Česká klasika, Chrasť 2008

8 September, 2008 – 16:58

Piatok

Je piatok 18.30 a my sa stretávame na Zochovej. Ideme v zostave Beka, Braňo, Bus, Dada, Dan, Hago, Keso, Kubo, Lukáš a ja. Konečne sa nám podarí napchať všetky ruksaky a spacáky do kufrov a môžme vyraziť. Cesta ubieha bez problémov, Dan nám rozpráva zážitky z detstva. U Kesa zas holky rozoberajú do detailov horory, predovšetkým Texaský masaker motorovou pílou. Po pár otočeniach šťastne nachádzame cieľ našej cesty, furbalové ihrisko v Chrasti. Niektorí viac niektorí menej úspešne rozkladáme stany a pomaly sa chystáme na spánok.

Sobota

Prvý krát s zobúdzam okolo piatej na to, ako niekto vo vedľajšom stane vykrikuje „už pullujú“ , mám pocit že to bol Lukáš. Po dlhej debate, čo by sa stalo kebyže nechceme po pulle zodvihnúť disk všetko znovu stíchne a my máme ešte posledné dve hodiny na to, aby sme sa pred zápasmi poriadne vyspali. Vstávame o pol ôsmej a slniečko svieti a vyzerá to na nádherný deň. Organizátori už pripravujú skvelé raňajky. Všade sú rozložené bábovky, koláče, jogurty, syry, salámy,… Nemôžme sa ale prejedať, za pol hodinu hráme prvý zápas. Trošku si zabeháme, rozhádžeme sa, Keso povie čo to k taktike a ideme hrať.

Prvý zápas: žlutá zimnice. Zápas začal pozvolne, všetci boli ešte rozospatí. ŽZ proti nám hrali zónu, ale v prvom cape mali postavených až štyroch obrancov. Na to sme neboli zvyknutí a najprv sme proti nim nevedeli hrať, zatiaľ čo oni nám pomerne rychlo dal itri body. Po chvíli sme však zistili čo treba robiť a podarilo sa nám dať aj pár pekných bodíkov. Nakoniec to skončilo 9:3 pre žlutou zimnici.

Druhý zápas: prague devils 2. Tento zápas začal z našej strany lepšie ako predošlý. Celkom sa nám darilo v obrane (hrali sme zónu tak ako celý turnaj), oni mali pár dropov. Darilo sa nám aj v útoku, dosť bodov sme dali zo spolupráce Keso – Lukáš, keď Keso hádzal long a obrancovia nemali proti Lukášovi šancu. Potom sa PD začalo dariť, zkoncentrovali sa, prestali robiť chyby a nakoniec nám ušli asi o tri body. Konečný výsledok …ehm nepamätám sa.

Tretí zápas: 3SB. Títo boli jedny z tých slabších tímov ktoré proti nám mali hrať a tak sme mali reálnu šancu na víťazstvo. A naozaj. Súperi nevedeli hrat proti našej skvelej a úžasne zohratej zóne a nepomáhal im ani vietor, ktorý im často sfukoval prihrávky do outu. Nám sa darilo, všetci hrali moc obetavo a dávali sme pekné body. Nakoniec sme vyhrali jednoznačne, 5:1.

Štvrtý zápas: terrible monkeys 1. Keď sme mali jeden zápas voľno pozerali sme ako brajú TM proti žluté zimnici. Moc sa im nedarilo, často robili zbytočné chyby a nevedeli zabodovať. Podobne to bolo aj v zápase s nami. Začiatok nám vyšiel, dali sme rýchle dva body. Potom sa dlhý čas hralo vyrovnane, až do stavu 5:3. Od tohto momentu sa začalo monkeys dariť a nás šťastie trošku opustilo. Podarilo sa im dať 3 body po sebe. Stav bol teda 5:6 z nášho pohľadu, keď rozhodcovia ohlásili koniec zápasu a hral sa posledný bod. Ak by sme ho dali my, predlžovalo by sa. Snaha bola, a veľká, ale nakoniec mali terrible monkeys viac šťastia a podarilo sa im dať aj ten posledný bod, čo znamená že zápas pre nás skončil 5:7.

