EUC’11 – Maribor – Sobota

30 July, 2011 – 21:28

Tak máme za sebou prvý deň na Euc2011 v Maribore. Nie sme tu ako Outsiterz, ale ako slovenská reprezentácia. Napriek tomu budem sa snažiť zachytávať aspoň slovne čo sa udialo.

Ubytko máme na intrákoch Dijaški dom Lizike Jančar. Je to študentský internát trošku podobný jednej budove štúraku. Izby celkom o.k, len postele by mohli byť trošku dlhšie.

Doobeda sme mali volný program. Ja, Jeno a Branki sme sa išli trošku prejsť a prezistiť čo je v okolí. Hneď blízko je Hoffer a kúsok od nás SPAR, takže od hladu určite nezomrieme.

O 12:00 sme si dali tímový míting, kde Chorche povedal posledné pokyny pred celým turnajom. O 14:00 sme sa presunuli na ihriská a zľahka sme si zatrénovali.

Počasie je zatiaľ veľmi premenlivé. Počas našeho tréningu bolo dost horúco. Hneď ako sme skončili začalo sa zaťahovať a pred otváracím ceremonialom začalo dosť pršať.Organizátorí tak posunuli začiatok o 15 min a pomohlo to. Otváracia ceremónia bola dosť rozpačitá a mne to prišlo tak trošku nasilu. Našťastie na tú chvílku prestalo pršať.

Po ceremoniále nasledovala show game Slovinsko vs Great Britain v kategórii mixed. Dosť sa rozpršalo a to domácim veľmi neprospelo. Zápas žial nudný, “na jednu bránu”. Slovinci skórovali prvý bod až po polčase tuším na 1:10. Bolo na Slovincoch cítiť priveľký rešpekt pred súperom. Hrali tak na 40% svojich možností. Je pravda, že GB to ani trošku nepodcenili a valcovali. Do konca zápasu sa slovincom podarilo skórovať ešte jeden krát. Finálne skóre 2:17.

Cestou naspäť sme sa zastavili v takom zvláštnom klube. Jeno sa rozplýval nad priestorom, aký parádny, my kecali o systéme výberu hráčov na vrcholné podujatia a typovali sme umiestnenia rôznych tímov na ME.
Večera bola taká rakúska. Špagety bolonese, nič extra ale neboli ani rozvarené.

Zajtra nás čakajú dva zápasy. Prvý hráme proti Švajčiarsku o 11tej a následne o 16:00 proti poliakom. Držte nám palce.

report by Keso

Post a Comment