EUC’11 – Maribor – Pondelok – Nemecko a Holansko

1 August, 2011 – 21:01

Ranný stres začal na raňajkách. Proste to nestíhajú keď niekto čaká pokiaľ dostane maslo a bez masla si svoje raňajky nevie prestaviť. Vďaka tomu sme na zápas museli ísť autom a nie kyvadlovou dopravou. Pre prestavu na raňajkách sme boli už o 6:50 (oficialne začínajú o 7:00) ale autobus na 7:20 nebola šanca stihnúť.

Prvý zápas proti favoritom z Nemecka. Taktika bola nechať hrať hráčov čo doteraz viac oddychovali. Ak by sa situácia vyvýjala dobre, nasadíme aj zvyšok. Ešte pred začiatkom zápasu nemci prekvapili. Chceli aby sme si pustili obe hymny a tak sme zažili to, čo zažívajú ostatní reprezentanti. Len chýbali plné štadióny. Za seba musím ale potvrdiť, že keď som pred zápasom počúval našu hymnu tak ten zápas mal väčšiu dôležitosť.

Neviem, či to bolo tímto, alebo nemci naozaj trošku spali hrali sme super a dostali sme sa hneď z úvodu hore. Nemci síce dali prvý bod, ale potom trošku prispali. My sme sa dostali na 3:1. Hore sme boli ešte pri 5:4 a potom zas to klasické zaváhanie. Útok 4x krát po sebe nepremenil a polčas bol 6:9. Musím priznať, že o dva body v náš neprospech som mal prsty ja.

Do polčasu sme nastúpili lepšie, podarilo sa nám náš útok dať. To bolo ale žiaľ všetko. Znovu zaváhanie útoku, dostali sme tri body a bolo vymalované. Ku koncu sme sa snažili a aj sme naše body dávali, len to už nestačilo na zvrátenie zápasu.

Pred zápasom by každý takéto skóre bral, po zápase to bolo pre nás trošku sklamanie. Game play je tu.

Holansko bola už iná káva. Poznali sme ich z Windmillu. Tam nás porazili o dosť bodov, ale tu sme si na nich verili. Čo z toho keď útok nedáva body? Tento zápas som “restoval” a viac povzbudzoval obranu a útok. Začiatok bolo o.k dali sme svoj útok. Len už ďaľší nie. To bol prvý brejk v zápase. Následne šla obrana, neubránila. Nevadí, problém bol v tom, že útok znovu nedal. Takto sme sa trápili a skóre bolo 2:5. Potom šla útočiť obrana a oni dali. To mi už Chorché vravel, aby som sa pripravil, že pôjdem hrať. Tentokrát dobrá voľba, prihral som mu na bod :). Žiaľ polčas skončil pre 5:9 a holanďania mali celkom pohodlný náskok.

Druhý polčas bol o niečom inom. Naša obrana začala hrať fakt dobre. Spravila zopár brejkov. Dokonca sa nám podarilo skórovat 3x za sebou a dostali sme sa na trojbodový rozdiel. V závere ale holanďania držali svoje útoky a už si nenechali vziať vítazstvo. Nakoniec vyhrali 17:13. Game play je tu.

Tak ako aj v predchádzajúcich zápasoch sa ukazuje, že náš najväčší problém je v útoku. Dúfam, že na to kapitáni nájdu recept a náš útok sa zlepší. Držte palce zajtra proti Belgicku a Írsku.

Ešte musím pochváliť stafferov. Nám zatiaľ vždy staffoval buď Miško alebo Palo. Parádička. Na dnešné zápasy nás prišiel povzbudiť aj Roman a Karci, ktorí zavreli stánok a fandili.

Report by Kes

  1. One Response to “EUC’11 – Maribor – Pondelok – Nemecko a Holansko”

  2. 2 prehry nepotešia, ale nič nie je stratené. Treba makať. Každý bod je dôležitý. Držíme palce.

    By tmalec on Aug 1, 2011

Post a Comment