HMSRWomen

3 December, 2013 – 17:02

V nedeľu ráno sme sa svieže zobudili a vyrazili na historicky prvé Halové majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii žien. Turnaj sa síce konal v Bratislave, ale skrz skorý začiatok a telocvičňu na kraji mesta, sme poniektoré vstávali veľmi skoro. Keď ešte pridáme Zuzkinu únavu zo sobotných zápasov a pár účastníčok puklice, tak to bol pomerne náročný začiatok dňa. O to viac nás potešili výborné raňajky s nátierkami na želanie a domácimi lekvárami (jahodový bozk, marhuľový sen).

Na prvý zápas nás nastúpilo sedem statočných. Náš počet počas turnaja ešte vzrástol vďaka Lucke a Kike. Naopak KEČaje, s ktorými sme hrali prvý zápas, odohrali celý turnaj v len sedmici. Za to im patrí veľký obdiv.  Zápas bol fyzicky náročný a dosť intenzívny. Napriek vybudovanému náskoku Košičanky makali až do konca a vôbec nám nedali vyhrať zadarmo. Napriek (alebo vďaka) všeobecnej únave sa posledný bod hral dobrých 5 minút po skončení času. Treba ešte zaznamenať do kroník, že Betka dala historicky prvý bod na HSMRW. Po zápas sme mali jednu hru prestávku, takže sme ešte spapkali trochu jedla a pozreli si zápas našich súperiek. LayDs jednoznačne porazili UFO Špačince women power.

Náš druhý zápas bol asi najnáročnejší a zároveň najzaujímavejší z celého turnaja. Hrali sme s LayDs do 7:7 vyrovnanú partiu. V obrane nám pomerne dobre fungovala zóna (vďaka úzkej telocvični), prípadne striedanie zóny a osobky. Potom ale LayDs začali brániť tiež zónu a prišlo pár chýb prameniacich najmä z únavy. Nakoniec súperky vyhrali 10:7. Osobne si myslím, že keby sme mali o hráčku dve viac, tak mohol záver vyzerať ešte trochu inak. Celkovo veľmi dobrý zápas, dúfam že sa budeme ako súperky stretávať častejšie.

Tretí a posledný skupinový zápas bol proti Špačinciam posilneným o pár báb z Golden Ants. Zápas nakoniec dopadol 10:6 v náš prospech, aj keď na ihrisku to zo začiatku vyzeralo o dosť vyrovanejšie a makalo sa naplno. Nám našťastie došli posily, takže sme trochu viac vládali a ustrážili si výsledok. Vďaka tomu sme mohli nezvyčajne veľa striedať, takže si aj zranená Baška mohla oddýchnuť.

Finálový zápas bola odveta proti LayDs. Bohužial si nás už od začiatku postrážili a urobili si na našich chybách pekný náskok. Napriek výraznému vedeniu sme makali až do záveru 13:6. Betka a Baša hrali veľmi obetavo a napriek menším zraneniam vydržali bojovať až do konca.  Samozrejme najkomplikovanejší okamžik nastal, keď sme sa chceli všetky finalistky spoločne odfotiť  :). Ďalšia odveta nás čaká  asi o týždeň na Adventure cupe.

Turnaj nakoniec dopadol:

  1. LayDs
  2. Outsisters
  3. UFO Špačince women power,
  4. KEČaje +SOTG.

Chcem poďakovať  a pochváliť všetky spoluhráčky – išli do toho na 100% a bolo to cítiť. Veľmi ma tešilo s Vami hrať a verím, že sa budeme zlepšovať spoločnou hrou – čo bolo vidno napríklad na zónovej obrane. Niektoré ju na začiatku dňa vôbec nepoznali a na konci ju už hrali skoro ako profíčky. Ďalej vďaka Kači, že sa k nám pridala a posilnila naše rady.  Tak isto chcem poďakovať chalanom za podporu, starostlivosť a fandenie (Pedro, Ondro, Miško, Poli a Škrečok ďakujeme). Už sa teším na budúci rok  :).

Zostava: Aďa, Ajka, Baška, Betka, Kača, Katka, Kika, Lucka, Zuzka

Reportík by Ajka

  1. One Response to “HMSRWomen”

  2. za ten jeden zápas fandenia ani neďakujte, to ja som rád, že som aspoň na chvíľu zdrhol od farby a valčeka 🙂

    By škrečok on Dec 3, 2013

Post a Comment