2. kolo SUL 2011 – z pohľadu COD

19 May, 2011 – 20:52

Úvodom môjho reportu by som vás chcela čo najsrdečnejšie pozdraviť… ale nie, poďme z iného konca.

Keby som vedela, že registráciou na túto stránku mi bude zverené napísať report, možno by som si to lepšie premyslela 🙂 Nie, že by som NECHCELA niečo napísať, ale čo sa týka turnaja, mám stále dosť čo robiť sama so sebou na ihrisku, a teda veľmi nesledujem dianie okolo seba. Väčšinou len počúvam povely, čo a ako mám kde zahrať 🙂 (ďakujem za to všetkým)… Celý tento report bude teda viac o mojich pocitoch a atmosfére ako o konkrétnych zápasoch. Nechávam vám priestor na vybúrenie sa v commentoch :).

Pre mňa bolo druhé kolo majstrovstiev prvým vonkajším turnajom. Nevedela som presne, čo ma čaká a čo ma neminie, v každom prípade ma neminulo vstávanie v sobotu ráno o 5,30. Zo skúseností z predchádzajúcich (dvoch) turnajov, kde mi veľa vecí chýbalo, som si toho pre istotu pobalila trošku viac… nedomyslela som však fakt, že tie veci treba aj nosiť…

Do Zlatých Moraviec sme prišli načas, v pohode sme sa prezliekli, rozcvičili a tak trochu dúfali, že náš prvý súper – Discredit – bude meškať. Prišli však načas a mohli sme začať hneď prvý zápas majstrovstiev o 9,00. Hra bola veľmi príjemným budíčkom asi pre oba tímy. Našťastie sa nezopakovala naša prehra z halových majstrovstiev a súpera sme zdolali 12:5, hoci sme bránili zónu. S príjemným pocitom z vyhratého zápasu sme povzbudzovali náš druhý tím. Počasie bolo ukážkové – príjemne teplo, nie horúco, sem-tam vykuklo slnko (čo na niektorých tvárach bolo večer badateľné), sem-tam fúkol vetrík, inak zamračené bez dažďa. Nesmädilo nás, keďže sme vodu „vyfasovali“ od usporiadateľov (ďakujeme), a teda nebolo treba často dopĺňať zásoby z toaliet (na čo Poli zatasil, či je tá voda z dolnej alebo hornej nádržky…). Cez hodinovú prestávku sme sa psychicky pripravovali na ďalšieho súpera – domáci tím Golden Ants. Celý zápas bol dosť napínavý, doťahovali sme sa jeden na druhého (mám pocit, že sme na začiatku aj vyhrávali), ale zápas sa skončil v náš neprospech o jeden bod (8:9) aj napriek hurónskemu povzbudzovaniu nášho sesterského/bratského(?) tímu Potential Flow (Out2). Až potom nám (možno však len mne) došlo, že to bolo asi skôr kvôli tomu, že hrali hneď nasledujúci zápas proti GA a teda povzbudzovaním nás chceli skôr donútiť k lepším výkonom, aby sme im súpera predpripravili – ako niekto povedal „predžuli“. My sme svoju úlohu splnili a PF už len s ľahkosťou svoj zápas vyhral :).

Poobede nás čakali ešte tri zápasy:  s Mental Discorders, ktorý sme vyhrali 9:7, potom nasledovala hodinová prestávka a ešte dva zápasy po sebe s čerstvým tímom UFO (11:3) a Morthens (12:7). Na konci zápasov sa už začalo trošku kaziť počasie a začínalo pršať, čo niektorí privítali, že sa bude na druhý deň lepšie hrať.

Sprchy, výborná večera, ubytovanie sa v telocvični, párty… Už cestou na ňu sme mali povinnú zastávku pri posedení, kde sa pila marhuľovica (podotýkam, že výborná) a takto posilnení sme mohli pokračovať ďalej k ostatným. Po chvíľke sedenia a pohupovania sa na živú hudbu niekto navrhol, či nejdeme pogovať (Ajka mi musela dať najskôr krátku inštruktáž, o čo vlastne ide…). Takže so svojím „hurá systémom“ a s krédom, čo ťa nezabije, ťa posilní! som sa vrhla nadšene do davu (zhruba piatich-šiestich ľudí). Postupne sa k nám, Outsiterom, popridávali aj ostatní a nakoniec bola super zábava, vďaka ktorej skupina hrala asi o dve hodiny dlhšie, ako pôvodne plánovala. Musím povedať, že som sa perfektne odreagovala, zabavila a minula poslednú ušporenú energiu.

