Egrensis Banana Cup 2011

23 September, 2011 – 16:02

Keďže Poli si za dva mesiace nedokázal nájsť čas na napísanie reportu, týmto mu kradnem skill, muhehe 😀 Poli, vstúp si do svedomia.

Ešte dôležitejším faktorom na písanie reportu je fakt, že taký skvelý turnaj, akým Banana Cup rozhodne je, si report, v ktorom sa široká outsiterská verejnosť môže o lákadlách tohto turnaja dozvedieť a slintať, určite zaslúži.

Na začiatok si povedzme niečo o konkurencií, citujem frisbee.cz: „Oproti loňskému ročníku, kdy se kvůli WUCC smrskla Open divize na pouhých 10 týmů a ženská divize se nekonala vůbec, se luxusně vybavenému turnaji dočkalo kvalitní účasti. Celkem 21 týmů z různých koutů Evropy (pouze 6 českých), z toho 12 open a 9 women.“
Tých 12 tímov v Open divízií bolo naozaj kvalitných, o čom svedčí aj fakt, že taká Žltá zimnica posilnená o pár výborných hráčov napr. z FUJu nepostúpila do semifinále. Luxusne vybavený turnaj, to tiež nie je žiadne preháňanie, Opice potvrdili, že patria medzi absolútnu organizátorskú špičku. Raňajky s viacerými druhmi pečiva, syru, šunky, prehýbajúcimi sa táckami zeleniny, mliečnými výrobkami (aj Termixy! ;), cereáliami a inými pochúťkami, doplnené sporákom, pri ktorom sa domáci zvŕtali pri príprave miešaných vajec a hemendexu, to sme ešte nevideli. Iontové sirupy a doplnky zadarmo k dispozícií pri ihriskách, bufet a stánok s palacinkami (chutné a za celkom rozumné ceny, nie ako v Maribore ), no proste žúžo. Ale aby som len nechválil, hoci si to zaslúžia, v sobotu ráno dosť meškalo pečivo. Možno to bolo naschvál, aby sme sa pekne vynadívali na tie hordy jedla. Ja som sa bohužiaľ z nedočkavosti napchal Termixom a viete ako sa potom asi behá 🙂

V našej šesťčlennej skupine sme si postupne zmerali sily s talianskym tímom Canieporci, českými juncami do 20 rokov Trouble Band, omladinou usporiadateľov Terrible Monkeys, mladučkými Germany U17 national team a napokon ďalšími Nemcami z Götinger 7. Posilnil nás aj Méďa z FUJ, šikovný skúsený handler, veľa toho nenakecal, ale hral dosť spoľahlivo.

V prvom sobotnom zápase s [:kanieporči] sme boli ráno trochu rozospatí, ale súper tiež a asi aj viac. Nepôsobili hrozivo, proste mladí behaví chalani. Nehrali sme nijak oslnivo, ale oni hrali mizerne, takže sme si postupne vypracovali náskok. Keď sa postupne rozohrali, začali nás dobiehať, no víťazstvo sme si už vziať nenechali, hoc len o bod. Vtedy sme ešte netušili, že títo spaghetti pomodoro italiano vyhrajú našu skupinu.

A už je tu druhý zápas, [trablbend] v zostave s naším bývalým spoluhráčom Xaom na nás vyleteli ako sa sluší a patrí. My sme si však ako sa nesluší a nepatrí z toho nejak cvrkli do gatí a to, čo sme predvádzali, bol asi náš najhorší výkon na turnaji. Nepresné prihrávky a hlavne zlé chyty, mdlý výkon, ktorý ostro kontrastoval s vôľou súpera po víťazstve. V druhej polovici sme trochu zabrali, ale celkove to bol debakel asi o sedem bodov. Nedalo sa ani vyhovárať na nevyrovnanosť kádra, pretože paradoxne menej skúsení hráči nepodali najhorší výkon vzhľadom na svoje schopnosti, červenať sa mali najmä viacerí skúsenejší.
Na pozápasovom stretnutí padli aj tvrdšie slová, veď aj bolo začo. Okrem toho, že každý si mal vstúpiť do svedomia, sa naši starešinovia a kapitáni (Keso a Branki) rozhodli, že si dáme oveľa intenzívnejšiu rozcvičku a sústredíme sa viac na chytanie. Môžem povedať, že toto dosť pomohlo a do konca turnaja sa už takýto nesústredený výkon neopakoval.

