Norimberský proces 2008.

8 September, 2008 – 17:02

1. Predslov

Tak na tento turnaj sme veľmi chceli isť. Žiaľ keď sme na 2. kole CEL obsadili posledné miesto, nikto v účasť nedúfal. O to väčšie bolo moje prekvapenie keď mi Oddi poslal mail o našej možnej účasti. Zákulisie “postupu” objasnil fakt, že LOL odriekol, Wunderteam sa spojil s DSS a 2EZ sú súčasťou BigEZ. Taktiež neúčasť niektorých nemeckých tímov sa podpísala na účasti našej.

2. Cesta

Cesta mi ubehla ani neviem ako. Xao, na tomto turnaji ešte hráč FUJ, celú cestu prekecal a ja som ani rádio nezapol. Škoda len zápchy pred Viedňou, mohli sme byť o hodinku skôr v ciely alebo sme si mohli dať dlhšie prestávky.

3. Piatok – Hry

Prvá hra proti 7 švábom vyzerala celkom na začiatku celkom dobre. Aj na pohľad súper vyzeral na zdolanie ale samotné skóre o tom má inú mienku. Prehrali sme tuším 15:5.
Druhý zápas proti FUJ mal byť vyrovnanejší aspoň čo sa do hry týka, lebo počtom nás FUJ prevyšovali. Naťahovali sme sa s nimi a bolo to vyrovnanejšie. Koniec zápasu nám chýbali trošku sily a prehrali sme asi 15:10. Posledné dva body sa pre mňa začala sága “koleno”, keď sa mi znovu ozvalo zranenie, ktoré som mal pred turnajom a myslel som si, že je doliečené. No nič uvidíme zajtra.
Na večeru sme sa vybrali do najbližšej pizzerie. Kapacitu mala dostatočnú, rýchlosť obsluhy bola slimačia. Nakoniec sme sa jedla dočkali a bolo veľmi dobré. Nabudúce vieme, že treba isť skôr.

4. Sobota

Prvý zápas proti druhému nasadenému tímu Bad Skids začíname dobre. Ja hrám, že uvidím nakoľko koleno vydrží. Tento tím bol pre mňa veľkou neznámou, len Branki povedal, že prekvapili peknou hrou na majstrákoch nemecka. Tu som ich hru nevidel ale vyhrali oba predchádzajúce zápasy. My s nimi hráme bez rešpektu. Pri 4:4 menia z osobnej obrany na taký poach so switchingom. Skúšame na to prenesenie hry vrchom. Padli nám dve prihrávky a akoby vymenili celý tím. Ani sme si nepinkli. Bad Skids vyhrávajú 15:5 a aj v kruhu sa dosť čudovali, že čo že sa nám to stalo.
Aby sa nepovedalo, že sme spolu nehrali, čakal na nás náš tréningový partner Mental Discorders. Začali sme zle. Hlavne ja, pinďo a jožko. Ani nie tak hrou ako naša nervozita sa preniesla aj na tím. Chýbala pohoda a nefungovalo to. Mental hral zle, dobre sme ich bránili ale náš útok sa nevedel presadiť, boli to hlúposti. Všetko je to v našich hlavách a myslím že náš čas ešte príde.
Posledný zápas pre mňa trošku prekvapivo Wall City. Pamätám si posledne, že to bol dobrý tím a mal podľa mna hrať trošku vyššie. Všetko som pochopil, keď som uvidel ich prístup k zápasu. Bolo to ako na pohoda víkend turnajoch. Začali sme dobre, asi preto že bez mňa. Úvod bol dobrý, tuším sme aj vyhrávali ale potom začala znovu poach so switchingom a už sme boli tam kde sme nechceli byť. Nakoniec sme dali 7 bodov a tešili sa na večeru. Večera bola celkom v pohode, ja som mal rezeň a bol o.k.
Večerná párty bola v pohode, my sme diskutovali o našom tíme a hlavne prečo sme pred dvomi rokmi dávali viac bodov ako teraz. Keď sme ani po treťom pive na nič neprišli, išli sme spať.

5. Nedeľa

V nedeľu nás čakal už len posledný zápas s dánskym AAUFK. Zopár hráčov som poznal z windmillu a zvyšok boli mladý nadšenci. Hneď na začiatku zápasu si Pedro podvrtol členok a bolo jasné, že ja musím hrať. Celý zápas to bolo trápenie keď sa na lajnu ludia ponúkali. Výsledok zápasu si nepamatám, viem, že sme sa s nimi naťahovali prvý polčas a potom nám došlo.

Finále zaobstarali nemecký Feldrenner ( s Branim na lajne) a dánsky Ragnarok ( s Macom na lajne). Feldrenner hral celý turnaj akoby sa im nechcelo a každý zápas až neuveriteľne dokázali otočiť. Zaujímavé mohlo byť semifinále medzi Feldrenner a Bad Skids keď Bad Skids vyhrávali 11:5 a Feldrenner to nakoniec otočil na 17:15.
Ragnarok si v semifinále poradil s Prague Devils, keď to bol ich asi najhorší zápas. Zaujímavé boli len prvé 4 body, potom to už bola len spanilá jazda Ragnarok.
Feldrenner do finále nastúpil s väčším odhodlaním ale bez hlavného handlera. Zápas mal byť jednoznačný pre Ragnarok ale nebolo to až také presvečivé. Feldrenner sa snažil, ale na roznehnutý Ragnarok nemal. Ragnarok vyhral, feldrenneru ku koncu už akoby dochádzali sily a ani famózna hra Floa (22) a Brankiho ich nevytrhla z prehry.

Zostava: Keso, Pinďo, Pedro, Lukáš, Kubo, Roman, Jožko, Bus, Škrečok, MatoS a Kaja

Celkové výsledky.

report by Keso

Post a Comment