Na druhé ráno sme mali upršaný budíček. Čakal nás zápas s Potential Flow – druhé meranie si síl na majstrovstvách… Myslím si, že to bolo stále dosť vyrovnané, ale nakoniec sme im opäť podľahli a tentoraz prehrali len o jeden bod (8:9). Ale zápas to bol pekný a určite mal pre nás väčší prínos ako zápasy na tréningoch :). S daným výsledkom bolo už jasné, že PF pôjdu hrať o prvé miesto. Náš postup závisel od zápasu Golden Ants vs. Mental Discorders, ktorého výsledok mal ovplyvniť náš postup do finále. Išlo totiž o nejaké kolečko (pre viac informácií kontaktuje, prosím, Mesiho. Ja som to celé moc nepochopila, keďže som po pár vetách „vypla“). Nakoniec Mental vyhral o viac bodov ako mal, čo pre nás znamenalo, že do finále nejdeme a hráme o tretie miesto s Golden Ants.

Po skúsenostiach z prvého dňa a tesnej prehry sme do zápasu o tretie miesto šli v plnom nasadení s cieľom vrátiť im to a vyhrať. Opäť sme sa doťahovali jeden na druhého. V obrane sme hrali často zónu, čo v praxi znamenalo, že traja handleri na čele s Adamom si len prehadzovali disk (…“len nech behajú“…), následkom čoho som takmer vypľula dušu – ale ubránili sme.  Z tohto zápasu si najviac pamätám moju skvelú prihrávku Kesovi, ktorý sa musel hodiť na zem, aby ju chytil (tréning sa vyplatil:)) a Maťa s Ondrom, ktorí sa v zóne takmer zrazili pri chytaní disku, ktorý ani jeden nakoniec nechytil. Na konci hracieho času sme dohrávali bod za stavu 5:6. Podarilo sa nám dorovnať a teda sme museli hrať o víťazný. Ten som sledovala zo striedačky. Bolo veľmi napínavé pozorovať, ako sa oba tímy snažia dať ten posledný bod. Prišlo niekoľko turnoverov, ktoré zakončil Maťo v zóne, kde chytil podľa mňa nechytateľnú prihrávku (podľa jeho slov to bolo úplne v pohode).

So skvelým pocitom sme už len sledovali Potencial Flow vs. Mental Discorders pri hre o prvé miesto.

Sumár sumárum:

COD (Out 1) – 3. miesto
Potential Flow (Out 2) – 1. miesto

Prínos pre mňa: pochopila som konečne, ako sa bráni zóna

Zostava COD: Misko, Keso, Joe, Dada, Silvia, MatoB, OndroM, Kaja, Ajka, MisoK (iba v nedeľu), Poli

 

… Na záver môjho reportu mi dovoľte čo najsrdečnejšie poďakovať tímu Golden Ants za skvelú organizáciu celého turnaju, z ktorého som si domov priniesla len pozitívne spomienky a celému nášmu tímu za príjemne strávený víkend :).

Report by Silvia

 

pees: Už mi ostáva len posledná bojová úloha dnešného dňa … a síce zistiť, ako toto celé teraz uploadnem na web. Ale ja si už určite poradím 🙂

  1. 5 Responses to “2. kolo SUL 2011 – z pohľadu COD”

  2. Ad pees: evidentne si to zvladla, Silvia. Výborny report.
    Z “dalekeho” Pezinku som netrpezlivo sledoval tweety s priebeznymi vysledkami a drzal palce. Nakoniec super vysledok a podla toho, co som pocul a cital, aj dobra hra a zabava.
    A ako “hlavny statistik” musim pochvalit, ze report konci vysledkom a zostavou. Ceresnickou na torte by bol este pocet zucastnenych tymov (hned sam doplnam ;-)): 7.

    By tmalec on May 19, 2011

  3. pekny report…
    taktiez zaujimavy je aj pohlad posledneho timu: http://ufo-spacince.yw.sk/index.php?strana=stranky%2Fclanok_detail&id_clanok=24

    By Miso on May 20, 2011

  4. parádny report silvia, dúfam, že sa aj ty staneš pravidelným prispievateľom, lebo sa to čítalo super… idem asi dopísať aj ja svoj report za Potential Flow, aby sme v hanbe neostali 🙂

    By škrečok on May 20, 2011

  5. ešte oficiálna stránka SUL 2 s výsledkami:
    https://sites.google.com/site/rozmarneleto2011/1
    aj foto by som chcela doplniť, ale neviem ako 🙂 resp. nejde mi to 🙁

    By Silvia on May 20, 2011

  6. Pekný report, už je u nás taká viac menej tradícia, že nováčikovia píšu report. Ešte čakáme na report z Chrasti, že Bob 🙂

    By Keso on May 20, 2011

Post a Comment