Tretím súperom, ak ma pamäť neklame, boli [hrozný vopice]. Musím ich pochváliť za sympatický výkon, predvedenú hru a boj až do konca. Väčšinu zápasu sme sa doťahovali, napriek veľmi mladej zostave hrali Monkeys odvážne a spoľahlivo premieňali svoje útoky. Ja som poznal len asi troch-štyroch skúsenejších, dirigoval im to tam spoľahlivo Kačer (nie Kačerr zo Zimnice). Veľmi dlho sme ich nevedeli zlomiť, náskok sme si vypracovali až ku koncu. Vydreté víťazstvo, ale čo je doma, to sa počíta, aj keď „doma“ boli oni.

Štvrtý skupinový zápas proti nám postavil tuším nemeckú omladinu a museli sme sa naň odviesť do susednej dzedziny s poetickým názvom Krásná. Dovolím si malú odbočku od hry, bolo tam naozaj veľmi pekne, v Aši i v Krásnej, akoby blízkosť hraníc a „pünktlich und ordentlich“ Nemcov mala pozitívny vplyv. Spolu so skvelou organizáciou, to malo veľmi pozitívny vplyv na celý turnaj. Tento posledný sobotný zápas bol z našej strany dosť mizerný. Namiesto toho, aby sme mladým Fritzom, Hansom a Jürgenom naložili ako sa patrí, sme im stále nechávali nádej na dobrý výsledok, minimálne polovicu zápasu dokonca na víťazstvo. Pamätám si takéto malého chlapčeka s okuliarmi, ktorý však bojoval ako buldog a mali sme sa od neho v tomto smere čo učiť.

Aspoň že sme to dotiahli do víťazného konca a mohli sa spokojne odviesť späť do Ašu a vybrať sa na večeru, mimochodom veľmi chutnú. Po večeri sme si trochu hádzali Kuzmov svietiaci disk, trochu sa socializovali a keď už starí a nevládni odpadli do stanov a telocvične, poniektorí sme sa ešte vybláznili pri Beer race. Ja, Poli a Kuzmo sme sa navliekli do hula-hop obruče a s pískaním do píšťalky, rapkaním a pridržovaním lopty bez rúk medzi nami sme sa rozbehli na druhú stranu. Tam sme stiahli pivo a schlamstli banán (Kuzmo mohol len banán :D). Dieru do sveta sme nespravili, lepšie dopadli medzi babami Čoli, Alex a Martina z [hotbíčíz]. Niektorí sa potom venovali ešte ďalšej bujarej zábave až do ranných hodín.

Svitlo príjemné nedeľné ráno a nás čakal posledný skupinový súper, [götingrzíbn]. Bohužiaľ Canieporci ešte včera úplne rozbili Trouble Band a tak nám v kolečku kvôli vysoko pasívnemu skóre ostali oči pre plač a boj o celkové piate miesto. Ako vždy ja som to vyrátal zle a Taxikára alias Gregora, ktorý koučoval Rakúsku repre, hrajúcu v druhej skupine, som presvedčil, že sa vidíme v hornej štvorici. O tomto zápase si nepamätám skoro nič. Vyhrali sme bez výraznejších problémov a dostali sa do skupiny o 5.-8. miesto. Tak trochu smola v tom kolečku, ale spôsobili sme si to sami.

