ITF 2012 ako to na tom piesku chodi …

13 November, 2012 – 22:27

Tak toto bola teda púštna búrka. Keď som sa zapísal na môj prvý turnaj na piesku, ešte som netušil čo to obnáša. Povedal som si že piesok môže byť super skúsenosť a keďže sa turnaj konal v Bratislave, bol som rozhodnutý ísť.

V sobotu ráno sme sa pozbierali v nafukovacej hale na Habanskom mlyne, ktorá zastrešovala fajnový pieskový field. Do prvého zápasu s Uncle Johns Band nám ostávala tak pol hodina. Na moje prekvapenie som nebol vôbec nervózny, až kým nám po rozcvičke Skrečok pri cheere nepovedal niečo ako: Tak decká poďme do toho. Ešte nikdy som sa na ITF (https://sites.google.com/site/intergalacticturbofun2010/home) nezabavil tak dnes to zmeníme!!

Piesok bol studený ako voda v plaveckom bazéne ale po prvom prestriedaní opadla aj zima z nôh aj nervozita z mysle. Rýchlo sme si osvojili continues systém hry, a dobrým striedaním sme dokázali dať do zápasu maximum. Pri hre 4 na 4 to bolo veľmi dôležité. Od začiatku sa darilo a vytvorili sme si pár bodov náskok ktorý sme s prehľadom udržali. Silnou zbraňou sa stala aj sideline, kde sa striedačka aktívne zapájala a bola akoby piatym hráčom na ihrisku. Prvý zápas sme s UJB vyhrali 8:5.

O 40 minút sa hral druhy zápas s Rakúskym tímom Amsand. Nabudení dobrou hrou z prvého zápasu, ale s vedomím že je stále čo zlepšovať sme sa pustili do druhého zápasu dňa. Zlepšili sme obranu a už takmer nikomu nerobilo problém hodiť riadny layout a pochrúmať za hrsť piesku. Podobne ako v prvom zápase sme si vytvorili pohodlný náskok o 2 až 3 body a udržali ho. Každým striedaním som si zvykal na to že jeden šprint na piesku spraví z priemerného človeka šalát, a preto nieje radno sa na ihrisku zdržiavať dlhšie ako je nutné. S kyslíkovým dlhom ale neuveriteľnou radosťou som zápas dohral do úspešného konca. OUT vs Amsand 8:6

Nasledovala 4 hodinová pauza, ktorú si každý krátil po svojom. Ja som sa zastavil doma, iní možno šli na pivo 🙂

14.20 za začal náš tretí skupinový zápas s s tímom Flow z Polska. Vedeli sme že Poliaci budú behať a nehodlali sme za nimi zaostávať. Zápas bol vyrovnaný. Za stavu 6:6 bolo stále všetko otvorené a body padali na oboch stranách. Všetci sa snažili a s kvalitnými individualitami ako bol Kesov handling, Škrečková rýchlosť, Maťov výskok a skvelý príjem diskov v zóne od ostaných bolo skóre na konci hry 9:9. Dohrával sa posledný bod. Poliaci mali neuveriteľnú šancu dať víťazný bod, keď pri layoute v zóne nedosiahol borec na disk. Ako sa hovorí kto nedá dostane, tak tu to platilo absolútne. S chladnou hlavou hodil Keso over do zóny Maťovi ktorý bez problémov rozhodol zápas. Šťastena bola na našej strane a teda v zlomovom zápase OUT : Flow 10:9

Ani sme si poriadne nevydýchli a už sme stáli zoči voči Českému tímu Little Secret. Títo skúsený ale vekom a vetrom ošľahaní borci hrali nezvyčajne s dvoma babami na ihrisku. Klobúk dolu pred hrou žien v tomto tíme lebo často sa presadzovali bez ťažkostí proti dravým a behavým chalanom.

Oba tímy dobre využívali continues systém a priestor na ihrisku. Nám išla karta a v prvej polovičke zápasu sme boli jasne na koni. No potom akoby sme sa uspokojili s náskokom a takmer sa nám to vypomstilo. Do infarktových stavov sme privádzali divákov a hlavne Pinda a Joeho ..:) Zápas sme nakoniec vyhrali o dva body 12 : 10

Tým sme si už v sobotu zaistili výhru v skupine aj keď nás ešte v nedeľu čakal posledný skupinový zápas s Discreditmi.