Piaty zápas: BOA. Tento zápas bol celý čas veľmi vyrovnaný, body pribúdali rovnomerne na obidvoch stranách. Hra BOA bola založená na tom, že šlahneme to vonkajškom ihriska čo najviac dopredu a snáď to niekto chytí. Nanešťastie im to aj vcelku vychádzalo a tak bol stav 5:6 keď sa ohlásil posledný bod zápasu. Mali sme pár šancí, oni tiež, ale nakoniec sa podarilo bodovať nám a tak bol stav 6:6 a išiel sa hrať rozhodujúci bod. Bol to asi najdlhší bod zápasu. My aj BOA hrali veľmi dobre v obrane, vyskytlo sa pár pekných blokov na našej strane, no nakoniec ich prešla trpezlivosť. Hodili cez celé ihrisko a taký ich moc vysoký hráč (vyse dvoch metrov), ktorého sa nám nepodarilo obrániť dal bod.

Po našom poslednom zápase sa spustila búrka tak sme rýchlo bežali upevniť stany, keďže podaktoré nevyzerali že ten vietor vydržia, a išli sme na večeru. Na výber mal byť vyprážaný syr, guláš a „něco“. Něco nakoniec nemali, ale myslím že sme si pochutnali aj na zvyšných dvoch možnostiach. Bola sľúbená aj party ale nejak nestihla začať dostatočne skoro. My sme boli po celom dni unavení a tak sme si povedali, že radšej sa ideme poriadne vyspať. Posledné čo si pamätám je, ako sa z vedľajšieho stanu približne každú pol minutu ozve „Ty si chudák“ a ako sa Dan učí, kedy je vhodné túto milú vetu používať.

Nedeľa

Ráno vyzerá tak ako predošlý deň. Vstaneme, dáme si raňajky, ktoré sú už pre nás pripravené a sú rovnako dobré ako tie v sobotu. Hráme zase prvý zápas takže sa treba ísť pomaly rozbehať a zahádzať si.

Prvý zápas: Frkot. Frkot bol jeden z tých slabších tímov, čo sa hneď aj ukázalo. Hrali sme lepšie v obrane aj útoku, bolo cítiť pohodu, skoro sme nekazili. Súperi sa naopak celý čas hádali a vyčítali si navzájom všetky chyby, čo ich hre veľmi neprospievalo. Vyhrali sme dosť výrazne, asi o 5 bodov.

Druhý: opäť 3SB. Samozrejme že nám chceli oplatiť včerajšiu prehru. Pre nás bolo zlé, že vôbec nefúkalo a teda najväčší problém 3SB bol vyriešený. Vyhrávali sme o bod, oni dorovnali, zase sma vyhrávali, dorovnali … a takto to bolo až do stavu 4:4. Potom dali dva rýchle body a hneď sme prehrávali 4:6 a koniec sa blížil. Konečne sa nám podarilo dať bod a hneď na to bol rozhodcami ohlásený posledný. Ak by sme ho získali my, bola by remíza a hral by sa ešte jeden. Viac šťastia ale malo 3SB a podarilo sa im dať aj ten posledný bod, čím vyhrali 7:5.

Tretí zápas: chlupaté žáby. Náš posledný na turnaji, tak sme si povedali, že ideme vyhrať. Hrali proti nám osobku, ale moc sa im to nedarilo. Celkom často bránili dvaja toho istého, čo znamenalo že väčšinu času stál niekto od nás v zóne úplne voľný, kto mohol dať bod. Po čase svoju hru zlepšili, ale nepomohlo im to a náš náskok sa už nedotiahli, vyhrali sme tuším o tri body. A celkovo sme skončili na na deviatom alebo desiatom mieste, odišli sme skôr ako sa vedeli výsledky.

Takže jediné dva tímy, ktoré nás porazili o viac ako dva body boli žlutá zimnice a PD, ktoré sa nakoniec dostali do uplného finále, čo vôbec nie je zlé, hlavne keď väčšina hráčov ktorí proti nám hrali mala tak o 20, 30 cm viac ako my a stále nám to hádzali ponad hlavu s čím sme nemohli nič robiť. Celkovo som mala z tohto turnaja super pocit a myslím že aj ostatným sa páčilo. Takže vy, ktorí ste boli leniví a nechcelo sa vám ísť môžte ľutovať, moc sme sa zlepšili v zóne a super sme si zahrali.

report by Natali

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jan 26, 2009: Outsiterz » Blog Archive » Dan #69

Post a Comment