou obranou a dosť-často-premeneným útokom nalomili psychickú vyrovnanosť a bolo to naše. Zápasy skončili 18-10 a 19-8, žiaľ už sa nám nepodarilo dať ten okrúhly 20.ty bod ;-).

 

Medzi-časom Morthens nabili UFO o 7 bodov, kým Mental len o 6, takže sa posunuli na čelo skupiny a teda nasledujúci zápas nás čakali oni. Po tom, čo som videl ako hrali s Mentalom som sa už tomu netešil, len bál ;-). Bola to jednoznačne najlepšia hra tohto turnaja, obe strany hrali na 100 až 120 percent, každý vydal zo seba to, čo v ňom/nej bolo a keby sme hrali trošilinka pokojnejšie v útoku asi by sme aj vyhrali. Takto nás tých málo zahodených útokov stálo zápas a šancu byť v prvej štvorke. Trnave však víťazstvo zaslúžene patrilo a my môžeme povedať, že sme hrali veľmi vyrovnanú hru s tímom, ktorý skončil druhý. Konečný stav 11-9. V kolečku sme boli pochválení, že sme mali najsilnejšiu obranu akú zatiaľ na turnaji zažili a že sme im to nedali zaľahko.

 

Tak skončil prvý hrací deň, Viktor ma nezlomil na spanie v Senici, aj keď som bol celkom nalomený ;-). Odišli sme trochu skôr – nečakali sme na posledný zápas, kde Dadin tím hral s Discreditom o postup do štvorky. My sme mali potom hrať s prehratým o 5.6./7.8. a mysleli sme si, že Discredit smelo zničia. Nemalé bolo moje prekvapenie, keď som sa večer dozvedel, že prehrali o bod a že Discrediti hrali ako draci – v tom dobrom zmysle ;-). To ma celkom potešilo, lebo som si chcel zmerať sily s naším druhým tímom.

 

Zápas Outsiterz vs Outsiterz vyhrali nečakane Outsiteri. Skoro celý zápas sme si udržovali 2 bodový náskok a tak ten zápas aj skončil: vyhrali sme 12-10. Nasadenie nebolo až také ako v zápase s Morthensákmi, ale na to, že sme hrali prvý zápas a vlastne taký „priateľský“, bolo až neskutočne intenzívne. Tu sa vám musím pochváliť (pre tých, ktorým samochvála smrdí, preskočte ďalšiu vetu): dal som Kesovi handblok na overheade (ano, som vysoký ;-)). Týmto zápasom sme sa prebojovali do posledného zápasu o 5.te miesto s kým iným ako zo Škorpíkmi – títo tvorili akýsi rámec nad turnajom :-).

 

Zo Škorpíkmi sme začali veľmi dobre a všetci hrali zodpovedne a dravo… až na mňa teda… Ja som zahodil 2 disky a raz sa nechal vyrátať. To ma ale naštartovalo a aspoň to vyrátanie som im vrátil. Polčas skončil 7-7 po nie veľmi prehľadnej situácií, kde bolo 7-6 pre nás a Škorpíci mali disk, bol call a skončil čas, teda mali ešte jednu prihrávku. Touto sa im podarilo dopraviť disk tam kde sme ho my veľmi nechceli vidieť. Škoda. Po polčase sme sa vrátili na ihrisko nabudení, že veď vlastne skoro vyhrávame a hra bola naozaj intenzívna a pekná. Únava si však vybrala svoju daň skôr na nás ako na súperiacom tíme, tak sa to prejavilo aj na hre a so Škorpiónmi sme zase prehrali… Už ma to sere…

 

Čo sa týka organizačnej stránky, turnaj hodnotím veľmi vysoko – všetko bežalo ako naolejované švajčiarske chrty po dostihovej dráhe, grafický design plagátov a diplomov rulezzz a skórovači iba pár krát nestihli zatrúbiť koniec času presne načas ;-). Čo sa týka hry – tiež bola super, strašne sa mi páčila intenzita a verva s akou sme hrali – nebolo to to pasívne Outsiterské pohadzovanie disku. Čo sa týka toho ako som sa cítil – ako zbité prasa ;-), takže celkovo veľmi vydarený turnaj. Díky, Trnava!

 

Na záver veci, čo som nikde nespomenul a asi by si zaslúžili – my sme skončili 6.ty a podľa oficiálnych výsledkov nám patrí 3. miesto v SOTG. Dadin tím skončil 7. Dan hral neskutočne dobre – začínam si myslieť, že je tu istá korelácia jeho kvality hry od toho, či ju sleduje jeho frajerka. 😉

 

Marcel

  1. 5 Responses to “Halové MSR v Senici (report)”

  2. Len sa tolko nenaparuj, vraj: ” Skoro celý zápas sme si udržovali 2 bodový náskok…”
    …a tie tri body po polcase, ktorymi sme sa dostali do vedenia 7:6, to co bolo? 😛

    By misko on Apr 6, 2011

  3. No veď preto napísal skoro, prvý polčas a väčšina druhého. Nechceli sme vás príliš demotivovať, tak sme vám to trochu nechali, aby ste neplakali 😀

    By Mesi on Apr 6, 2011

  4. to podla mna tiez neni pravda, v druhom polcase to bolo stale o bod, az tesne pred koncom ste dali o dva. 😉

    By misko on Apr 7, 2011

  5. Dobre, čo si taký detailista? 🙂

    Ale späť k samotnému reportu. Marcel, nesúhlasím s tvojím tvrdením: “Mali sme lepší a určite zohratejší tím ako na Blowoute”. Na druhej strane podali sme určite lepší výkon ako na Blowoute, individuálne výkony aj bojovnosť tímu boli skutočne o level vyššie.
    Škoda toho štvrťfinále s Morthens, polčas sme zahrali veľmi dobre, v druhom nám už dochádzali sily. Celkove však súhlasím s hodnotením, príjemný a dobre zorganizovaný turnaj, kde mali oba naše tímy na prvú štvorku. Snáď nabudúce 🙂

    By Mesi on Apr 7, 2011

  6. Dost-casto-premenene utoky? 😀 A Danova frajerka??? Vidim ze sa musim zacat lepsie orientovat v diani u nas doma…

    By Bus on Apr 11, 2011

Post a Comment