Prvý zápas o umiestnenie a na druhej lajne dvíhajú ruky Poliaci z Flow Wratislavia. Počasie sa trochu zmenilo, začalo dosť fúkať, takže môžeme použiť osvedčené frázy na dvíhanie sebavedomia: „to nám vyhovuje“, lebo „vieme ten vietor precítiť“. A naozaj, dobrou zónou sme Poliakom dokázali vyrobiť také vrásky na čele, na ktoré by ani čistý koenzým Q10 nestačil. Pekne víťazíme a už sa tešíme na Zimničákov.

Začiatok zápasu proti Zimnici máme super, osobne som hrdý na obranu Kačerrovi 🙂 Potom však súper zapína na vyššie obrátky a dobrou obranou nám robia vážne problémy v rozohrávke. Zápas to bol celkom kvalitný, na bod po bodíku sa nám vzďaľujú a napokon s prehľadom víťazia.

Končíme na šiestom mieste, čo v celkom dobrej konkurencií nie je zlé, no keďže nám semifinále ušlo o chlp, nemôže to ani tešiť. Ale zahrali sme si dobre, vidíme, že máme čo zlepšovať. Napokon víťazia Taliani z Aligators vedení starým známym Davidem. Zase sa predviedol v obvyklej forme, aj výbornej športovej, aj v tej odvrátenej nerváckej, najmä vo finále proti rakúskej open repre, ktorej vrátili prehru zo skupiny, mal mizerný spirit, hádal sa, nadával, hodil disk o zem, asi si to viete predstaviť. Spirit putoval zaslúžene do rúk Trouble Band, ktorí prehrali v zápase o tretie miesto opäť s Canieporcami. V ženskej divízií na celkové víťazstvo prekvapujúcu nedosiahol ani jeden z Hot Beaches tímov, za ktoré hrali aj Lucka s Čolkou, ale Rakúšanky W-ANT, ktoré si odniesli aj Spirit.

Tak a už len vyhodnotenie, ceny v tekutej forme, potlesk, slzy a ideme domov. Veľkú smolu mala Lucka, ktorá si na posledných schodoch podvrtla členok. Ale už zase behá ako srnka. Ešte trochu nám dvihli tlak Poli s Miškom, ktorí cestou späť stiahli jednu cenu a domáhali sa aj druhej. Zaslúžili by ste si tak dve-tri výchovné 🙂

Zostava Outsiterz: Branki, Škrečok, Poli, Keso, Kuzmo, Miško, Mesi, Marek, Méďa (FUJ), Pato, Virpo, Mark

Právo na nepresnosti vyhradené, prosím opraviť a doplniť 😉
Mesi

  1. 5 Responses to “Egrensis Banana Cup 2011”

  2. Na raňajky bol dokonca losos! Branki komentoval raňajky zo slovami, “tak toto je už veľa”.

    By Keso on Sep 23, 2011

  3. ja podotýkam, že v tom stánku s palacinkami sme boli v sobotu pred záverečnou a s Markom sme dostali spolu asi 5 palaciniek zdarma, lebo však braťjá slováci 🙂

    By škrečok on Sep 23, 2011

  4. A ja sa musím Poliho s Miškom zastať lebo oni spolu so mnou zapíjali moju bolesť, čo si finálne odtrpel Marek keď sme mu následne v aute zachrápali a on sa musel držať pri živote sám.

    By Lucka on Sep 24, 2011

  5. Prepáč Lucka, iste, že som s tebou súcitil, ale zapíjať bolesť tak, že stiahnete tímovú cenu bez opýtania a potom sa domáhate ďalšej, to nie som schopný brať ako žiadne plus 🙂

    By Mesi on Sep 25, 2011

  6. Ked sme uz pri tej timovej cene, neviete niekto kde skoncila ta druha flasa? …nie ze by som ju chcel vypit, ale mam pocit, ze nejak zahadne zmizla. 😀

    By misko on Sep 26, 2011

Post a Comment