 

Nedeľa ráno sa niesla v pohodovom duchu. Prišla nám nová posila Mesi. Zápas s Discreditom sme si všetci užívali. Kvôli absencií pár hráčov súpera ich rady doplnili dvaja mentali, vďaka ktorým mal zápas super tempo a atmosféru. Bavili sme sa ako sa na fun turnaj patrí. Zápas sme vyhrali 13:9

Postúpili sme ako víťazi skupiny a vo finále sme sa stretli s druhým Poľským tímom Sir MIX a Lot a s nadupaným Českým tímom BP z Olomouca. Prvý zápas sme hrali mi proti SML. Hralo sa vysokom tempe. Oba tímy chceli vyhrať. Behaví poliaci svoju hru dopĺňali presnými prihrávkami a celkovo hrali dosť sústredene. My sme im ale nič nedarovali a bránilo sa na plno. Vynikajúci výkon našich dievčat nám neraz pomohol. Snažili sme sa sústrediť na dobrý mark na zatvorenej strane ale aj napriek tomu sme dostávali dosť breakov. Obrátky sa stupňovali a doťahovali sme sa o body. Výborné zákroky na oboch stranách či už v obrane alebo útoku. So silami sme na tom boli celkom dobre, zakončenie tiež dobré, ale občas to proste nevyjde. 3 minúty pred koncom bolo skóre 9:9, potom poliaci skórovali na 9:10. Anička mala vynikajúcu šancu vyrovnať, no nedočiahla na disk. Pri džingli oznamujúcom koniec hry mali poliaci disk a svoj útok premenili.

Zápas OUT : Sir MIX a Lot skončil 9 : 11 a teda sme prehrali o 2 body.

BP hrali s Sir MIX a Lot veľmi vyrovnanú partiu ale nakoniec hviezdny Olomoutský tím porazil pred žutých poliakov takisto o 2 body 11 : 9. Vyzeralo to na pekné kolečko ak by sme tiež porazili BP 11 : 9. Vyhliadky boli dobré, lebo BP boli po zápase unavení.

Do posledného zápasu turnaju sme nastupovali nabudení a verili sme si. Chceli sme vyhrať ale samozrejme sa hlavne zabaviť 🙂 veď o tom celé ITF je. Mesi si dokonca zatancoval na striedačke.

Hrali nám super hudbu. A my sme hrali super hru. Krásne momenty na oboch stranách, nám sa trosku viac darila koncovka. Na začiatku sme im odskočili na 4:2, potom sme zobrali výborný timeout pred súperovou zónou za stavu 5:3 a následne sme opäť skórovali na 6:3. Potom ale súper zabral a dotiahol náš náskok 8:8. Miestami trošku Pirát hneval Káčera keď príliš tlačil do útoku ale pár hromov a bleskov to urovnalo .. :D. Hral sa rozhodujúci bod. Peknou kombináciou sme sa dostali pred súperovu zónu a kapitán Keso nahral do zóny katujúcemu Škrečkovi. Zápas skončil 9:8 pre Outsiterov čo ale nestačilo po spočítaní skóre na celkové víťazstvo. A tak prišlo k paradoxu že napriek tomu že sme porazili vo finále BP tak sa práve oni stali víťazmi.

Všetky hry boli veľmi spiritové a férové. Nádherný darček nám dali Little Secret po záverečnom kolečku. Zahrali a zaspievali nám pesničku Nebude to také ľahké drahá, od Richarda Mullera. Bol to naozaj vydarený turnaj a týmto sa chcem poďakovať organizačnému tímu Mental Discorders za super turnaj. Lepšiu premiéru na piesku som si ani nemohol priať. A ďakujem svojim super spoluhráčom.

 

Hrali: Ajka, Čolka, Anička, Silvia, Miško, Škrečok, Mesi, Maťo, Petržlen, Ondro, Edo, Keso, Virgo,

Ešte pár linkov na fotky a videá z tohto turnaja:

http://t.co/sJOKP6yn
http://www.facebook.com/events/497882100235665
http://www.outsiterz.org/?page_id=6&album=16&gallery=134

https://www.leaguevine.com/tournaments/18353/itf2012-by-mental-discorders/

  1. 3 Responses to “ITF 2012 ako to na tom piesku chodi …”

  2. no dobre, dobre, až na pár nepresností ako “kapitán Keso”. to by mohlo byť aspoň na jeden bonbón…

    By škrečok on Nov 14, 2012

  3. Virgo super. Takto má vyzerať report – do dvoch dní po turnaji, aby si človek ešte všetko pamätal a mohol znovu oživiť. Ešte by som pridala jednu vec – veľká vďaka všetkým čo prišli povzbudiť, pozrieť sa, fotiť či natáčať. Takúto veľkú fanúšikovskú základňu sme už dávno nemali. Super decká :).

    By Ajka on Nov 14, 2012

  4. Super výsledok aj hra. Len škoda tých dvoch nedeľných bodíkov, čo chýbali k víťazstvu v turnaji… Ale oproti naším účastiam na ITF v minulosti je to “nebe a dudy”.
    Videl som len dva zápasy v sobotu poobede. A veľmi sa mi páčilo tempo striedania a tým pádom aj tempo hry. To pri neprerušovanej hre (a piesku) robí veľa.
    Pekný report, Virgo. Štatistikom tam chýba len jedna informácia na záver. Skončili sme 3 z 18.

    By tmalec on Nov 14, 2012

Post a Comment