HMSR – Outsiterz

7 March, 2013 – 18:09

Intro:

Tento rok vôbec netrénujeme v hale. Rozhodli sme sa pre tento krok, hlavne pre nedostatok rozumných priestorov. Taktiež nám príde zaujímavejšie trénovať stále vonku, pokiaľ je možnosť. Halu nám simuluje ihrisko. Žiaľ aj toto ihrisko je “bez vetra”, každé ihrisko v BA je bez vetra. Čo je horšie, neabsolvovali sme skoro žiadny turnaj v hale, takže pre väčšinu hráčov boli HMSR v Hlohovci prvý tohtoročný dotyk s halou. Ciele boli stále najvyššie. I keď s malá obava ako to vlastne dopadne tu bola. Ostatné tímy nespia a trénujú, dokonca v hale 🙂 . Krátke hry, my spomalení z mínusových tréningov, bude to výzva.

Sobota:

Rozpis bol nabitý. Chalani z Morthens mali problém s halou a tak sa snažili spraviť rozpis, aby sa čo najviac zápasov odohralo v sobotu. Celkový rozpis sa mi zdal veľmi dobre spravený, nejaké zaváhanie v skupine nezabilo ambície tímu na vyššie priečky. My sme boli v skupine Latsa Grausa spolu s U.F.O Špačince a Kus Plastu.
Prvý zápas sme hrali proti Senici. Pár chalanov chodí ku nám na tréningy a vyhrážali sa drsnou prípravou na tento zápas. Fajne. S prihliadnutím na fakty popísané v úvode, mohol to byť zaujímavý zápas. Ale nebol. Outsiterz poľahky vyhrávajú 14:8 a to hra vôbec oku nelahodila.

Druhého zápasu som sa obával viac. U.F.O sa dobre rozohralo proti Kus plastu, keď vyhrali 9:6. Chýbal im zranený Kušo, no hra vyzerala celkom ok. Nastúpili sme proti nim sústredene a hneď od začiatku sme sa snažili robiť tlak. U.F.O nebolo zvyknuté na takúto hru a pomerne ľahko sa poddali. Nevyšlo im pár dobrých akcí, trošku sa vytratila istota a bol z toho v podstate debakel 17:6 pre Outsiterz. Vyhrávame skupinu, máme o zápas na turnaji menej a len čakáme na našeho ďaľšieho súpera.
Súper mal vzísť zo zápasu Outsiterz Redefined vs Discredit. Náš druhý tím sa asi veľmi sústredil už na hru proti nám a nie na Discredit. Tak to aj dopadlo. Discredit celkom s prehľadom vyhral 14:9.

Pre Discredit to bol asi maximálny výkon. Proti Outsiterz sa už neblysli ničím výnimočným.
Pomerne podrobný report z tohoto zápasu je na http://www.youtube.com/watch?v=t9y43Mmtzok

V podstate neodporúčam pozerať, je to nuda. Výsledok 18:6.

A potom to prišlo, sága o nešikovnosti. Semifinále proti Morthens. Morthens mali za sebou tesný zápas proti Baníku Lásky a tak boli na semifinále psychycky lepšie pripravení.

Nedá sa povedať, že by Morthens hrali niečo úžasné, tiež z toho bolia oči. Prehrali sme si to sami. O to viac prehra mrzí. Video ukazuje ako dôležitá je psychika v ultimate. Taktiež ukazuje koľko možností sme mali na zvrátenie nepriaznivého stavu.

Pre tých čo sa nechcú pozerať, je to o zlých rozhodnutiach, jemných nepochopeniach a nevynútených chybách. Vzhľadom na tento záznam, nemôžeme vravieť, že Morthens hral úžasne a nedalo sa vyhrať alebo si nájsť inú výhovorku. Proste sme to zbabrali.

Takto smutne skončila sobota a v nedelu nás čakal posledný zápas o umiestnenie. Keď som odchádzal do sprchy tak to vyzeralo, že sa o tretie miesto stretneme s Mentalom. GA boli o dva body hore a hrali s chuťou. Keď som zo sprchy vychádzal, všetko bolo presne naopak. Mental vedenie udržal a tak nás v nedelu čakali Golden Ants.

Nedeľa

Zápas proti GA bol konečne lepší z našej strany. Hrali sme bez strachu, agresivne do útoku aj v obrane a premieňali sme šance. Našťastie z tohoto zápasu nie je záznam, aby to niekto vyvrátil. Nakoniec sme GA aj s Brankim dali 20:10.

Finále bolo, hmm akoby som to povedal, akoby som v MD videl nás počas semifinále. Toľko Kaňových dropov som nevidel už dlho. Na druhú stranu musím priznať Morthens hrali lepšie, ako proti nám a zaslúžili si vyhrať.

Celkové výsledky zápasov sú na google doc. Výsledky spiritu nájdete tu.

Spirit získali Golden Ants.

Organizačne, všetko ako malo byť, well done Morthnens

report Keso

Zostava za Outsiterz: Katka, Keso, Kuzmo, Mato, Mesi, MisoH (nedela), MisoK, Pindo, Pedro, Riso (sobota), Skrecok, Virgo

  1. 2 Responses to “HMSR – Outsiterz”

  2. A ja som uz zvazovala, ze co je to za novoty, ze Keso pise report – a on je pri tom na sladke. Neviem ci ste mali niekoho urceneho, mozno sa ti posklada zvysok timu.

    Inak k tej hre s Morthens, decka mi strasne malo cutujeme. Hrac urobi nabeh k ciare a ostane tam stat. Nie len ze to zavrie dalsiemu nabehu, ale keby spravil cut na druhu stranu ihriska, tak ma pekny priestor na bod. Viem ze nehravame v hale, ale toto je jedna zo zakladnych veci aj vonku – ked urobite dobry cut, tak ziskate velku vyhodu na obrancu…

    By Ajka on Mar 7, 2013

  3. žiadne novoty, proste ludia su lenive svine. Alebo budem optimista, maju kopec dolezitejsej prace

    By Keso on Mar 7, 2013

Post a Comment